Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Pareis @ 2009 11 15, 21:58)
O manes laukia pokalbis su mokytojom del dukros sekancios mokyklos. Pas mus po 4 klases vaikai gauna pasiulymus mokytoju i kokia mokykla jam geriausiai eiti( ir tie siulymai yra labai svarbus). Yra arba Gimnazija, real mokykla arba pagrindine. Tai musu tikslas ir dukros noras yra ta real. Bet labai lengva nusivaziuot su pazymiais iki pagrindines( o ten deja ir kitoks kontingentas susirenka, nesakau, kad visi blogi, bet ir nemazai tokiu, kur niekur kitur nebetiko). Zinoma, visokiu pasitaiko ir ir gimnazijose ir tose real. Tai man jau dabar vidurius suka, ka tos mokytojos masto. O kimba jos prie visko. dukros aukle isvyko i kita sali, ir mes pergyvenom kaip bus, kaip ji viena su broliu , ar darys namu darbus kol tetis pareis namo. bet ji daro ir stengiasi, mums atrode, kad netgi viskas i geraja puse eina ir dukra labai savarankiskeja o jos lydinti mokytoja , pradejo aiskint, kad labai jauciasi, kad nebera aukles. nezinau kaip jaucias, ji man nesugebejo paaiskinti to. Nu rasineliu ji neparaso ir gavo dabar labai prasta pazymi. Nu bet ji nusifantazuoja kazkur, ir nesamoniu priraso. Uz tai diktantus puikiai raso. dabar matematika buvo pasistengus ir neblogus pazymius gavo, penktadieni vel rase, nezinau ka gaus. bijau, kad nebutu ko pridribus ten. ir sake visko nespejo padaryt. Paskutiniu metu, sako, kad ji mokykloj labai letai vel viska daro. gaila,kad nera kokiu stebuklingu piliuliu,kad tie vaikai lengviau viska mokykloj istvertu.

o kas čia per skistymas po 4 klasių, niekad neteko girdėti g.gif pas mus gimnazija tai 9-12 kl., o apie real tai išvis nesu girdėjusi, gal galėtum apšviesti
Atsakyti
O Vokietijoj tas ir durniausia, po 4 klases skirsto kur vaikai eis. I kuria papuls daug lemia ir vidurkis ir kaip vaikas pamokose ir mokykloj elgiasi ir dar daug kas. Todel i gimnazija irgi patenkama jau nuo 5 klases. real mokykla, tai kazkas tarp gimnazijos ir pagrindines mokyklos. Joje mokosi iki 10 klases, po to gali eiti islaike egzaminus arba kazkokios profesijosj mokytis( kaip ir dazelio aukletojos, seseles nu ka as zinau daug ka, kaip savivaldybes tarnautojai)arba gali siekti abituros egzaminus laikyti. Tai reiskia,kad metais ilgiau mokslai uztrukti nei gimnazijoj, bet sansu vaikai turi nebloga darba gaut, gal net studijuot ir pan. Na pagrindine tai man rodos kaip ir Lietuvoj - pagrindine. Po jos, egzaminai, eina veliau specialybe mokytis. Zinoma, sansu yra siekti geresniu specialybiu visur. Ilgiau trunka mokslai, ten visokios peripetijos kaip is vienos mokyklos i kita pereit ir pan. Bet gi toks variantas ne autistui vaikui. Jam jau reikai, kad jei imanoma, kad vienoj liktu ir ne kas metus kaitaliotu.nezinau ar kas aiskiau dabar jums. Tai dukrai dabar labai svarbu butu,kad vokieciu ir matematika butu neblogi pazymiai, dar plius kaipir gamtos mokslai( ten daug dalyku ieina i veina pazymi, gamta, apie sali ir dar kazkas) O psrendziai ne tik kalses mokytoja, bet ir kiti mokytojai kurie jau nuo pirmos klases tiems mokiniasm deste ka nors.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 15, 13:38)
Na manau tos dėžutės nebūtinai turi būti nuo kinderių g.gif , o kodėl taip griežtai tik hematogenas?

ne, tikrai nebutinai, tik jos butu visos vienodos, pakankamai grazios ir idomios vaikui, be to neatsidaro taip paprastai - tad sunku bus patikrint kas viduje ir gudraut lotuliukas.gif

QUOTE(JurgaSim @ 2009 11 15, 15:52)
O ka jus manot apie pastaruoju metu vis dazniau ir garsiau eskaluojama rysi tarp skiepu ir autizmo? Kita savaite Motieju reiketu skiepyti MMR skiepu, taciau as nedristu jo skiepyti. O jeigu yra tame tiesos? Ar jusu vaikai suskiepyti skiepais pagal skiepu kalendoriu?

mano skiepyti abu, bet jei gimdyciau trecia - esu garantuota kad negautu apskritai nei vieno skiepo unsure.gif
QUOTE(Deilina @ 2009 11 15, 15:52)
Sveikutės 4u.gif

Norėjau dar paklausti kas gulėjot VRC, kiek ten daiktų galima atsivešti? ax.gif Pas mane gavosi 2 didelės tašės... blush2.gif Ar didelė spinta ten daiktams susidėti?

