Įkraunama...
Įkraunama...

KONIZACIJA

QUOTE(ISLANDA @ 2009 12 20, 13:58)
ar tu tikra kad tau biopsija, o ne konizacija dare? cia lietuvoj?

100% tikra, kad biopsija smile.gif taip, Lietuvoje.
siaip man okocitologinis jokiu pakitimu nerode, tik per kolposkopija kazkas uzkliuvo, tai ir dare biopsija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipzip: 20 gruodžio 2009 - 17:40
QUOTE(Gloria @ 2009 12 18, 23:42)
Sveikos, merginos  4u.gif

Merginos, patarkit prasau. Nezinau, gal ir durna esu per visa pilva, bet na niekaip negaliu pasirasyti pjautis  verysad.gif Man cia taip durnai atrodo kaip pirsta, kuris nei skauda nei blogai atrodo nupjauti nes "tyrimai blogi". Niekaip negaliu patiketi kad kazkas negerai man, nors tu ka. Bijau visu tu gausiu menesiniu po konizacijos, tepliojimu ir visu kitu "geriu" kuriu niekada neturejau ir turet nenoriu fear.gif
Dar kas depresucha varo - kadangi nesisaugoju jau va beveik puse metu normalaus "seimyninio gyvenimo"  smileysex.gif neturim (na negalim su vyru su prezervatyyyyvais normaliai gyvent cray.gif  ), kaip pagalvoju, kad po operacijos dar pusmeciui geram viskas uzsites tai verkt norisi verysad.gif

Geru jums artejanciu ir stiprios sveikatos  4u.gif

As tikrai vietoje Jusu daryciausi konizacija. Tikrai nerizikuociau savo sveikata. Man rode tik atipines lasteles trys pap testai, ir tik paskutinis trecias parode, kad gali buti ir HSIL, o po konizacijos rado nuline vezio stadija. Nesvaistykite brangaus laiko mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulytek @ 2009 12 20, 20:52)
As tikrai vietoje Jusu daryciausi konizacija. Tikrai nerizikuociau savo sveikata. Man rode tik atipines lasteles trys pap testai, ir tik paskutinis trecias parode, kad gali buti ir HSIL, o po konizacijos rado nuline vezio stadija. Nesvaistykite brangaus laiko    mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Aciu uz patarima. O ar dare jums kolposkopija? Be PAP testo atsakymo ar turejote dar kokiu abejoniu kad kartojote testa?
Man idomiausia kad kolposkopijos metu (man dare 2 kartus) nesimate nieko itartino, nes, pasak gydytoja, "...ji mate priesvezini kakleli kokius 1000 kartu ir zino kaip tai atrodo..." unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zipzip @ 2009 12 20, 14:11)
o man bega ir bega (ne kraujas) daugiau nei savaite  blink.gif

man tepliojo keletą dienų, gal net savaitę... rolleyes.gif Matot, čia priklauso kaip jums buvo atlikta biopsija- ar apžiūros metu su vietiniu nuskausminimu, kai nugnybiamas mažytis audinio gabalėlis, ar su narkoze, kai išpjaunamas didesnis audinio gabaliukas. Man darė su narkoze, tai, kai skaičiau atsakymo lapą, buvo aprašyti paimto audinio matmenys. Ilgio ir pločio nepamenu, bet prisimenu, kad į gylį audinys išpjautas 1cm... unsure.gif taigi tai nėra taip jau mažai ir natūralu, kad gyjimas užtrunka... rolleyes.gif

Jeigu jums labai neramu, nueikit pas ginekologę, ji apžiūrės kaip gyja žaizda.

Gal jau žinot biopsijos atsakymus?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2009 12 21, 08:11)
Gal jau žinot biopsijos atsakymus?

