labutis

su ateinančiais naujaisiais metais
visą gyvenimą buvau ištikima šunims ir niekada nenorėjau katės... tačiau jau keli metai kai pradėjau domėtis kačių veislėmis, jų charakteriais, lankau drauges turinčias kates... ir vis labiau jaučiu joms trauką... tiek, kad naktimis jau pradedu jas sapnuoti

pamažu bręstu kačiukui, tačiau man labai reikia patarimo.... aš esu alergiška katėms, turinčioms ilgesnį plauką.. man tiesiog teka ir niežti nosis... panašiai, bet mažiau tai pasireiškia su ilgaplaukiais šunimis.. šiuo metu auginu škotų terjero mišrūną, tai kaip ir neiškyla didesnių problemų...
gal galite patarti, kokios veislės katukas tiktų mano atveju, kad neiššauktų alergijos? kiek skaičiau, lyg ir kornishrex katukai nelabai šeriasi... rusų mėlynosios.. net nežinau..
žiūrinėju ir gyvūnų prieglaudos puslapį, ten daug mielų kačiukų yra, bet bijau imti dėl tos alergijos, kai neaišku koks plaukas...
Papildyta:
QUOTE(ciuju'ke @ 2012 12 30, 17:41)
perkant be dokumentų tikrai tų staigmenų gali būti ir ne viena

jei jums tikrai patinka būtent tas katinas ir jo savybės, siūlau taupyti pinigus ir pirkti su dokumentais

mes irgi svarstom įsigyti katę ir neturim tokios sumos, nu bet kągi.. taupysim

P.S. o mes irgi nežadam nei į parodas vesti nei veisti, bet noriu tokių savybių kokios yra aprašytos standarte, todėl noriu rinktis katę su dokumentais.
mano draugė pirko britų trumpaplaukę katytę.. be dokumentų.. važiavo į namus, kur buvo kačiukai ir jų mama katė ne vieną kartą, matė ir tėtį... abu tėvai su dokumentais, bet vaikučiams šeima netvarkė dokumentų, nežinau tikslių priežasčių, bet lygtai dėl finansinių sumetimų... bet kuriuo atveju, jei kas perkate be dokumentų, tai būtinai reikia pamatyti tėvus, namus kur auga mažiukai, pamatyti visą jų aplinką...