vezkis kiek nori - gali ir skalbimo milteliu isidet - nes yra skalbykle, jei ka (nes jei negrysi savaitgaliams namo - gali pritrukti rubu), dar pasiimk indus savo butinai (lekste, bliudeli, puoduka, irankius) - nes vaikai valgyt daznai nenori, ar netinkamas laikas buna - tada parsigabeni i kambari ir paskui sildai - indu neduoda laikyt kambary valdisku, tad reik turet savus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2009 11 15, 23:00)
O Vokietijoj tas ir durniausia, po 4 klases skirsto kur vaikai eis. I kuria papuls daug lemia ir vidurkis ir kaip vaikas pamokose ir mokykloj elgiasi ir dar daug kas. Todel i gimnazija irgi patenkama jau nuo 5 klases. real mokykla, tai kazkas tarp gimnazijos ir pagrindines mokyklos. Joje mokosi iki 10 klases, po to gali eiti islaike egzaminus arba kazkokios profesijosj mokytis( kaip ir dazelio aukletojos, seseles nu ka as zinau daug ka, kaip savivaldybes tarnautojai)arba gali siekti abituros egzaminus laikyti. Tai reiskia,kad metais ilgiau mokslai uztrukti nei  gimnazijoj, bet sansu vaikai turi nebloga darba gaut, gal net studijuot ir pan. Na pagrindine tai man rodos kaip ir Lietuvoj - pagrindine. Po jos, egzaminai, eina veliau specialybe mokytis. Zinoma, sansu yra siekti geresniu specialybiu visur. Ilgiau trunka mokslai, ten visokios peripetijos kaip is vienos mokyklos i kita pereit ir pan. Bet gi toks variantas ne autistui vaikui. Jam jau reikai, kad jei imanoma, kad vienoj liktu ir ne kas metus kaitaliotu.nezinau ar kas aiskiau dabar jums. Tai dukrai dabar labai svarbu butu,kad vokieciu ir matematika butu neblogi pazymiai, dar plius kaipir gamtos mokslai( ten daug dalyku ieina i veina pazymi, gamta, apie sali ir dar kazkas) O psrendziai ne tik kalses mokytoja, bet ir kiti  mokytojai kurie jau nuo pirmos klases tiems mokiniasm deste ka nors.

Na šiek tiek aiškiau pasidarė, kai pasakei, kad jūs vokietijoj, nes aš išsigandau, kad tiek nuo LT mokyklų atitrūkus mirksiukas.gif
Na o jum tada tikrai nelengva, Nanuk jau turi rusų su lietuvių derint, o tu čia dar ir vokiečių doh.gif blink.gif o aplamai tavo zuikis supranta LT? ar ji jau užsienietė?
Atsakyti
per televizorį sakė, kad pagrindinėj mokykloj mokosi tie, kurie užaugę nori būti bedarbiai
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 11 15, 23:33)
per televizorį sakė, kad pagrindinėj mokykloj mokosi tie, kurie užaugę nori būti bedarbiai

biggrin.gif
Atsakyti
Ji kalba lietuviskai, mes visi 4 lietuviai esam. ji metuku buvo, kai atvykom cia gyvent. Bet voksiaki ji geriau kalba. na o F, is esmes nemazai tiesos parase. Bet ten dar daznai siunciami vaikai su kokiom problemom. Ir tiee kurie tingi, ir tie kurie nesugeba. bet yra ir tokiu kurie , ir gabus ir gali, bet nesimoke, o veliau susipranta,kad negaus jokio gero darbo ir jie praeina ilgesni kelia, bet gali net ir studijuoti veliau. Tik deja tai tikrai ne autistui vaikui. Nes reiktu is vienos mokyklos vis i kita pereiti, testus praeiti, kad patekti i aukstesnio lygio mokykla, tada vel nauja klase( zemesne aisku), ir nauji vaikai. Cia is vienos puses kaip ir suteikiama galimybe vaikams vistiek siekti savo tikslo, bet tai ne tokiems kaip maniske.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Uzsiregistravom i Kauno vaiko raidos klinika pas neurologe konsultacijai, nes paskambinau siandien i VRC - eiles gultis reikes laukti dar 7 menesius blink.gif Neturim tiek laiko... Kaune registraturos darbuotoja sake, kad tiek ilgai laukti tikrai nereikes, o mums tikrai nepakenks dar viena nuomone.
Atsakyti
o jūs nebandot taip savo nevalgiukų viliot?
http://www.supermama...c...w&conid=100
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 16, 17:24)
o jūs nebandot taip savo nevalgiukų viliot?
http://www.supermama...c...w&conid=100

Oho kaip isradingai valgiai patiekti bigsmile.gif Su valgymu mes neturim problemu, valgo Motiejus viska ir nemazom porcijom, o patiekti galiu kaip tik noriu, neidomu jam estetinis vaizdas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 11 16, 16:54)
Oho kaip isradingai valgiai patiekti bigsmile.gif Su valgymu mes neturim problemu, valgo Motiejus viska ir nemazom porcijom, o patiekti galiu kaip tik noriu, neidomu jam estetinis vaizdas smile.gif

Nesakyk, jei pradėtum tokias grožybes daryt, tai paskui į paprastą gal nė nežiūrėtų lotuliukas.gif , o aš irgi per daug nelepinu taip, na nebent kai serga ar per šventes
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 16, 18:03)
Nesakyk, jei pradėtum tokias grožybes daryt, tai paskui į paprastą gal nė nežiūrėtų lotuliukas.gif , o aš irgi per daug nelepinu taip, na nebent kai serga ar per šventes

Kad man su fantazija nekas, tai as net ir nemokeciau taip padaryti - ten visi sedevrai biggrin.gif Matyt, sunus jaucia, kad cia mamos silpnoji puse ir pagaili manes - valgo tai, kas pagaminta smile.gif
Atsakyti