Įkraunama...
Įkraunama...

Šventi vardai

Sventi vardai tik maldu knygose buna ..ten ir reikia ieskoti blush2.gif O Kamile g.gif g.gif na negirdejau jos tarp sventuju schmoll.gif na tai tiesiog-Ramune blush2.gif net eisu paziureti g.gif

na va pasirodo klydau blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Kai kuriuose šventųjų sąrašuose yra minima šv. Kamilė, mirusi 437 m. Ecoulives, Prancūzijoje. Be to, Bažnyčios istorijoje gerai žinomas šv. Kamilius Lelietis (1550–1614), kunigas, ligonių slaugytojas... 4u.gif
bet kadangi ji kai kur minima ..tai nera matyt tokia labai jau zymi sventoji g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo =Svaja=: 21 rugpjūčio 2007 - 08:11
QUOTE(light blue @ 2007 08 20, 15:08)
lapeliai buvo tik trys smile.gif Labai išrankūs net ir tokiam vardui, kurio nenaudos mergaitė toliau smile.gif Nors gal?  g.gif Rinkosi iš Teodoros, Izabelės ir Joanos. Dabar yra Danielė Teodora. O keisčiausia, kad per krikštynas kunigas kai sako maldą ir prašo, kad šventieji melstųsi, tai Danielę irgi priskyrė šventiems vardams  g.gif Matyt jie patys nelabai gerai žino tuos visus šventus vardus. Žino populiariuosius ir viskas.
Šiaip aš norėjau, kad Gertrūda būtų mažės šv. vardas, bet MB labai užprotestavo. O man patiko jis dėl to, kad Kaune yra šv. Gertrūdos bažnyčia su žvakių šventykla būtų galėjusi žvakes ten degti ir prašyti savo globėjos šv. Gertrūdos užtarimo visuose reikaluose. Ir dar, šv. Gertrūda yra kačių ir jų mylėtojų globėja, o aš kates myliu labai  wub.gif

Daniele/Daniela šventas vardas. Mano toks thumbup.gif Man labai labai jis...
Atsakyti
QUOTE(Burunduke @ 2007 08 21, 09:32)
Daniele/Daniela šventas vardas. Mano toks  thumbup.gif  Man labai labai jis...

O bigsmile.gif kaip iš medžio iškritusi mamaša pasijutau lotuliukas.gif sužinojau gerą naujieną, turiu dabar dvigubą šventenybę wub.gif su dviem globėjom thumbup.gif O gal žinai, BURUNDUKE, ką ji globoja? Daniele/Daniela
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2007 08 21, 08:42)
bigsmile.gif kaip iš medžio iškritusi mamaša pasijutau  lotuliukas.gif sužinojau gerą naujieną, turiu dabar dvigubą šventenybę  wub.gif su dviem globėjom  thumbup.gif O gal žinai, BURUNDUKE, ką ji globoja? Daniele/Daniela

blush2.gif blush2.gif Nezinau... Kazkaip niekada nesidomejau... blush2.gif Bet pazadu susizinot...
smile.gif O kuo sventesne tuo geriau... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burunduke: 21 rugpjūčio 2007 - 09:28
QUOTE(light blue @ 2007 08 21, 07:37)
g.gif keista, turiu krikštadukrą Kamilę, tai jai liepė išsirinnkti šventą vardą (ji jau didelė mergaitė buvo, kai krikštyjom), tai ji Marijos vardo sau norėjo. Nesuprantu aš su tais šventais vardais, mistika kažkokia. Vieniems šventi, kitiesms tie patys vardai jau nešventi

niu ir ves susimoviau doh.gif
as Kamile radau ten kur pradzioj kazkutri mamyte nuoroda idejus, bet ten angliskai, tai va ten buvo,. bet tik ryte daejo kad cia jis ne sventas.. niu zodziu galvoju varda toliua ax.gif
Atsakyti
QUOTE(=Svaja= @ 2007 08 21, 09:08)
Sventi vardai tik maldu knygose buna ..ten ir reikia ieskoti blush2.gif 

Ne tik smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Karbynė @ 2004 04 15, 10:00)
maldaknygėje nėra surašyta VISŲ šventųjų vardų, jie yra taip vadinamuosiuose šventųjų indeksuose . Jie papildomi, nes laikas nuo laiko šventaisiais paskelbiami vis nauji žmonės. Pvz. Šventųjų globėjų indeksas Na ten taip pat nėra visiškai pilnas, bet pasirinkti manau užteks.

