Įkraunama...
Įkraunama...

Reinkarnacija

Atradau šitą video youtube:
Pirma dalis: http://www.youtube.c...feature=related
Antra dalis: http://www.youtube.c...feature=related

Video yra anglų kalba, tad kas nesupranta - trumpai drūtai išversiu; porai gimė berniukas, kuris nuo pat mažens smarkiai domėjosi kariniais lektuvais, apie juos daug žinojo ir vien tik jais ir težaisdavo. Bet kai berniukui suėjo dveji metai, jam tie lektuvai (degantys) dažnai košmaruose pradėjo sapnuotis. Tai tęsėsi kelis mėnesius, galėtum pagalvot, kad vaikas žiuri per daug TV, bet jei ir žiūrėdavo, tai tik teletabius. Tėvai irgi nežiūrėdavo ir neskaitydavo nieko, kas susiiję su antruoju pasauliniu karu. Vaiko motina pakalbėdavo su savo mama apie berniukio toki keista domėjimasi karo lektuvais, taigi močiutė pasiūlė tokį variantą, kad gal berniukas tiesiog prisimena savo praėjusį gyvenimą. Vaiko tėvai išsilavinę žmonės, todel į tokius dalykus žiūrėjo labai skeptiškai. Laikas vis ėjo, o berniukas vis labiau ir labiau stebino tėvus savo žaidimais su lektuvais; jis net žinojo tokių terminų, kurie nebuvo žinomi tevams. Tėvas tai net išvis netikėjo jokiais pomirtiniais gyvenimais ir bande atrasti logišką paaiškinimą. Bet veliau abu tėvai pradėjo daugiau kalbėti su vaiku apie ka jis iš tikro realiai atsimena, ir nuo to laiko košmarai vaiką aplankydavo vis rečiau ir rečiau. Ta kita kalbanti moteriškė (viso šito reikalo ekspertė) paaiškino kad tai visai normalu tokio amžiaus vaikams atsiminti praėjusį gyvenimą, bet kai vaikams sueina 5-6 metai, tada tie prisiminimai pamažu išsisklaido.
Kai berniukas buvo 2-4 metų, jis papsakodavu labai detaliai apie vieną jauną karininką/pilotą, kuris žuvo prieš beveik 60 metų. Bet tas karininkas buvo kaip ir berniukas pats, nes jis kalbedavo, kaip jis žuvo degančiam lektuve, kurį pašovė japonai. Tada tėvas pasidomavo ir pamatė, kad berniuko pasakojimai atitinka realius istorinius faktus bei egzistavusius žmones. Jis ne tik pavadinimus lektuvų ir laivų žinojo bet ir aplamai kaip tie letkuvai veikdavo, kokios techninės problemos su jais būdavo. Jis ir savo varda atsiminė (James) tik kad tas vardas sutapo su juo dabartiniu vardu, todel tėvai manė, kad jis tiesiog nesuprato, ko jo klausia, todel jie paklausė, gal jis pamena ir kokio draugo ar piloto su kuriuo skraide vardą. Berniukas pasakė tą varda, ir pasidoro tas žmogus vis dar buvo gyvas.

Visko iki smulkmenų neverčiau, na bet tikiuos "pointą" pagavot. smile.gif
Man tokie pasakojomai atrodo per didelis sutapimas, kad butų netiesa. Juk tokių istorijų yra tiek daug, kad tiesiog negali ignoruoti. Žinau, kad ir jūs esat apturėjusios panašių siaubo akimirkų, kai jūsų atžala prabyla apie ankstesnes šeimas ar gyvenimus, arba gal šiaip esate girdėjusios iš draugų.. Tad nesikuklinkit, pasidalinkit tais pasakojimais mirksiukas.gif
Kiek pastebėjau, ar tai bebūtu Amerikoj ar Lietuvoj, ar Indijoj, tie pasakojimai apie vaikų prisiminimus yra laaabai panašūs.
Atsakyti
pilnai tuo tikiu. kazkada maciau tv laida apie mergaite kuri nuo kudikystes pasakodavo apie kazkoki nama ant vandenyno kranto, pieva, kurioje ji lakstydavo ir kaip ji matytavo kylancius ir besileidziancius lektuvus. ji piese piesinius, aiskiai nurode kaip atrodo namas, kokia varteliai i kiema ir t.t. tevai irgi is pradziu galvodavo, kad tai tik jos prasimanymai, bet kuo toliau tuo labiau mergaite viska aiskiai pasakodavo. tada tevai jei neklystu su zurnalistu pagalba ieskojo namo, kuris atitiktu mergaites pasakojima. ir rado! visai kitoj valstijoj kur mergaite niekada nera buvusi. namas prie oro uosto ant vandenyno kranto. kai seima ten nuvaziavo- mergaite tiksliai atsimine ta vieta, zinojo kur veda keliukai aplinkui. ir istikro zurnalistai pakalbejo su to namo gyventojais, kurie papasakojo apie cia kadaise gyvenusius ju senelius ir mergaite kuri zuvo.
nelabai tiksliai prisimenu smulkmenas bet papasakojau kiek prisimenu.

