Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija

Visa electron gerai, jei pritruktu pinigeliu parduotuveje galima atsiskaityti, tik jokiu budu neimkit is bankomato pinigu, nes nuskaiciuoja apie 60 lt uz konvertavima. O atsiskaitant kortele nieko nenuskaiciuoja 4u.gif O del doleriu ir euru sunku pasakyti. Siaip jie viska doleriais skaiciuoja, bet pasakai, kad eurais, tai perskaiciuoja. Bet arbatpinigiu klausimu geriau 1 doleri palikti, nei 1 eura biggrin.gif . Mes vezemes eurais, nes liko pinigeliu, tai juos atgal i saskaita padesim neperverte i litus. O jei doleriu like - tai kazkaip nelabai yra ka su jais daryti. Mano patarimas veztis eurais, o doleriu pasiimti smulkiais, kad palikti gidiui ar aptarnaujanciam personalui.
As vakar tik grizau is turkijos, ten prasidejo audra vakar, tai gidas sake, kad ji truks kokias 3 dienas. Siaip ten sezonas jau pasibaiges, todel reikia ir siltesniu rubeliu, vaziuojant i kalnus, i Pamukale prireike ir striukutes. Jei kazka issiskalbti reikia (naudomuka ar kojines) problemele juos isdziovinti (jie radijatoriu neturiu biggrin.gif ), o lauke jau netaip silta, kad isdziutu, o naktimis buna, kad palyja kokia valanda.
jei kazka daugiau norit suzinoti parasykit i az 4u.gif papasakosiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(voras34 @ 2009 11 05, 10:30)
o ar šiuo metu maudytis Turkijoje galima (  jūroje), šiaip viešbutis turi baseiną tik kažin ar jame maudytis galima bus ar ne per šalta?
vargu ar jie ten labai keliaus, kelionė tokia pusiau dalykinė, turbūt daugiausia suksis aplink viešbutį Kemere, todėl ir vežasi vyras tik vyresnį vaiką, šiaip visi važiuotume... rolleyes.gif

Vanduo juroje siltas, kokia 22 laipsniai. Tik butinai pasiimkit gumines tapkutes (specialios yra), nes Kemere ir papludimys ir juros dugnas akmenuotas - tai galima ir paslysti ir i koja isidurti. Baseine vanduo saltesnis, nei juroje. Kemere labai grazu, vienuoje puseje jura, kitoje kalnai.
Atsakyti
QUOTE(Deimukas26 @ 2009 11 05, 10:33)
Visa electron gerai, jei pritruktu pinigeliu parduotuveje galima atsiskaityti, tik jokiu budu neimkit is bankomato pinigu, nes nuskaiciuoja apie 60 lt uz konvertavima. jei

Tokios nesąmonės nebuvau patyrus schmoll.gif Nebent nuo kreditinės tokus pinigus nuplėšia, o nuo paprastos mokėjimo kortelės tik dešimt litų
Atsakyti
[quote=Deimukas26,2009 11 05, 10:33]
. Bet arbatpinigiu klausimu geriau 1 doleri palikti, nei 1 eura biggrin.gif .

kam palikinėdavote arbatpinigius?
Atsakyti
Arbatpinigiai, kaip ir visame pasaulyje, palikinėjami aptarnaujančiam personalui: nešikams, kambarinėms...
Atsakyti
[quote=voras34,2009 11 05, 10:38]
[quote=Deimukas26,2009 11 05, 10:33]
. Bet arbatpinigiu klausimu geriau 1 doleri palikti, nei 1 eura biggrin.gif .

kam palikinėdavote arbatpinigius?
[/quote]

Gidui (musu kelione buvo pazintine), vairuotojui, kambarinems (jei noredavom, kad sutvarkytu kambari, pakeistu raksluoscius), kai kas palikdavo ir restorane pavalge. Vazinejom su dzipais, tai tiems kurie lydejo ar vairavo dzipus palikom arbatpinigius.
Papildyta:
QUOTE(Smurka @ 2009 11 05, 10:38)
Tokios nesąmonės nebuvau patyrus schmoll.gif Nebent nuo kreditinės tokus pinigus nuplėšia, o nuo paprastos mokėjimo kortelės tik dešimt litų