Papildyta:
QUOTE(lely @ 2007 08 21, 10:59)
bet tik ryte daejo kad cia jis ne sventas..

Kur čia? blink.gif Šventas yra šventas, tai nepriklauso nuo valstybių, jei Katalikų Bažnyčia paskelbia šventuoju tai yra vienoda visoje Katalikų Bažnyčioje...gal kas vieno ar kito vardo nežino, kas gi gali juos visus mintinai žinoti
Va čia kas yra liturginiam maldyne, bet pačios suprantat kad kriščionybės istorija ilga ir kad čia išvardinta tik maža dalis šventųjų. Vien Jono Pauliaus II pontifikato metu kiek žmonių buvo paskelbti šventaisiais, palaimintaisiais.
Gal kam dar kai kas iš čia bus aktualu
http://vilkaviskis.l.../rodyti.html,98
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 21 rugpjūčio 2007 - 10:32
Sveikutes,
ka mes krikstijome savo pipira, kunigas paklause ar ji vadinsite Kriksto vardu? Mes pasakeme NE. Jis pasake, jei vaiko nevadinsite Kriksto vardu, mes jo ir neduosime.
Siuo metu vaikai krikstijami tokiu vardu koki dave tevai. smile.gif Tad atpuola dar vienas rupestelis. Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(lely @ 2007 08 21, 10:59)
bet tik ryte daejo kad cia jis ne sventas.. niu zodziu galvoju varda toliua ax.gif

Šventas, o jei norisi, kad būtų nuo kokio žymaus šventojo, tai Svajos minimas Kamilijus Lelietis yra tikrai gerai žinomas (nors tikrai yra ir moteris). Viskas su to vardo šventumu kuo puikiausiai biggrin.gif

QUOTE(jka @ 2007 08 21, 11:36)
Jis pasake, jei vaiko nevadinsite Kriksto vardu, mes jo ir neduosime.
Siuo metu vaikai krikstijami tokiu vardu koki dave tevai. smile.gif Tad atpuola dar vienas rupestelis. Sekmes!

Krikštijami, bet turėt šventojo globėjo vardą labai rekomenduojama, niekur ta rekomendacija nedingo smile.gif Ne visi kunigai neparagina tėvų neduoti šventojo globėjo vardo wink.gif Tiesą sakant nesuprantu kunigų, kurie nė nepabando atsisakantiems tėveliams to rekomenduoti. Atsisakyti tėvų teisė, bet kunigo pozicija - nenorit nereikia irgi kiek keista. O gal kas nė nesuvokia kokia to prasmė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 21 rugpjūčio 2007 - 10:46
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 08 21, 10:23)
Ne tik  smile.gif
Papildyta:

Papildyta:

Kur čia?  blink.gif Šventas yra šventas, tai nepriklauso nuo valstybių, jei Katalikų Bažnyčia paskelbia šventuoju tai yra vienoda visoje Katalikų Bažnyčioje...gal kas vieno ar kito vardo nežino, kas gi gali juos visus mintinai žinoti
Va čia kas yra liturginiam maldyne, bet pačios suprantat kad kriščionybės istorija ilga ir kad čia išvardinta tik maža dalis šventųjų. Vien Jono Pauliaus II pontifikato metu kiek žmonių buvo paskelbti šventaisiais, palaimintaisiais.
Gal kam dar kai kas iš čia bus aktualu
http://vilkaviskis.l.../rodyti.html,98

dekui uz nuorodas!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
dabar jau viska siasku del sito vardo.
o tai jau visai buvau susipainiojus blush2.gif
Atsakyti
o kas zinot kieno globeja Viktorija? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(persy @ 2007 08 23, 10:44)
o kas zinot kieno globeja Viktorija?  blush2.gif

pabandyk internete paieskot arba kokiam kunigui banzycios puslapi klausima uzduok ax.gif
Atsakyti
QUOTE(persy @ 2007 08 23, 11:44)
o kas zinot kieno globeja Viktorija?  blush2.gif

o tu pasiklausk Vilkaviškio vyskūpystės atstovų, kur inetinę svetainę turi. aš irgi uždaviau jiems klausimą apie Teodorą smile.gif Įdomu man, nors jau pakrikštyta mažoji smile.gif
Atsakyti