Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamyčių plepaliukai :)

QUOTE(joolita @ 2009 10 15, 07:31)
oi netas zodis,kad pikta. net nezinau kuom cia viskas baigsis. bardakai cia musu seime daros. vis tik sneka,kad visi turi dirzus verstis. paprasta zmogu jau baigia uzsmaugti,o patys net nesileidzia i kalbas. verst ta seima, darmajiedu gauja ten tupi. tik lasiniais pilvai raitos,is kitu kisenes gyvenant doh.gif  doh.gif  doh.gif

drinks_cheers.gif va butent del sito ir labiausiai pikta mad.gif mad.gif

Labas sauletas rytas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunka:): 15 spalio 2009 - 10:02
Labas rytas smile.gif
saulėta, bet šaaaaaaaaaaaalta, tupim šiltuose namuose tongue.gif

tingiu kalbėti apie tuos sutraukas, jie didesni neįgalūs nei mūsų vaikai šlykštu per žinias žiūrėti į jų atsiganiusius snukius gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2009 10 14, 14:30)

Kazačka, sunku susitaikyti, ir manau, kad niekas su tuo nesusitaiko, tiesiog gyvena su ta žinia..  Laikykis, visada esi laukiama čia, lauksim žinių ir naujienų apie tavo mažių  tik tu nenusimink, juk ligų visokių formų yra, tikiu, kad pas jus ji bus pati lengviausia 
Jau pagaliau pervedė pašalpėlę, tai net lengviau atsidusau, sakiau, kad jau nugrabins mus
bet va sodra dar nepaskaičiavusi už rugsėjį...
Kazačka, jei kitose temukėse užmatysi, kad rengiama peticija ar laiškas prezidentei dėl mūsų pašalpų, duok mums žinoti, mes manau visos prisijungsime

Na sunku buvo, nepriestarausiu, bet kazkaip apsiraminau, kad ir kas bebutu, juk tai mano vaikas, ir tiesa sakant as jo kitokio "normalaus" neisvaizduoju, aisku glumina, kai poliklinikoj (mano mazius labai didelis, na jam 2 o atrodo kaip 4m), viena mamaite su savo mergaite kuri zinoma uz manisksi zemesne bet kalbejo ir pns, ziurejo va taip blink.gif kad manisksi geria is buteliuko, ir kad nekalba, na ir zyze jis ten...taip ir norejosi pasakyt, kad butu atsargesne, tuoj akis pames doh.gif
as irgi tikiuosi kad pas mus lengvas, bet zinai, su tuo autizmu, jis per mazas kad jau aptivirtintu, be to dar jie autista tai progresuoja, tai regresuoja, na tokioj nezinioj gyvenu. ne karta galvoju kad butu lengviau tik pagimdzius zinot kad vaikelis ypatingas, o ne auginus metus (jis nuo metuku iki 1.6 kazkur regresa turejo), ir tik po to suzinot kad vaikas ne toks kaip daugima, na ir dar gi su diagnoze, kurios niekas negali pasakyt nuo ko tai, ir kaip tai gydoma ar negydoma. va tas sunku, o kad mano vaikas ypatingas, tai jau kazkaip susitaikiau, dabar tik dedu pastangas is to ka nors gero isspaust, na skaiciau, o ir giminej yra muzikantu, tai skaiciau kad autistai buna geri muzinaktai arba daktarai, na jei jo ausktas iq, tai eisim ta linkme, siaip jis pas mane labai auksta, ir stiprus berniukas, gal i sporta, na vis tiek, ziuresim, juk jei vaikelis kitoks, kad ir kokia butu diagnoze,as manau kad vis tiek kazkas jam turetu sektis.gal paiso graziai, ar dainuoja ar pns.
as manau pati ta peticija kitose temose paabarstysiu, pareklamuosiu, tik man reikia kad ji butu, nes kaip minejau pati tai nemoku, esu runkele, ir nemoku ponu kalba rasyt rastu biggrin.gif

QUOTE(sagan @ 2009 10 14, 15:14)
Sveikutės, mamytės  Norėjau pasiteiraut, ar jums šį mėnesį nevėluoja invalidumo pašalpėlės?

