QUOTE(maltakava @ 2009 10 21, 19:54)
Čia SM kažkada buvau radus receptuką zuikio, tai ir bandžiau. Gavosi

Taigi:
ėmiau 500 g. jautienos faršo,
šiek tiek piene mirkyto batono,
pora kiaušinių (pas mane lb mažiukai buvo, šiaip gal ir vieno užtektų)
nuplikytų kmynų,
parūkytų lašinukų smulkiai įpjausčiau,
pakepto svogūno,
lauro lapo, skiltelę česnako įspaudžiau, pipiriuko čiut čiut.
Na ir viską labai labai labai gerai išminkyti, kad gautųsi vienalytė masė. Ten originaliam recepte rašė, kad ir pamėtyti reikia į stalą, bet aš jau nebemėčiau.

Tada suformuoti "batoną", paviršių labai lygiai apglaistyti rankom sušlapintom šaltu vaneniu, padaryti skylutes orui iš vidaus išeiti, kad kepant nesutrūktų.
Kepiau nedegančioj skardoj, apie 30 min., ant 200 laipsniukų, atrodo.

Skanaus.
