Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

! 
Reklaminio turinio pranešimai forume yra draudžiami
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rita*: 13 lapkričio 2009 - 17:49

Nesupykit, bet man atrodo tai tik dar viena "stebuklingų vaistų nuo visko" reklama. aš kažkaip nesu skaičiusi tokios info, kad labiau civilizacijos pažeistose vietovėse, autizmas diagnozuojamas dažniau, anaiptol, netgi priešinga jis paplitęs neprilkausomai nuo rases, soc. sluoksnio, išsilavinimo, gyvenamos vietos ir t.t. randu tik tiek, kad jis labiau paplitęs tarp berniukų nei tarp mergaičių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rita*: 13 lapkričio 2009 - 17:49
QUOTE(cezi @ 2009 11 12, 18:27)
Nesupykit, bet man atrodo tai tik dar viena "stebuklingų vaistų nuo visko" reklama. aš kažkaip nesu skaičiusi tokios info, kad labiau civilizacijos pažeistose vietovėse, autizmas diagnozuojamas dažniau, anaiptol, netgi priešinga jis paplitęs neprilkausomai nuo rases, soc. sluoksnio, išsilavinimo, gyvenamos vietos ir t.t. randu tik tiek, kad jis labiau paplitęs tarp berniukų nei tarp mergaičių

drinks_cheers.gif , nesamoniu nesamone, juk imuniteto stiprint irgi negalima iki negaliu - paskui prasides visokios nesamones - autoimunines ligos unsure.gif ir visa kita blush2.gif
geriausias imunines stiprinimas - grudinimas, sveiko maisto pasirinkimas, rezimas, poilsis, stresa mazint ir kt, bet tikrai ne vaistai schmoll.gif
Atsakyti
Ilgai ieskojau informacijos apie... autizma ir uzsukau i siuos namucius. Mano vaikas 19 men., jau geri metai kaip labai blogai miega, is pradziu beda buvo dantys, veliau pilnatis, sloga ir t.t... Musu pediatre nieko blogo nemate, sake daug vaiku nemieganciu, bet kai vaikas nakti po 2-3 val. prarekia, tai man neatrode nieko tokio. Dar su kalba pas mus nestebuklai. Savaime suprantama daktare musu niekur nesiunte, tai as pati savanoriskai nuvaziavau su savo lelium i Kauno VRC mokamai neurologo konsultacijai doh.gif Neurologe pakonsultavo ir nusiunte mus pas psichologe ir logopede, o is ten seke negailestinga diagnoze: itariamas autizmas, specifinis kalbos sutrikimas, socialinio kontakto ar pan. sutrikimas. O visi procentai nurodo toli grazu ne esama amziu doh.gif Man tai buvo tarsi perkunas is giedro dangaus. Na normalus sakyciau mano vaikas: akimis kontaktuoja, svetimu nebijo, visada nuotaikoj, labai judrus ir padukes. Na su zaislais ne visada megejas zaisli, geriau su puodais ir samciais. I varda gal ne 100 proc., bet atsiliepia, viska supranta. Su viena isvada galiu tikrai sutikti - kalbos sutrikimas, nes maciau kad bendraamziai jau daugiau zodeliu pasako. Va link ko nusiritom nuo visu nemigu doh.gif Nezinau ka toliau daryti, ar rodyti VRC isvadas pediatrei ar ne g.gif Juk ten dar parasyta: nukreipti negalios nustatymui blink.gif Visi pazystami pakraupe nuo sitos diagnozes ir niekas toli grazu nenori tuo patiketi, nes mato koks mano vaikas - tikra kompanijos siela smile.gif
Nors ir tie psichologes testavimai man kelia nuostaba, juk vaikas atejo i nauja aplinka, o ten nori viska greituoju budu atlikti: sesk, imk, dek, pilk, paduok ir pan. As tai namuose tikrai taip nemustruoju savo vaiko, gi ne kareivinese gyvenam doh.gif
Klausiu patyrusiu mamyciu - ka mums toliau daryti?
Atsakyti
Nesakysiu tau ruta zalia sveika atvykusi, nes man kažkaip jau kraupiai daug čia mūsų susirinko, vos ne kasdien po naują narę wacko.gif plinta greičiau nei pandeminis gripas ir labai norėčiau tau pasakyti - nesamonė, netikėk! Deje, bet negaliu, juk pati pagalvok, pati kreipesi į VRC, nes giliai širdį supratai, kad vaikui kažkas ne taip, jie tau ir parašė kas ne taip verysad.gif Ir reakcija tavo lygiai tokia pati, kaip ir mūsų visų ją pirmą kart išgidus (Net gėda prisiminti kaip aš suregavau, kai man pasakė diagnozę) Labai užjaučiu, suprantu, kad apie jokius neįgalumus dabar tu nė galvot nenori, bet būkim realistai, nieko čia tokio
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2009 11 12, 19:16)
drinks_cheers.gif , nesamoniu nesamone, juk imuniteto stiprint irgi negalima iki negaliu - paskui prasides visokios nesamones  - autoimunines ligos unsure.gif ir visa kita blush2.gif
geriausias imunines stiprinimas - grudinimas, sveiko maisto pasirinkimas, rezimas, poilsis, stresa mazint ir kt, bet tikrai ne vaistai schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Deilina @ 2009 11 12, 14:22)
Va čia aš labai su tavim sutinku drinks_cheers.gif Man vaikystėj buvo baimė žmonių, ta prasme, kai buvau 6-jų metų kaimynas lifte kalbindavo, tai nuleisdavau galvą ir galvodavau: "Kada tas liftas nusileis?", o namie kalbėjau kaip užsukta, bet pirmoje klasėj buvo sunkiau su bendravimu, vėliau prasilaužiau. Nenuostabu, kad ir suaugę neranda kontakto vieni su kitais. Man ir keista, kaip dvimečiui galima įpaišyti PA? blink.gif Tikrai būtų juokinga, jei nebūtų liūdna...