VELUOJA, AS IKI SOL NEGAVUS. MAMOS, KURIOS IS VILNIAUS IR TURIT SWEDBANK, PARASYKIT AR GAVOT NEIGALUIMA, AR MAN DAR LAUKT, AR KELTI VEJA, KAD NERA PAS MUS PASALPELES? IR GAL ZINOSIT KUR SKAMBINT?

QUOTE(Ernestytaaa @ 2009 10 14, 15:58)
Sveikos. 
Dėl peticijos parašymo galiu užklaust pas vieną pažystama mamytę kuri turi patirties tokiose reikaluose, jos peticijos dėka vat cerebrinukams nuo 21m vėl priklauso reabilitacijos nuo praeitu metų liepos mėnesio. Moka ji gerai tokius reikalus rašyt.  Pameginsiu su ją susisiekt. Savo pinigų irgi nežadu taip lengvai atsisakyt, juolab kaip seimūnai taip iš mūsų tyčiojas. Iš visų lengva ranka režia pinigus o patiems kaip reik mažintis atlygimus suka uodegas kaip išmanydami. 
Sveikatėlės visiems sirgaliukams.  Man jau lyg viskas tvarkoj. Rytais pasičiaudau dar biškelį bet pusvalanduką tik koki nuo atsibudimo, po to viskas gerai būna.
Šiandien laisvą dienytę atsiilsiu namie, o jau rytoj kaip išlėksiu ryte į centrą taip tikriausiai gryšiu tik penktadienį vakare. Penktadienį 6val ryto jau turim išjudėt iš centro į Klaipėda tai centro organizatorė pasikvietė mus dramistukus rytoj pernakvoti pas ją. Bus lengviau ir greičiau penktadienį visiems tokioj ankstybėj susirinkt,  ir šiaip smagiai kartu rytoj pasivakarosim.  thumbup.gif Kaip prieš kelionę  į Rygą taip irgi nakvojom buvo labai patogu, organizatorės namai keli žingsniai nuo centro, tai nereiks taip anksti keltis kaip kad reikėtu iš namų išsiruošt. 
Labai laukiu penktadienio kelionės. Labai įdomia temą atidarysim su savo vaidinimėliu mokslinėj praktinėj konferencijoj, „Menų terapija reabilitacijoje: situacija ir perspektyvos“. Bus labai įdomu ir jos pasiklausyti. 
Sagan, kaip senai matyta.  bigsmile.gif Na man šį mėnesį pinigėliai nevelavo.  Jau gavau. 

Labas Ersnestytaaa,
butu smagu, jei galetum tos mamytes paprasyti, kad sukurtu peticija, tada juodrastuka imestum cia, mes visos paskaitytume, gal dar kokiu ideju kiltu ir tada galetume jau ri rasyti, nezinau ar elektronini peticijos.lt ar registruota (o geriausia abu kartu) ellektorniniam galetume ragint zmones pasirasinet, o registruotam parasyt nuo visu neigaliuku mamu, toki silta, malonu, bet kartu ir liudnoka laiska?
gal turit kokiu daugiau ideju, mamos, prisijunkit...
o tu kokia saunuole, tikra aktyviste mirksiukas.gif ir vaidini, ir keliauji thumbup.gif

QUOTE(Ramunka:) @ 2009 10 14, 16:32)
Apie tuos 32lt kurie yra skiriami transporto islaidu kompensavimui.
Gulejau su viena mamyte Raidos centre jos sunus autistukas buvo,lb jai sunku is pradziu buvo,bet poto psichologe daug su juo dirbo isaaiskino viska tevam kaip elgtis su tokiu vaiku,suskirste viska zonom ir labai jam gerai sekesi 
susitaiko ir gyvena toliau laimingai 
As jau gavus 10d.

o kas tie do 32lt skirti transportui? net negirdejau paie juos blink.gif
tai va, o mum nepasitaike geras psichologas, ar as antipsichologiska esu, kad iki siol nesuprantu kaip ta vaika ugdyt, ir ka ten zonom suskirstyt (pas mane turbut ir per mazas dar),
zinoma susitaiko, arba prisitaiko kazkaip. nors zinau vienas seima , kur vaikas grynai autistas, ne bruozai kaip pas mus, o visas spektras, ir mama ir tetis kazkaip ignoruoja, sako kad jam gereja (nors akkivaizdziai ne), na jiem sunku, bet gyvent save itikinejant kad viskas gerai gi dar sunkiau...na nieko ir nesakau aisku, bet tikiuosi kada nors patys supras, kad ju vaikelis patingas, ne blogesnis uz normalius, bet tiesiog kitoks.