man su narkoze dare... su per didele narkoze doh.gif ta pacia diena tai net kraujas bego. ai, gal cia kiekvienam individualiai. as va ir po gimdymo visas 6 savaites ''valiausi'', o kitoms per kelias dienas viskas susitvarko.
atsakymo ligonineje klausiau, tai sake ''bijoti nereikia, nieko blogo'', daugiau nieko nepasake, tik po keliu savaiciu susisiekti su savo gydytoja kai atsakymas jau bus pas ja. o as toli nuo namu. su gydytoja tariausi, kad telefonu pakalbesim, tai va ir laukiu dabar to pokalbio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zipzip @ 2009 12 21, 13:08)
man su narkoze dare... su per didele narkoze  doh.gif ta pacia diena tai net kraujas bego. ai, gal cia kiekvienam individualiai. as va ir po gimdymo visas 6 savaites ''valiausi'', o kitoms per kelias dienas viskas susitvarko.
atsakymo ligonineje klausiau, tai sake ''bijoti nereikia, nieko blogo'', daugiau nieko nepasake, tik po keliu savaiciu susisiekti  su savo gydytoja kai atsakymas jau bus pas ja. o as toli nuo namu. su gydytoja tariausi, kad telefonu pakalbesim, tai va ir laukiu dabar to pokalbio  unsure.gif

nesijaudinkit taip, viskas susitvarkys. Kad kraujas bėgo, tai natūralu, juk kai pirštą įsipjaunat kraujas irgi bėga, ar ne? Tai čia dar didesnis, gilesnis pjūvis daromas , kraujavimas neišvengiamas. Jeigu darė su narkoze, tai ir audinio gabalėlis buvo paimtas nemažas, tai ir gyja ilgiau... 4u.gif
Atsakyti
Po konizacijos vandeningos iskyros ir ivairus patepliojimai vyksta ilgokai. Ir tai normalu. nenormalu, kai kraujas netiketai pasirodo ir labai gausiai ir sviezus, skystas, ryskus raudonas. Va tada jau reikia pradeti jaudintis ir skubeti pas daktara.
Man po PAP su kalposkopu taip pat nieko nemate. viskas buvo grazu, lyg niekur nieko. Pries konizacija buvo HSIL nustatytas, po konizacijos LSIL.
Del svarstymo ka geriau ringtis, konizacija ar biobsija... as taip pat manau, kad geriau konizacija. nes po biobsijos reikia laiko taip pat uzgyti, gali ir narkoze panaudoti, o gal tik vietiskai nuskausminti. ivairiai cia mergaitem padare. Konizacijos metu ispjaus tik pakitusias lasteles, geruju neliecia. tad kam dvigubai tai isgyventi, jei gali viena karta ir uztikrintai. Man nedare biobsijos, irkart konizacija. ir labai dziaugiuosi. nes pasalino pakitusias lasteles, ir tuo paciu suzinojau, kad silpni pakitimai. butu dare biobsija, zinociau, kad turiu LSIL, bet tos lasteles butu likusios nepasalintos, o prie silpnu pakitimu konizacijos paprastai nedaro. Manau tikslinga biobsija tuomet, kai yra tikimybe, kad yra jau vezys. kai konizacijos, manau, gydymui neuztenka.
Atsakyti
sveikutės mergaičiukės...aš po konizacijos 3 paros jau...išskyru nedaug bet vat pilvo tempimas tai nemazas...ypač šonu...ar jum taip buvo g.gif žinau kad rašėt bet nėr sveikatos ieškot...atleiskit...
Atsakyti
QUOTE(daliuk @ 2009 12 21, 18:24)
sveikutės mergaičiukės...aš po konizacijos 3 paros jau...išskyru nedaug bet vat pilvo tempimas tai nemazas...ypač šonu...ar jum taip buvo  g.gif žinau kad rašėt bet nėr sveikatos ieškot...atleiskit...

na žinok turi paskaudėti,vis dėlto operacija daryta,pagulėk,pailsėk,svarbiausia nepersitemk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(allisa @ 2009 12 22, 17:52)
na žinok turi paskaudėti,vis dėlto operacija daryta,pagulėk,pailsėk,svarbiausia nepersitemk 4u.gif

Ačiū tau... gulineju jau visi šonai nuo gulėjimo skauda...nu bet jau šiandiena geriau...tikėsimės viskas bus gerai...
Atsakyti
o man jau dvi savaites po biopsijos ir kraujuoju verysad.gif rytoj bandysiu kreiptis i vietinius gydytojus. idomu kokios galetu buti priezastys g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipzip: 22 gruodžio 2009 - 22:23
siandien suzinojau biopsijos atsakyma - tikroji erozija su metaplazijos pozymiais unsure.gif gal kuri nors i zmogiska kalba galetu isversti? blush2.gif aciu...
Atsakyti