Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvatvorės

QUOTE(Valatke @ 2014 02 12, 13:22)
pas mane gudobeliu gyvatvore (bus) pasodinta 33 metrai - taigi bus ka veikt,ane? lotuliukas.gif

gudobeles juk yra medziai arba krumai ir dar su sitokiais dygliais, tai bus ne tik darbelio, bet ir vargelio...
O kodel pasirinkot butent gudobeles blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 02 12, 16:27)

O kodel pasirinkot butent gudobeles  blink.gif ?

pas mane jau augo kai pirkom sodybą, tad dar nekeitėm, bet nepatarčiau niekam jų- ir spygliai, ir amarų milijonas joje gyvena- kai kerpi- lieki pasipuošęs žaliais ir juodais amarais- visur prikrenta bjaurybių, o jei dar miltligė užpuola- vėlgi vaizdas skurdokas. Jei dažnai dulkės o retai lis -turėsit dulkiną pilkuma. Gal kaip medis ar krūmas kur ir nieko, bet gyvatvorės daugiau nenorėsiu iš jų schmoll.gif Vasarą gražu, sutinku, bet kitu laiku...
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 02 12, 16:36)
o kodėl tujų nesirinkot?juk ir karpyt nereiktų, ir žiemą žaliuotų- daug patogiau, mes keisim kadanors į tujas- nusibodo vaizdas žiemą ( tik pavasary žibutės joje žydi, gaila bus žibučių). Rinksimės kur riboto augumo, tai neužaugs labai didelės. Aš jau ir žiemą noriu apsaugos nuo aplinkos- šviečia kiaurai dabar per mūsiškę. O dėl dulkių- taip, sulaiko.

kaip visada- tuo metu "taip sušvietė" lotuliukas.gif Masciau pries kelis metus - atrode taip graziau, nes musu sklypas is 3 pusiu tujom apsodintas, o vat ketvirtai- kazkodel, uzsimaniau gudobeliu doh.gif Kodel gudobeles? Todel,kad greitai auga, atsparios musu klimatui ir vaizdas uzaugusiu man grazus atrode. Sodinukus pati auginausi, kaime prisodinau tujas is sakeliu, gudobeles is sekliuku.Gal dar buciau ir kitaip pamascius, bet sodinant tujas (jau uzaugusias) aplink sklypa, proceso metu mums jas pavoge - virs 50 vnt - tai likusiu butu ir neuzteke aplink visa sklypa. o gudobeliu pasirodo dar daugiau nei rasiau - viso 43 metrai lotuliukas.gif
Atsakyti
Prašau patarimo - kuri gyvatvorė greičiausiai užaugtų ir suformuotų tvorą? Pradėčiau pavasarį... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 03 01, 14:39)
Prašau patarimo - kuri gyvatvorė greičiausiai užaugtų ir suformuotų tvorą? Pradėčiau pavasarį... smile.gif

Tvorą greičiausiai suformuosite pasodinusi tujas. Jos auga tikrai labai greitai.
Man asmeniškai dar kukmedžiai patinka, bet jie labai lėtai auga verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ceslavyte @ 2014 03 03, 16:09)
Tvorą greičiausiai suformuosite pasodinusi tujas. Jos auga tikrai labai greitai.
Man asmeniškai dar kukmedžiai patinka, bet jie labai lėtai auga  verysad.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, atejau i Jusu tema patarimo. Pas mus trys sklypai, siemet noretumem nors dali nuo kaimynu apsodinti tujom (karpomom). Reikia laaabai dauk tuju. Gal patartumet, kaip cia ekonomiskiau issisukti g.gif Gal kur zinote pigiau aplink Kauna?
Atsakyti
Labas vakaras. Tai mano pirmas pasirodymas cia 4u.gif Atejau ne is gero gyvenimo smile.gif Labai prasau patarimo: pasistateme sodo gale, greta darzo rytietisko stiliaus pavesine, i ja nutiestas mediniu lenteliu takas, pan.kaip Palangoj, kopose.Noreciau greta esancio darzo dali panaikinti, uzseti pievele, kazkoki rysku akcenta, gal tiktu dekoratyvini spygliuoti pasodinti? Taciau kokia gyvatvore atskirti likusi darza, kad nebutu auksta, nes darzo vidurys? Ar tiktu i rytietiska stiliu miskantai ir greta ju katzoles Walker's Low', nes pasidengtu miskantu neispudinga apatine dalis? dekoju uz visus pasiulymus.

Atsakyti
QUOTE(Ja Nina @ 2014 03 10, 01:19)
Labas vakaras. Tai mano pirmas pasirodymas cia  4u.gif Atejau ne is gero gyvenimo smile.gif Labai prasau patarimo: pasistateme sodo gale, greta darzo rytietisko stiliaus pavesine, i ja nutiestas mediniu lenteliu takas, pan.kaip Palangoj, kopose.Noreciau greta esancio darzo dali panaikinti, uzseti pievele, kazkoki rysku akcenta, gal tiktu dekoratyvini spygliuoti pasodinti? Taciau kokia gyvatvore atskirti likusi darza, kad nebutu auksta, nes darzo vidurys? Ar tiktu i rytietiska stiliu miskantai ir greta ju katzoles Walker's Low', nes pasidengtu miskantu neispudinga apatine dalis? dekoju uz visus pasiulymus.

Miskantai zydi tik vasaros gale, iki to laiko ju aukstis ne daugiau 1m (brandziu miskantu). Ju apacios atrodo visiskai normaliai, nieko nereikia dengti.
Atsakyti
Aciu. Esu pasimetusi, nezinau ka galeciau sodint lengvo, neipareigojancio iskast , dengt, karpyt
Atsakyti
Sveikutes,

mes irgi svastom del gyvatvores

man graziausia is kukmedzio , bet kaip suprantu lietuvoje jis daznai nusala . Olandijoje teko matyti , ten ji labai dazna.

dabar renkames tarp baltosios sedulos arba lingustro

gal patartumet ,kuria lengviau auginti ir kuri geriau atrodo - yra tankesne .

Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2014 03 13, 23:40)
Sveikutes,

mes irgi svastom del gyvatvores

man graziausia is kukmedzio , bet kaip suprantu lietuvoje jis daznai nusala . Olandijoje teko matyti , ten ji labai dazna.

dabar renkames tarp baltosios sedulos  arba lingustro

gal patartumet ,kuria lengviau auginti ir kuri geriau atrodo - yra tankesne .

Tai kad jos labai skirtingos. Abi gali buti tankios, taciau is sedulos gerrookai platesne ir aukstesne gyvatvore, nei is ligustro.
Kukmedziui svarbu, kad nebutu per daug dregmes (visiskai nepakencia stovincios dregmes) ir saule rytine ziema/anksti pavasari nenudegintu. Nusalti tai jis nenusala.
Atsakyti