QUOTE(Medute28 @ 2009 10 14, 18:37)
Aš visad gaudavau pašalpą 7 dieną, o dabar va tik šiandien gavau, buvo keista...
Kovosim, mamukai, mūsų vaikai ir taip nuskriausti likimo, neleisim kažkokiems turtingiems parazitams jų skriausti dar labiau  box.gif

bet as zinokit iki siol negavus. aps amne vilnius-swedbank, ar gavot kuri, kuri vilniuje registruota, ir bankas swedbank? labai reikia pinigeliu, jau radom logopede, tai kaip ir...privaciai zinoma, na nezinau, jau galvoju gal mane isvis pamirso, bet kaip keista, negalia susitvarkem liepos viduri, rogpj 10d gavau pirmaja pasalpa, rugs 10d gavau antraja, o spali va iki siol negavau. ar pas jsu buvo tokiu atveju, ka man daryt?
Atsakyti
4u.gif sveikos,
pagaliau ir musu dantys i penkta auksta uzlipo smile.gif , vakar patikrinau pas abu ir po du biggrin.gif , nes jau buvo keista iki 8men isaugo 8 dantys ir STOP, sakiau gal per aukstai gyvename, mes jau buvo patys geriausi vaikai, paskutiniu metu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kazačka @ 2009 10 15, 13:34)
VELUOJA, AS IKI SOL NEGAVUS. MAMOS, KURIOS IS VILNIAUS IR TURIT SWEDBANK, PARASYKIT AR GAVOT NEIGALUIMA, AR MAN DAR LAUKT, AR KELTI VEJA, KAD NERA PAS MUS PASALPELES? IR GAL ZINOSIT KUR SKAMBINT?

bet as zinokit iki siol negavus. aps amne vilnius-swedbank, ar gavot kuri, kuri vilniuje registruota, ir bankas swedbank? labai reikia pinigeliu, jau radom logopede, tai kaip ir...privaciai zinoma, na nezinau, jau galvoju gal mane isvis pamirso, bet kaip keista, negalia susitvarkem liepos viduri, rogpj 10d gavau pirmaja pasalpa, rugs 10d gavau antraja, o spali va iki siol negavau. ar pas jsu buvo tokiu atveju, ka man daryt?

o kas tie do 32lt skirti transportui? net negirdejau paie juos

tai va, o mum nepasitaike geras psichologas, ar as antipsichologiska esu, kad iki siol nesuprantu kaip ta vaika ugdyt, ir ka ten zonom suskirstyt (pas mane turbut ir per mazas dar),

Pasiskambink i socialini,turetu pasakyt ar jau moka pinigelius. 4u.gif
Nors keista as jau seniai gavus g.gif mano bankas DnB Nord cool.gif

Taip jie yra skirti transportu islaidu kompensavimui 4u.gif

Kambari kuriame gyvena autistukas susikirsto zonomis (valgymo,miegojimo,zaidimu) minejei,kad vaziuosit i Raidos centra,ten turetu viska isaiskint mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kruopa perline @ 2009 10 15, 13:54)
4u.gif sveikos,
pagaliau ir musu dantys i penkta auksta uzlipo smile.gif , vakar patikrinau pas abu ir po du biggrin.gif , nes jau buvo keista iki 8men isaugo 8 dantys ir STOP, sakiau gal per aukstai gyvename, mes jau buvo patys geriausi vaikai, paskutiniu metu doh.gif

