Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliai (pyragai, desertai....)

QUOTE(aga1 @ 2009 10 12, 05:30)
gilumine> ir koks tai receptas butu? g.gif


kas turite galimybe susiraskite rugsejo 24 d. zmoniu zurnala, ten yra smile.gif
atsiprasau, kad parasyisu labai primityviai.

teslai
250 g tikro sviesto
250g grietines
5 kiausiniu tryniai
miltai


antram sluoksniui
7-8 vid.dydz.rugstoki obuoliai
puse stiklines cukraus sumaisyto su cinamonu

treciam sluoksniui
5 kiausiniu baltymai
8-10 saukstu cukraus


reikia istirpinti sviesta ir jam kiek praausus imaisyti grietine. atskirti baltymus nuo tryniu (baltymus pasideti i saldytuva) o trynius supilti i sviesto mase.
pamazu berti miltus maisant saukstu. minkyti, kol tesla nebelips ant ranku.


paskirstyt ant skardos, sudeti supjaustytus obuolius apibarstytus cukraus ir cinamono misiniu ir kepti apie puse val.

isemus po puse val isplakti baltymus su cukrumu ir paskirstyti sia mase ant pyrago.
pasauti orkaiten kelioms minutems, ziureti kad baltymai neparuduotu wink.gif
Atsakyti
Labai skanų pyragą vakar kepiau, iš www.iki.lt, tik keista, jog recepte neparašyti kepimo milteliai, tad jų dėjau vieną šaukštelį, na ir nedėjau, nes neturėjau kokosų drožlių, bet kitą kartą reikės pabandyti ir su jom smile.gif
Rasos obuolių pyragas

Reikes:
o Saldžiarūgščiai obuoliai - 3 vnt.
o Kiaušiniai - 4 vnt.
o Cukrus - 150 g
o Sviestas - 100 g
o Kvietiniai miltai - 170 g
o Kokosų drožlės - 50 g
o Cukraus pudra - 2 arbat. šaukštel.
• 1. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol ištirps cukrus ir masė pasidarys švelni.
• 2. Išlydykite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į kiaušinių plakinį. Išmaišykite.
• 3. Tada nuolat maišydami berkite miltus ir galiausiai - kokosų drožles.
• 4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
• 5. Obuolius nulupkite ir stambiai supjaustykite.
• 6. Apvalią kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, sudėkite obuolius, užpilkite juos tešla ir statykite į įkaitintą orkaitę.
• 7. Pyragą kepkite, kol gražiai apskrus. Ar iškepęs, patikrinkite su pagaliuku – smeikite medinį pagaliuką į pyrago vidurį ir pasukiokite. Jei pagaliukas apsivels šlapia tešla, reiškia, kad pyragą dar reikia kepti.
• 8. Kaip pyragas iškeps, iškelkite jį iš formos ir apibarstykite cukraus pudra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaubojey: 14 spalio 2009 - 18:10
Neissirenku kuri pyraga kepti ar ta, kuri parase gilumine, ar kaubojej doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2009 10 06, 22:56)
Kaip ir zadejau, siandien kepiau obuoliu pyraga su manais. Visos gyret, kad labai skanu, pabandziau ir as.
Ir ka jus galvojat... Nieko man is to neisejo blush2.gif
Viska dariau, kaip buvo parasyta recepte. Manai, miltai, cukrus, obuoliai, kepimo milteliai, sviestukas ant virsutinio sluoksnio.
Kepiau kazkur virs valandos, sluoksniu tikrai nedariau storu... Kvepejo tikrai skaniai, o kai prapjoviau ir paragavau... manai girgzdejo tarp dantu doh.gif
Ka dariau ne taip?

Ir as katik issikepiau si pyraga. Virsutinis sluoksnis gavosi traskus, nes per mazai sviesto, tai ji sulaisciau su vandeniu lotuliukas.gif ir tapo geras lotuliukas.gif , o apatinis sluoksnis nesumirko gerai, nes gavosi kietokas, bet viduriukas skanus, nors irgi yra vietomis nesumirkusiu miltu doh.gif , na zodziu si pyraga kita karta kartosiu, kai neturesiu kiausiniu, kaip kad dabar buvo lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(aga1 @ 2009 10 14, 21:21)
Neissirenku kuri pyraga kepti ar ta, kuri parase gilumine, ar kaubojej doh.gif

Ir kuri kepi? cool.gif
Atsakyti
Receptas iš mano virtuvės lobynų. Viską dariau, kaip parašyta, rezultatas - fantastiškas.

Obuolių pyragas su irisiniu glaistu

Pyragui:
150g rudo cukraus
150g sviesto
3 kiaušinių
2 didelių obuolių
100g razinų
1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių
200g persijotų miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
2 a.š. cinamono
1 a.š. malto imbiero

Irisų glaistui:
3 v.š. tamsaus muscovado cukraus
1 v.š. sviesto
250g mascarpone sūrio

Glaistas: ant nedidelės ugnies kaitinti cukrų su sviestu, kol ištirps. Sudėti į puodą mascarpone ir gerai išmaišyti. Padėti glaistą į šaldytuvą bent jau 1 val., kad sustingtų.

Persijoti miltus į indą, suberti prieskonius, druską bei kepimo miltelius.

Kitame inde sviestą bei cukrų plakti, kol pasidarys puri masė. Per kelis kartus į sviesto masę supilti kiaušinius, kiekvieną kartą pilant gerai išmaišyti, kol susidarys vientisa masė. Į šią išplaktą masę per 3 kartus supilti persijotus miltus ir viską kaskart įpylus gerai išmaišyti. Įdėti tarkuotą citrinos žievelę.