AS panasi buvau. I darzeli mane nuved e 5 metu, rekdavau istisa para, aukletojos skambino mamai sake kad mane paimtu nes as nesveika, su vaikais nezaidizau niekada darzelyje, mokykloje negaledavau pakesti skambucio, per pertraukas eidavau i koki "sparna" tylu, surmulys erzino, pamenu kai buvau darzelyje motina pasakojo kaip ji manes klausdavo kasdien: ka valget pietums? o as atsakydavau: zirniu sriuba!!! Visa laika. Mama net issigandusi buvo kad tik viena sriuba maitina mus ten. lotuliukas.gif Po to - veliau eidavau i miska viena vaiksciot kai visi kieme zaisdavo... nemegau kad kas nors liestu mano daiktus, zaislus... ir dar n+k autizmo bruozu buvo. Bet va, viskas isgaravo. thumbup.gif
Baigiau mokykla (tiesa, buvau balta varna visada), po to aukstaji. Dabar labai megstu komunikuoti, tik greit pavargstu. doh.gif

QUOTE(Kriiste @ 2009 11 12, 14:31)
as turiu daug testu, bet nelegalus jie pas mane, tik nzn kaip perduot - pabandytum pati vaika pasityrinet blush2.gif

O tu popieriuje turi? Ar elektroniniame variante? Mane labai domina. smile.gif

QUOTE(Deilina @ 2009 11 12, 14:36)
Mamytės, o jūs senai sužinojusios apie savo vaikų šią bėdelę? Kaip jūs tvarkotės psichologiškai? Nežinau, bet kuo toliau, man tuo blogiau, be vaistų nuo nervų nei dienos... verysad.gif Nepykit, kartais ant manęs už pesimizmą, labai man sunku... cool.gif  angel_sadangel.gif Jaučiuosi papluolus į kažkokį siaubo filmą, kuris niekaip nesibaigia...

As tik atrodo neseniai atsigavau, bet vel bangom kartais ateina neviltis ir depresuha. verysad.gif Kazkaip bangom pas mane.
As suzinojau birzeli, kad turime rimtu bedu.

Sian paziurejau filmuka su nuotraukom (vaikai ir mamos su dauno sindromu), o daina kokiaaa.... verysad.gif apsizliumbiau iki trukciojimo.
http://www.youtube.c...feature=related
is karto kila mintis apie tikraja meile, tuo tarpu kai kitos mamos sveiku vaiku atsisako... kazkokia beprotybe.