Sveikinimai su dantuku atkeliavimu biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunka:) @ 2009 10 15, 14:01)
Pasiskambink i socialini,turetu pasakyt ar jau moka pinigelius.  4u.gif
Nors keista as jau seniai gavus  g.gif mano bankas DnB Nord  cool.gif

Taip jie yra skirti transportu islaidu kompensavimui  4u.gif

Kambari kuriame gyvena autistukas susikirsto zonomis (valgymo,miegojimo,zaidimu) minejei,kad vaziuosit i Raidos centra,ten turetu viska isaiskint  mirksiukas.gif  4u.gif
Papildyta:
Sveikinimai su dantuku atkeliavimu  biggrin.gif  thumbup.gif

bandau jau pusvalandi skambintis, vis uzimta doh.gif
taip, i raidos cenra dabar jau antra kata vaziuosim, prima karta tyre, dare disc, tai gal nebuvo laiko su tom zonom ir t.t., na si kart manau jau daugiau paaiskins...
kazkaip keista, gal nepervede i swedbanka nei vienai, bet kad dar neatrase nei viena mamyte is vilniaus swedbank, ar gavo, nes jei negavo, tai vadinasi neauzteko mum pinigeliu, o jei gavo tai mus pamirso verysad.gif
net nezinau ka galvot, ir tai kapeikeles, bet jos labai reikalingos....
Atsakyti
Sveikos mielos super mamytukės, Ernestyta pranešė, kad jūs ruošiatės kreiptis į prezidentę, kad nepasirašytų dėl neįgalumo pensijų mažinimo ir prašė prisijugti prie jūsų. Aš tai darau su malonumu.. Nes aš žadu kita savaitę t.y. antradienį pateikti JDJ organizacijai šitą klausimuką ir žadu dar visas neįgaliukų draugijas raginti, kad apsijungtu, aišku Šiauliuose. Būtų miela, kad jūs savo miestuose raj. paragintumėte savo organizacijas. Kuo mūsų bus daugiau tuo mums bus geriau. Kai būtų šaunu, kad visi miestai ir raj. piketuoja vienbalsiai.
Rašant peticiją turime aiškiai išdėstyti, dėl ko mes nenorime, kad nemažintų neįgalumus ir koki planą galėtume pasiūlyti seimūnams iš kur jie galėtų paimti pinigų pencijoms išmokėti?
1.Aš tai siūlyčiau seimūnams susimažinti atlyginimus na , kad ir iki 2000 Lt per mėnesį.
2. Leiskim, kad pasiliktu tik po 1 patarėja, (jei yra kvaili lai atsistatydina).
3. Jei taip nori važinėtis pas rinkėjus lai važiuoja su autobusais, autobusų parkai bent turėtų pelno ir nebankrutuotu, tai būtų nauda mums visiems.
Lai atsisako vairuotojų ir mašinų, o be to jie turi ne važinėtis, o krutinti savo galveles kuriant tobulus įstatymus ir gaivinant ekonomiką, o ne taip kaip dabar viską žlugdo.
Net juokas neima, kai sako dirbantiems pensininkams dvigubai mažinsim pensijas ir ką jie iš to laimės o gi nieko pav. žmogus gaudamas atlyginimo 400 Lt per mėnesį sodra gauna nuo tos sumos 190 Lt pensininkas ar neįgalusis išeis iš darbo sodra neteks pajamų, o be to pažeistų integracijos įstatymą.

