Įkraunama...
Įkraunama...

Užmokestis už darželį Vilniuje

Labas vakaras! 4u.gif
Mamytes, kurios ismano ta visa darzelio buhalterija, padekite prasom su paskaiciavimu. Noreciau suzinoti, kiek as turiu sumoketi si menesi. Esam darzely lopsely, kiek suprantu dienos kaina uz maitinima yra 6.26 lt + 1 lt ugdymo priemonem.
Tai va, geriau parasysiu kaip mes lankem. Pradejom lankyt nuo rugsejo 1d. 3 dienas ejome nemokamai, po pora valandu. Tad uz tas dienas men nemokame, nuo rugsejo 4d. iki rugsejo 11d. nes lankem darzeli, o tada susirgom (iseina rugseji lankem 5 diena). Sugrizom i darzeli spalio 5d. Pristaciau pazyma del ligos. Spalio 15d. gavau kvita su 188.08 lt suma. Sumokejau, nes supratau, kad moku uz rugseji ir uz visa spali i prieki.
Dabar, nuo spalio 22d. iki lapkricio 9 dienos mes vel sirgom. Spali telankem 13 dienu. Pazyma pristaciau, zinoma, po ligos, lapkricio 9 diena. O lapkricio men (reiskia dabar) gavau saskaita su 97.12 lt suma.
Noreciau, kad kas paaiskintu paskaiciavima, ar gerai priskaiciuota? Nes pati jau visai susipainiojau. Kazkaip neiseina man sita suma... g.gif

Is anksto dekuju...
Atsakyti
Estrella jums paskaiciuota gerai, uz nelankitas lapkriti dienas atskaiciuos tik gruodi.
spali paskaiciavo 22*6.26(spalis)+19(rugsejo ugdimui) + 5*6.26( rugsejis)=188.02
lapkritis 21*6.26( lapkritis) +22(Spalio ugdimui) - (9*6.26 )( nelankitos dienos spali )=97.12
Atsakyti
QUOTE(Estrella @ 2009 11 16, 21:45)
Labas vakaras!  4u.gif
Mamytes, kurios ismano ta visa darzelio buhalterija, padekite prasom su paskaiciavimu. Noreciau suzinoti, kiek as turiu sumoketi si menesi. Esam darzely lopsely, kiek suprantu dienos kaina uz maitinima yra 6.26 lt + 1 lt ugdymo priemonem.
Tai va, geriau parasysiu kaip mes lankem.  Pradejom lankyt nuo rugsejo 1d. 3 dienas ejome nemokamai, po pora valandu. Tad uz tas dienas men nemokame, nuo rugsejo 4d. iki rugsejo 11d. nes lankem darzeli, o tada susirgom (iseina rugseji lankem 5 diena). Sugrizom i darzeli spalio 5d. Pristaciau pazyma del ligos. Spalio 15d. gavau kvita su 188.08 lt suma. Sumokejau, nes supratau, kad moku uz rugseji ir uz visa spali i prieki. 
Dabar, nuo spalio 22d. iki lapkricio 9 dienos mes vel sirgom. Spali telankem 13 dienu. Pazyma pristaciau, zinoma, po ligos, lapkricio 9 diena.  O lapkricio men (reiskia dabar) gavau saskaita  su 97.12 lt suma.
Noreciau, kad kas paaiskintu paskaiciavima, ar gerai priskaiciuota? Nes pati jau visai susipainiojau. Kazkaip neiseina man sita suma...  g.gif

Is anksto dekuju...


Viskas paskaičiuota teisingai mirksiukas.gif Jums paskaičiuota už 12 d. (12 x 6,26 ir pridėta 22 už spalio ugdymą). Gruodį bus minusuota lapkričio sirgtos dienos 4u.gif
Atsakyti
Nauja priėmimo tvarka

PATVIRTINTA
Vilniaus miesto savivaldybės
administracijos direktoriaus
2009 m. spalio 20 d.
įsakymu Nr. 30-1834

VAIKŲ PRIĖMIMO Į VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS IKIMOKYKLINIO UGDYMO ĮSTAIGŲ IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO GRUPES TVARKOS APRAŠAS


I. BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų ikimokyklinio ugdymo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarkos aprašas parengtas vadovaujantis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo (Žin., 2008, Nr. 113-4290) 6 straipsnio 8 ir 9 punktais, 16 straipsnio 7 dalimi, Lietuvos Respublikos švietimo įstatymo (Žin., 1991, Nr. 23-593; 2003, Nr. 63-2853; 2004, Nr. 103-3755) 6 straipsnio 2 punktu, 29 straipsnio 5 dalimi ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2007 m. birželio 6 d. sprendimo Nr. 1-61 „Dėl Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2005-01-19 sprendimo Nr. 1-651 „Dėl pavedimo vykdyti dalį steigėjo funkcijų“ pripažinimo netekusiu galios ir pavedimo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui vykdyti dalį steigėjo funkcijų“ 2.3 punktu.

2. Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarkos aprašo (toliau – Aprašas) tikslas – užtikrinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumą Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Šiam tikslui sukuriama duomenų apie grupes lankančius ir pageidaujančius jas lankyti vaikus bazė.

3. Aprašas nustato duomenų bazės kūrimą ir jos sandarą, duomenų bazės tvarkytojo funkcijas ir atsakomybę.


II. TĖVŲ (GLOBĖJŲ) PRAŠYMŲ PATEIKIMAS

4. Tėvai (globėjai) prašymą priimti vaiką į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupę pateikia ikimokyklinio ugdymo įstaigos direktoriui pagal Aprašo priede pateiktą prašymo formą. Tėvų (globėjų) prašymai priimami ir registruojami nuolat.