Mamytes, noriu pasiulyti jums susitikti, t.y. surengti meeta. Nzn kaip jums, o man labai norisi artimu zmoniu bendravimo, zmoniu kurie supranta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 12 lapkričio 2009 - 21:44
QUOTE(Nanuk @ 2009 11 12, 21:40)

Mamytes, noriu pasiulyti jums susitikti, t.y. surengti meeta. Nzn kaip jums, o man labai norisi artimu zmoniu bendravimo, zmoniu kurie supranta.

tai va kad popieriuje - but kompiuterinis variantas - butinai pasidalinciau doh.gif , jums nieko negaila blush2.gif

butu smagu su vaikiukais susitikt - dauguma turi bendraamziu, gal butu smagu - idomu kaip jie tarpusavy bendrautu g.gif Musu vaikai i NT nereaguoja, bet gal i tokius pat kaip jie butu kokia reakcija, bet manau reiktu vasarai atidet - kad gamtoje kur, pasiplanuotumem kartu iki kokio pajurio palekt ar siaip kur blush2.gif
Atsakyti
Kriste, vasara aisku smagu, butinai reikes susimatyt, bet gal Vilnieciai anksciau turetu noro, gal kas galetu kas ne labai toli atlekt iki Vilniaus? galetume ka nors sugalvot, gal yra gi vietu ir ziema. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 11 12, 21:40)
AS panasi buvau. I darzeli mane nuved e 5 metu, rekdavau istisa para, aukletojos skambino mamai sake kad mane paimtu nes as nesveika, su vaikais nezaidizau niekada darzelyje, mokykloje negaledavau pakesti skambucio, per pertraukas eidavau i koki "sparna" tylu, surmulys erzino, pamenu kai buvau darzelyje motina pasakojo kaip ji manes klausdavo kasdien: ka valget pietums? o as atsakydavau: zirniu sriuba!!! Visa laika. Mama net issigandusi buvo kad tik viena sriuba maitina mus ten.  lotuliukas.gif  Po to - veliau eidavau i miska viena vaiksciot kai visi kieme zaisdavo... nemegau kad kas nors liestu mano daiktus, zaislus... ir dar n+k autizmo bruozu buvo. Bet va, viskas isgaravo.  thumbup.gif
Baigiau mokykla (tiesa, buvau balta varna visada), po to aukstaji. Dabar labai megstu komunikuoti, tik greit pavargstu.  doh.gif
As tik atrodo neseniai atsigavau, bet vel bangom kartais ateina neviltis ir depresuha.  verysad.gif  Kazkaip bangom pas mane.
As suzinojau birzeli, kad turime rimtu bedu.

Na ir man panašiai buvo, kai susimastau tai lieta autistė, bet va gyvenu, taigi gyvens ir mūsų vaikai smile.gif

O tas susitaikymas bangom tai tik žmogiškas nuovargis manau, būna kad pervargsti, nusivili, nuleidi rankas nes manai, kad nieko čia kitaip nebus, po to vėl susiimi, sunkiai dirbi, gauni rezultatus, džiaugies, ir varai toliau kol vel be proto persistengi, o jei dar vaikas progreso nerodo tai dar labiau vargina vel nusivili ir vėl viskas ratu iš naujo. Tokia ta rutina tampa. Man per tuos 10m jau n tokių ratukų apsisuko

Papildyta:
Kalėdos artėja, pralinksmėkim, toms kurių mažiai jau supras siūlau užsiregistruoti pas Kalėdų senelį
http://www.raganiuke...cle&TopicID=316
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 12, 23:36)
Na ir man panašiai buvo, kai susimastau tai lieta autistė, bet va gyvenu, taigi gyvens ir mūsų vaikai smile.gif

...

Na klausyk, net noreciau uzakcentuoti !!! Pritariu 100%.
Sita pasakyma galima net padaryti musu temos sukiu.

Graziai ir filosofiskai skamba: "Kartais susimastau, buvau vaikysteje lieta autiste, bet gyvenu, gyvens ir musu vaikai!!!" Grazu.
Atsakyti
aš tai sužinojau, kad mano vyras pradėjo lankytis pas psichologę universitete, ir jam padės dėl AS
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 11 13, 01:48)
aš tai sužinojau, kad mano vyras pradėjo lankytis pas psichologę universitete, ir jam padės dėl AS

Labai gera zinia thumbup.gif Gal ir tu turi tokia galimybe? bigsmile.gif Juk butu neblogai pasikonsultuoti su psichologu ir tau, gal su mokslais lengviau butu?
Atsakyti