Ar mes atidarome naują puslapiuką, dėl šito klausimo ar tęsiame šičia diskusiją?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melodija: 15 spalio 2009 - 17:49
Melodija, galime atidaryti naują psl, ta idėja man nauja, bet mielai prisidėsiu kaip ir kitos manau smile.gif Gal kuri mama jau yra padėliojusi minčių ant popieriaus, todėl būtų galima ten viską sukelti ir siūlyti savo mintis ir idėjas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Štai ir aš po visų savo gastrolių, šiandien jau atgavus biški jegeles ir pusnormalia išvaizdą. Vakar kai gryžau namo mama net išsigando mane pamačius. doh.gif Ketvirtadienį kai likom nakvynėj pas organizatorę taip "ilgiau" išsimiegojom" kad ojojoj. lotuliukas.gif Nuėjom miegot puse triju, o puse penkiu jau reikėjo keltis. doh.gif lotuliukas.gif Niu bent aš tas pora valandų numigau kaip reikiant, chebrytė pasakojo kad miegant vieni knarkė, kiti dar ilgokai prunkštė juokais, o aš nieko negirdėjau, atsijungiau kaip niekad. biggrin.gif
Bet užtat kelionėj į klaipėdą buvau gyviausia, tik važiuojant namo per dieną išsidavus, labai pilna jėgų išvaidinus, kelionės gale jau rami kaip belgas patapau, puse kelio prasnaudžiau. lotuliukas.gif Bet šiaip labai linksma buvo, pasisekė gerai suvaidint, labai šiltai priėmė mūsų spektaklį, gavom net padėkos raštus. Labai patiko visa kelionytė. thumbup.gif
Įdedu porą fotkyčių.
Čia ketvirtadienį renginių organizatorės namuose su savo neeiliniu gėrbėju. lotuliukas.gif (Labai myli mane šis gražuoliukas. Tik kada bunu pas organizatorę svečiuose, taip jis mano šešėlis. Visur prie manes. Kartą kaip daugiau vietos buvom net miegojo visą naktį su manim. biggrin.gif )

user posted image

O čia aš prieš vaidinimą pasipuošus jau. lotuliukas.gif

user posted image

Melodija, puiki mintis atidaryti nauja temą dėl pasiulymų peticijai. Na mamytės bėgam ten siulyt savo minteles. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ernestytaaa: 17 spalio 2009 - 11:44
Laba diena 4u.gif

QUOTE(kazačka @ 2009 10 15, 14:18)
kazkaip keista, gal nepervede i swedbanka nei vienai, bet kad dar neatrase nei viena mamyte is vilniaus swedbank, ar gavo, nes jei negavo, tai vadinasi neauzteko mum pinigeliu, o jei gavo tai mus pamirso verysad.gif
net nezinau ka galvot, ir tai kapeikeles, bet jos labai reikalingos....

Ar gavai jau pagaliau savo pinigelius g.gif

QUOTE(melodija @ 2009 10 15, 18:31)
Sveikos mielos super mamytukės

Ar mes atidarome naują puslapiuką, dėl šito klausimo ar tęsiame šičia diskusiją?

Sveikute Melodija bigsmile.gif 100metu nematyta bigsmile.gif kaip jus gyvenat?

Manau atidarom nauja tema ir visos mamytes prisijungs drinks_cheers.gif

QUOTE(Ernestytaaa @ 2009 10 17, 12:35)
O čia aš prieš vaidinimą pasipuošus jau.  lotuliukas.gif

Sita nuotraukyte swoon.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunka:) @ 2009 10 17, 14:07)
Laba diena  4u.gif

Sita nuotraukyte  swoon.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif

Ką negi negražus mano makiažas? flirt.gif Čia naujai jį ketvirtadienį vadovas sugalvojo per repeticiją kad butumėm panašesni į bomžus, su bulvių maišais jau tapom jam per gražūs šitam spektakliui. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet labai man patiko šis makiažas. Tiek visų demesio sulaukėm kaip niekad. lotuliukas.gif Sakiau man per kokį balių tokį makiažą pasidaryt, ar kur miestan išsiruošus, jaučiu visus bernus su savo grožiu nukabinčiau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestytaaa @ 2009 10 17, 18:47)
Ką negi negražus mano makiažas?  flirt.gif Čia naujai jį ketvirtadienį vadovas sugalvojo per repeticiją kad butumėm panašesni į bomžus, su bulvių maišais jau tapom jam per gražūs šitam spektakliui.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Bet labai man patiko šis makiažas. Tiek visų demesio sulaukėm kaip niekad.  lotuliukas.gif Sakiau man per kokį balių tokį makiažą pasidaryt, ar kur miestan išsiruošus, jaučiu visus bernus su savo grožiu nukabinčiau.  biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Ar nieko dar negirdet del to maratono?gal jau laukt jusu Jonavoj? bigsmile.gif
Atsakyti