Hm g.gif tiesiog dabar negaliu nieko pasakyti, gal ten buvo ir kreditine... Tiesiog viena moteris norejo lyru nusiimti, o poto kai pasiziurejo saskaita, tai buvo nuskaiciuota 60 lt. O ar pas ja buvo Visa, ar Kreditine tikrai negaliu pasakyti.
Galima i banka paskambinti ir paklausti pasakys tiksliai 4u.gif
Atsakyti
MAtai, aš kalbu tik iš savo patirties. Devynis kartus buvau Stambule, o važiuodama ten vežuosi tik Visa electron ir tiek eurų, kiek reikia vizai. Po to, iš karto oro uoste nusiimu lyrų tiek, kiek reikia. Visada nuskaičiuodavo tik dešimt litų, o bendra suma vis tiek išeidavo palankesnė, nei pirkčiau Lietuvos valiutą, o paskui ją Turkijoj keisčiausi į lyras - tokiu atveju nuostolių patiriau daugiau.

O kreditinėse kortelėse tikrai nuskaičiuojama daugiau. Viena pažįstama Izraelyje nusiiminėjo dvidešimt litų, o nuskaičiavo už aptarnavimą dar dvidešimt penkis.

Išvada: iš mokėjimo kortelės nusiiminėt apsimoka, iš kreditinės -ne
Atsakyti
MAn nuo debetines korteles irgi 10 lt visada, kitaip nera buve.
Atsakyti
Štai, kaip vakar atrodė jūra Alanijoje
user posted image

P.S. Nuotraukos autorė - mano draugė Inana, kurie šiuo metu yra ten ir tikiuosi nesupyks, kad pasidalinau su visais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimukas26 @ 2009 11 05, 09:37)
Visa electron gerai, jei pritruktu pinigeliu parduotuveje galima atsiskaityti, tik jokiu budu neimkit is bankomato pinigu, nes nuskaiciuoja apie 60 lt uz konvertavima. O atsiskaitant kortele nieko nenuskaiciuoja  4u.gif 

blink.gif Visada mums nuskaičiuodavo 10 Lt ir būtent visada imam iš bankomato pinigus, nes vežamės grynų minimaliai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnytė @ 2009 11 05, 18:32)
Man žinok tas pats, vakar kai pamačiau, kad į Orange county 5* UAI 7 n. 1006 Lt....cry.gif

leisk ir man tada kartu pazliumbti, nes ir man ten labai reikia verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Lauruciuk @ 2009 11 05, 20:26)
Kaina gera, jei butu kitas viesbutis  biggrin.gif  Nu man tas Orange visai nepatinka  schmoll.gif

o kas ten tau taip netinka? kad jura salia, ar, kad aptarnavimas geras? realiai kas taip blogai, kad gali net sugadinti poilsi? g.gif smile.gif kas Orange blogiau, nei Kemer dream'e? smile.gif Nejau sienos taip itakoja poilsi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2009 11 05, 20:53)
o kas ten tau taip netinka? kad jura salia, ar, kad aptarnavimas geras? realiai kas taip blogai, kad gali net sugadinti poilsi?  g.gif  smile.gif  kas Orange blogiau, nei Kemer dream'e? smile.gif Nejau sienos taip itakoja poilsi? g.gif

Nu man turi pati aplinka patikt, jei toks stilius ne prie sirdies tai ir nesirinkciau. Juk neturi visiems zmonems patikt tai, kas patinka tau mirksiukas.gif Ir yra viena, kai nelabai patinka kambarys, kuriam mazai praleidi laiko, ar koks koridorius ar dar kas ir visai kas kita, kai visa aplinka tokia, o county aplinka tikrai didele ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauruciuk: 05 lapkričio 2009 - 20:05
QUOTE(Lauruciuk @ 2009 11 05, 22:00)
Nu man turi pati aplinka patikt, jei toks stilius ne prie sirdies tai ir nesirinkciau. Juk neturi visiems zmonems patikt tai, kas patinka tau  mirksiukas.gif Ir yra viena, kai nelabai patinka kambarys, kuriam mazai praleidi laiko,  ar koks koridorius ar dar kas ir visai kas kita, kai visa aplinka tokia, o county aplinka tikrai didele  ax.gif

Tai zinoma, kad neturi, siaip idomu. Kazkaip niekada negalvojau, kad viesbucio stilius turi itakos poilsiui. Aisku, jei yra keli to paties lygio viesbuciai, uz analogiska kaina, tada jau tikrai prapleti pageidavimu sarasa. Niu matai, o tu iskart labai reikli biggrin.gif
Atsakyti