nejaugi tai gali but tik sutapimas?
Atsakyti
Yra ir knyga apie indę mergaitę. Joje viskas labai smulkiai aprašyta.
Atsakyti
Dar yra T. Shroder knyga "Amžinos sielos". Jis aprašė mokslininko ir psichiatro I. Stevenson tyrimus ir ekspedicijas. Ne labai moksliška knyga, bet visai įdomi ax.gif
Atsakyti
Būna regresijos seminarai. Lankykitės ir žiūrėkit tuos savo praėjusius gyvenimus į sveikatą.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 13, 16:29)
Yra ir knyga apie indę mergaitę. Joje viskas labai smulkiai aprašyta.

Skaičiau tą knygą. Įtikino wink.gif
Atsakyti
gal galetumet parasyt tos knygos pavadinima ir autoriu? ax.gif
Atsakyti
As jau senai tikiu reinkarnacija smile.gif
Atsakyti
Kaip supratau, temos autorė prašo pasidalinti realiom istorijom, ar Lietuvoje, čia, tarp mūsų yra tokių vaikų, kurie prisimena praeitus gyvenimus? Mna irgi būtų labai įdomu. Nes kartais sakoma, kad vos ne visi vaikai iki 5-6 metų prisimena praeitus gyvenimus.

Aš pati išgyvenau vieną tokį "siaubo vakarą", kai mano dukra (tiesa, jai jau 6 metai), pamačiusi uždarytas duris, pradėjo klykti, kad dabar "nebegali nematyti" vaizdo, kaip (kažkas kažkam) pjauna galvą. Visą vakarą jos neišėjo nuraminti, kuo bebandydavom užimti, keliasminutes įsitraukia į veiklą, paskui meta viską ir skundžiasi, kad vis tiek negali nematyti, ir nuo to vaizdo jai "kutena pilve". Klausinėjau, kas vyksta, bandžiau įtikinti, kad apsižiūrėtų, kad mums visiems dabar viskas tvarkoj ir galvų niekas nepjauna. Sakė,pjauna ne jai, ji mato,pjauna kažkas, gal kareiviai, durys uždarytos. Kitą dieną tas vaizdas jau buvo priblėsęs,sakė, "kai pasirodo kraujas, man jau nebebaisu". Filmukus mes žiūrim tik senuosius, "patikrintus", TV nežiūri, knygų panašių neskaitėm. Vienintelė jungiamoji grandis - uždarytos durys. Tiesa, dabar skaitom knygą "Karakatukų jūra", nebaisi, bet jai tas piratų laivas, kur jokių galvų niekas nepjausto, vis tiek kelia didžiulę baimę. Iki šiol nieko apie jokius kitus gyvenimus ji nepasakojo ir nekalbėjo. Tiesa, kažkada, būdama dviejų ar dviejų su trupučiu metų, išpoškino: "O prisimeni, kaip tokia teta su ausimis kaip lapės, suplėšė mane į gabalus ir išmetė į šiukšlių dėžę? Ir likot jūs be manęs tada gyventi!... Bet kažkaip aš čia vėl atsiradau..."

negaliu teigti kategoriškai, akd tai praeitų gyvenimų prisiminimai. Aš nežinau. Bet "laikau širdį atvirą" smile.gif
Atsakyti
Maniškė keturmetė kartą yra pasakius: ar atsimeni, kai aš buvau tavo mama, o tu mano vaikas, mes gyvenom name, turėjom ir skaitėm daug knygų... smile.gif
Tąkart nurašiau ant žaidimo, bet kas žino....
Prisijungiu prie Žiogelio nuomonės.
Atsakyti
mano sesuo vaikysteje nuolat kartodavo, kad musu mama tai ne jos mama, kad jos mama gyvena maskvoje g.gif
Atsakyti
Mane labai domina mano praeiti gyvenimai, nes kazkodel manau jei suzinociau kazka apie juos tai tureciau atsakyma i daugeli klausimu kurie iskyla gyvenant dabartini gyvenima, bet va kazkaip nelabai randu informacijos apie tai, buvau uzejusi i Edgaro Keisio puslapiuka taciau labai jau ten man viskas miglota, gaila kad jis nera musu amzininkas turbut nusigrusciau ir i pasaulio krasta kad jis man paskaitytu is irasu unsure.gif
Atsakyti