QUOTE(vikaPika @ 2010 10 05, 13:16)
KEIT> o kalbant apie ne lietuvaicius dogiukus kur dairytis? ar skirtumo didelio nera? lenkija, latvija, estija? galbut kazkoki veislyna gali rekomenduot?
na as teoriskai pati zinau ir susiduriau ne karta, kad gali imti is pacio geriausio veislyno su paciomis geriausiomis rekomndacijomis, bet ir tai niekada negali buti tikras ir garantuotas del sunelio... bet vistiek kazkokiurekomendaciju noretusi...
bent jau i ka atkreipti demesi perkant dogiuka?
Papildyta:
aciu uz nuoroda dar buvau neskaicius ten. Tai va paskaiciau ir iskilo toks klausimas: ka reiskia prie sunkaus tipoparasyta:"kartais sunkiai valdomo temperamentro" ???
mane pacia labiau domina lengvo tipo melynieji....
na as teoriskai pati zinau ir susiduriau ne karta, kad gali imti is pacio geriausio veislyno su paciomis geriausiomis rekomndacijomis, bet ir tai niekada negali buti tikras ir garantuotas del sunelio... bet vistiek kazkokiurekomendaciju noretusi...
bent jau i ka atkreipti demesi perkant dogiuka?
Papildyta:
aciu uz nuoroda dar buvau neskaicius ten. Tai va paskaiciau ir iskilo toks klausimas: ka reiskia prie sunkaus tipoparasyta:"kartais sunkiai valdomo temperamentro" ???
mane pacia labiau domina lengvo tipo melynieji....
Su lengvu tipu bus sunkiau parodose, bet kiek teko sutikt lengvo tipo dogų jų charakteriai man pasirodė minkštesni, lengviau valdomi. Tokių šuniukų ieškokit Latvijoj, Estijoj, Suomijoj. Konkretaus veislyno negaliu rekomenduot, nes atskirais užsienio veislynais nesidomėjau. Gal tik toks pastebėjimas, kad kuo didesnis veislynas (daugiau kalių), tuo jis daugiau gali atrinkt ką veist, t.y. gerint veislę. Tik kad tas gerinimas daugiausia eina vien dėl išvaizdos, į charakterius visai nebekreipiama dėmesio. Todėl paskui ir gaunasi "kartais sunkiai valdomo temperamento"

Į ką labiausiai atkreipt dėmesį renkantis šuniuką? Čia sunku atsakyt, nes tai nuo daug ko priklauso - t.y. kas jums labiau patiktų ir ko iš šuniuko tikitės. Parodoms svarbu, kad kuo labiau atitiktų standartą - http://www.greatdane...standartas.html