Įkraunama...
Įkraunama...

Cirkumcizija,arba berniuku apipjaustymas

QUOTE(clonc-astaz @ 2009 10 13, 16:08)
Aciu uz gausius atsakymus(tai sakau ne vienoje savo sukurtoje temoje)  unsure.gif .Nesulaukusi  jokios pagalbos,patarimo , problemas issisprendziu pati...Jus dauguma pazystate viena kita,tad galbut gedijates apie tai garsiai kalbetis.Juk LT dar daug kas tabu...Nieko nesmerkiu ir nepykstu. smile.gif Nemanau,kad mano vieninteli vaika istiko tokia nekalta beda,kiek zinau net pazytamu tarpe vaikai yra isoperuoti,tevai bijo apie tai garsiai kaletis.Si operacija turi savo pliusu,o minusu ne.Isskyrus apkalbas 4u.gif

Na, as nezinau, koks is tikro yra lietuviu poziuris ir ko cia gedytis, o sia tema radau dabar. Mano sunui tik 1 menuo, emiau galvoti apie apipjaustyma - drauge, gyvenanti JAV, sako, kad ten iprasta berniukus tik gimusius apipjaustyti ir yra atvirksciai - i neapipjaustytus labai kreivai ziuri, o pas mus kaip supratau atvirksciai, nesupratau, is ko gi cia daryti tabu. Pasiziurejus Internete video, kaip tai daroma leliukams (be jokios anestezijos) issigandau, pagailo leliaus, ziauru ten, labai verke tas maziukas, o be to ir neaisku, kaip ten gyja po to juk pampersinis dar. Bet dabar suku galva, kaipgi ta peliuka reikia priziureti, manau, kad naujagimiui tai jau tikrai ten nereikai nieko atsmaukineti, idomu, nuo kada ta reik daryti?
Klausiams mamytei - ar ilgai gijo zaizdele, ar skaudejo maziukui, kuo gydete?
Atsakyti
Po operacijos yra plika zaizda,slapininatis labai skauda.Airijoje peliukas pirma diena buna apibintuotas,o antra diena vaikas sodinama i vonia,pasislapina ir atmirkus kraujukui bintas nuimamas.Ispejimas,nuimant toks jausmas,kad JO nebera,nes sedint pempyte sulindusi,pasikeitusi,raudonas galiukas pypso blush2.gif .Mano vaikui skaudejo apie savaite,o gal ir 10d.Tris dienas skauda labai,o paskui tik prisilietus.Bet mano manymu naujagimis gyja greiciau.Tepti nieko nereikejo,tik dareme voneles su spec skysciu,jis gyde ir atmirke zaizda.Atvirai pasakius jo deka zaizda sunkiai gyja,nuolat atmirkusi ji ima slapuoti.As emiau lasinti saltalankiu alieju,zaizdele uzsitrauke per kelias dienas.Tai tiek apie gijimo eiga.O atsmaukti prausiant reikia nuo pat gimimo.Vieni tai daro,kiti ne,vieniems prireikia operacijos,kitiems ne.Manau cia priklauso nuo igimots rizikos infekcijoms.Jei mano vaikui nebutu buve infekciju,tikrai nebuciau operavusi.
Atsakyti
QUOTE(clonc-astaz @ 2010 02 19, 13:27)
Po operacijos yra plika zaizda,slapininatis labai skauda.Airijoje peliukas pirma diena buna apibintuotas,o antra diena vaikas sodinama i vonia,pasislapina ir atmirkus kraujukui bintas nuimamas.Ispejimas,nuimant toks jausmas,kad JO nebera,nes sedint pempyte sulindusi,pasikeitusi,raudonas galiukas pypso  blush2.gif .Mano vaikui skaudejo apie savaite,o gal ir 10d.Tris dienas skauda labai,o paskui tik prisilietus.Bet mano manymu naujagimis gyja greiciau.Tepti nieko nereikejo,tik dareme voneles su spec skysciu,jis gyde ir atmirke zaizda.Atvirai pasakius jo deka zaizda sunkiai gyja,nuolat atmirkusi ji ima slapuoti.As emiau lasinti saltalankiu alieju,zaizdele uzsitrauke per kelias dienas.Tai tiek apie gijimo eiga.O atsmaukti prausiant reikia nuo pat gimimo.Vieni tai daro,kiti ne,vieniems prireikia operacijos,kitiems ne.Manau cia priklauso nuo igimots rizikos infekcijoms.Jei mano vaikui nebutu buve infekciju,tikrai nebuciau operavusi.

o sitas apipjaustymas tai vadinama fimoze g.gif apyvarpes susiaurejimas?mano berniukui dare operacija,liepe atsmaukinet kas antra diena ir tepti vazelinu.pirma karta pavyko,bet labai sunkai vaikas klyke .patepiau vazelinu,bet labai ilgai uztruko kol vel atsistojo viskas i savo vieta.dar po dvieju dienu nesiseke to padaryt ir reziume-vel galiukas raudonas,sisiojant issispucia,vienoj pusej pamelynavus(ko pries operacija nebuvo),visiskai neimanoma atsmaukti.musu pediatre sako,kad vel reikes daryt operacija,kai bus kokiu 4metu.o siaip operavo 3m
Atsakyti
mano abu vyrukai apipjaustyti.vyras tai dare jau budamas subrendes 18metu.o vaikui problema atsirado 2.5metuku.is pradziu vaikas prisimine,kad jam ten operavo.dabar jau su tuo susigyveno.as irgi buvau jauna mama be patirties.musu seimoje tik merginos.sunus pirmas berniukas.kol nesiojom sauskelenes tol nemaciau doh.gif cia jau mano kalte.tai geriau padaryti,kuo mazesniam vaikui.ligonineje gulejo vyresni berniukai,jiems tai suvokti didesne trauma...cia jau toks nacionalinis lietuviu bruozas!!!
Atsakyti
Kaip baisu,vel operacija?Maniskiui karts nuo karto paskauda,siulas paskutinis nesenai istirpo.Buna parausta,bet gydytojas sako,kad viskas cia gerai,dave kazkoki tepaliuka,bet ir nuo skauda.Eh,auginau mergytes-jokiu bedu nebuvo.Su berniukais kitaip... doh.gif
Atsakyti
ir su mergaitem visko buna g.gif

mums po operacijos sugijo ir daugiau problemu nebuvo.jau 2 metai prabego.
Atsakyti
paskaitinėjau ir pagalvojau, kad mano vaikinukui jau beveik 5 metai, o niekas net puse luoų neužsimena kad reiktų atsmaukinėt ir ten kažką daryt doh.gif blin pikta, iš kur reikia viską žinot doh.gif reiks duot tėveliui darbo...
Atsakyti