Nulupti obuolius, sutarkuoti juos stambia (burokine) tarka ir pašlakstyti citrinos sultimis. Sudėkite tarkuotus obuolius ir razinas į sviesto masę ir sumaišyti.

Įkaitinti orkaitę iki 190C. Ištepti pyrago formą sviestu ir į dugną įkloti kepimo popieriaus. Supilti tešlą į formą ir išlyginti paviršių šaukštu ar mentele. Kepti pyragą 45-55 min., arba kol paviršius paruduos ir įsmeigtas bei ištrauktas smeigtukas neaplips tešla. Išimti pyragą iš orkaitės, palikti kad kiek atvėstų, atvėsusį pyragą išimti iš formos ir padėti ant grotelių, kad atvėstų visiškai.
Atepti pyrago viršų glaistu ir patiekti.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 14 spalio 2009 - 21:10
QUOTE(kaubojey @ 2009 10 14, 19:08)
, tik keista, jog recepte neparašyti kepimo milteliai, tad jų dėjau vieną šaukštelį, na ir nedėjau, nes neturėjau kokosų drožlių, bet kitą kartą reikės pabandyti ir su jom  smile.gif
Rasos obuolių pyragas

kepiau ir aš jį. kepimo miltelių nedėjau, bet iškilo taip puikiai, kad obuoliai paskendo dugne. kokosai davė gerą skonį, tik ma labi jau tas pyragas biskvitinis atrodė, tad daugiau matyt nekepsiu. skoniu priminė kažkodėl keksą, kurio dugne obuoliai gulėjo.


QUOTE(aga1 @ 2009 10 14, 20:21)
Neissirenku kuri pyraga kepti ar ta, kuri parase gilumine, ar kaubojej doh.gif

gal savo įspūdžių pasidalinimu padėsiu pasirinkt jei dar nevėlu.. ax.gif


aš vis dar ieškau šlapio obuolių pyrago, bet vis nerandu kažko tokio. tad paskutiniu metu kepu trupinį..

Gal kuri parekomenduotų šlapią? bet ne tą manai-obuoliai-manai. kepiau ir MB mjis labai obuolienę priminė.. žodžiu netiko.
Atsakyti
Kepiau siandien pyraga pagal kaubojey recepta.
Niam niam, skanu labai!
Aciu kaubojey thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, na va vyras partyso pilna maisa obuoliu, tai suku galva ka is ju daryti. Sakiau pabandysiu su manais smile.gif .
noriu pasidalinti savo receptu, pazystama man ji pasake, laaaabai skanus. Namie kepu ir kepu, bet jau norisi kitka isbandyti.
Teslai:
- margarino 250 gr. Perku kepiniams skirta margarina.
-maza indeli grietines.
-14 saukstu miltu.
-kiausinis.

Idaras
-obuoliai
-cukrus
-cinamonas.

Nusipirkusi margarina idedu iskarto i kamera. Po geru 2 valandu paimu ir sutarkuoju per burokine tarka. Tada sudedu grietine ir miltus, isminkau viska. Na jei reikia dar idedu miltu, kad prie ranku neliptu tesla. Tada tesla padalinu i 2 dalis, sudedu i maiselius ir i kamera 30 min,
Kol tesla "masto" nusilupu obuolius.
Paimu viena dali teslos iskocioju blyna ir dedu i skarda, ant teslos sudedu obuolius tada apibarstau cinamonu ir cukrumi (cukraus pagal skoni, cia galima kokius 4-5 saukstus, nes i tesla nebuvo jo deta). Tada paimu kita teslos dali iskocioju ir uzdengiu obuolius (galima kaip as sakau groteles padaryti). Tada istepu virsu kiausiniu, kad blizgetu.
Kepu orkaiteje gal apie 40 min. laiko negaliu pasakyti, nes kiekviena orakaite skirtingai kepa. Na kol virsus paruduoja.
Skanaus.
Atsakyti
sveikos merginos

ar as praleidau, gal koks buvo receptukas kaip pasigaminti obuoliu suri?
labai noreciau isbandyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulytė @ 2009 11 04, 20:41)
sveikos merginos

ar as praleidau, gal koks buvo receptukas kaip pasigaminti obuoliu suri?
labai noreciau isbandyti biggrin.gif


Sveika mirksiukas.gif

nueik i skyreli "Konservavimas" ten yra visa temele "Obuoliu suris". As, pati, visas temas perskaiciau, tikrai yra laaabai daug naudingu patarimu ir recepteliu.

Sekmes! 4u.gif
Atsakyti
Na ką, aš šiandien taip pat kepiau obuolių pyragą su manais iš pragaro virtuvė gavos tikras gardumėlis bigsmile.gif clap_1.gif valgėme šiltą su ledais.
Tik pastebėjimas iš mano pusės : kitąkart tikrai dėčiau mažiau cukraus, nes mano skonio receptoriams šiek tiek per saldu smile.gif
Atsakyti
Kaimiskas obuoliu pyragas
6-7 kiausiniai
6-7 dideli obuoliai
1 stikline cukraus
1 a.s. vanilinio cukraus
1 a.s. cinamono
2,5 stiklines miltu ( as dedu po truputi ir maisau, nes nuo kiausiniu ir obuoliu taip pat priklauso. Kartais reikia maziau, kartais siek tiek daugiau)
Aliejaus 50ml

Trynius issukus su cukrum, vaniliniu ir cinamonu. Dedu smulkintus obuolius.
Baltymus iki standziu putu issuku ir dedu I mase. Tada pilu miltus ir alieju ir gerai ismaisau. Pilu I forma. Ant virsaus dar pabarstau cukraus ir cinamono.
Kepu 180 laipsniu orkaiteje apie 30-40 min.
user posted image

Atsakyti