5. Ikimokyklinio ugdymo įstaigos vadovas, gavęs prašymą, per 6 val. privalo užregistruoti vaiką kompiuterinėje duomenų bazėje.


III. GRUPIŲ SUDARYMAS

6. Vaikų, priimamų į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes, sąrašus sudaro įstaigos vadovas iki kiekvienų metų liepos 1 dienos. Jei yra laisvų vietų, šie sąrašai gali būti papildomi visus metus.

7. Vietų skaičius grupėse nustatomas pagal Lietuvos higienos normoje HN 75:2008 „Ikimokyklinio ugdymo mokykla: bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“, patvirtintoje Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2008 m. balandžio 30 d. įsakymu Nr. V-366 (Žin., 2008, Nr. 54-2005), nustatytus reikalavimus.

8. Į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes priimami vaikai, gyvenantys steigėjo tai ikimokyklinio ugdymo įstaigai priskirtoje teritorijoje. Tėvų (globėjų) pageidavimu vaikai gali būti priimami į kitą ikimokyklinio ugdymo įstaigą tik tuo atveju, jeigu toje švietimo įstaigoje yra laisvų vietų.

9. Priimant vaikus į ikimokyklinio ugdymo grupes pirmenybė teikiama:
9. 1. socialiai remtinų šeimų vaikams;
9. 2. vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų;
9.3. vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų (jeigu vienas iš tėvų yra miręs, nenurodytas vaiko gimimo liudijime, teismo pripažintas dingusiu be žinios ar nežinia kur esančiu, teismo pripažintas neveiksniu arba atlieka laisvės atėmimo bausmę pataisos įstaigose);
9. 4. vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią ikimokyklinio ugdymo įstaigą;
9. 5. vaikams, kurių vienas iš tėvų (globėjų) yra 25–40 procentų darbingumo lygio;
9. 6. įstaigos darbuotojų vaikams.

10. Vaikas į ikimokyklinio ugdymo grupę priimamas sudarant dvišalę (tarp vieno iš tėvų (globėjų) ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos vadovo) ugdymo sutartį.

11. Sutartis sudaroma dviem vienodą juridinę galią turinčiais egzemplioriais, po vieną kiekvienai šaliai.

12. Ugdymo sutartis registruojama Ugdymo sutarčių registracijos knygoje.

13. vaikai į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes priimami ir išbraukiami iš jų ikimokyklinio ugdymo įstaigos direktoriaus įsakymu.

14. Tėvai (globėjai), atvedę vaiką į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, pateikia ikimokyklinio ugdymo įstaigos direktoriui nustatytos formos vaiko sveikatos pažymėjimą ir vaiko gimimo liudijimo kopiją.

15. Apie vaiką, išvykusį iš ikimokyklinio ugdymo grupės, ikimokyklinio ugdymo įstaigos direktorius per dvylika valandų praneša duomenų bazės tvarkytojui.


IV. DUOMENŲ BAZĖS PILDYMAS IR STRUKTŪRA

16. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo departamento Neformaliojo švietimo skyriuje tvarkoma ikimokyklinio ugdymo įstaigų, vykdančių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, vaikų, lankančių ir pageidaujančių lankyti šių įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes, duomenų bazė. Neformaliojo švietimo skyriaus specialistas yra duomenų bazės tvarkytojas.

17. Duomenų bazės paskirtis – tvarkyti duomenis apie ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes ir jas lankančius bei pageidaujančius lankyti vaikus, siekiant optimaliai tenkinti tėvų (globėjų) poreikius, teikti patikimą ir tikslią informaciją gyventojams.

18. Duomenų bazės sandara:
18.1. duomenys apie ikimokyklinio ugdymo įstaigą, vykdančią ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą:
18.2. įstaigos pavadinimas, adresas, telefonas ir kita informacija;
18.3. vietų skaičius ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse ir jų užpildomumas, grupės darbo laikas ir darbo trukmė;
18.4. ikimokyklinio ugdymo įstaigą lankančių vaikų sąrašas;
18..5. tėvų (globėjų) prašyme priimti vaiką į Savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigą nurodyti duomenys: vaiko vardas, pavardė, gimimo metai, gyvenamoji vieta;
18.6. pageidaujama lankyti ikimokyklinio ugdymo įstaiga, amžiaus grupė, pageidaujama vaiko priėmimo į grupę data;
18.7. duomenys, kuriais remiantis yra teikiama pirmenybė priimant vaiką į ikimokyklinio ugdymo įstaigą;
18.8. prašymo priimti vaiką į Savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigą registravimo data.

19. Duomenų bazės tvarkytojas:
19.1. elektronine programa registruoja ir saugo ikimokyklinio ugdymo įstaigos vadovo pateiktus duomenis apie grupių komplektavimą;
19.2. renka Aprašo 19 punkte nurodytus duomenis;
19.3. perkelia duomenis į duomenų bazę ir juos grupuoja;
19.4. kaupia ir atnaujina duomenų archyvą;
19.5. teikia tėvams (globėjams) informaciją apie laisvas vietas grupėse ir priėmimo į jas sąlygas;
19.6. teikia informaciją Aprašo V skyriuje nurodytiems duomenų gavėjams;
19.7. teikia duomenų bazės tvarkymo ataskaitas.

20. Duomenų bazės tvarkytojo teisės:
20.1. gauti Aprašo 19 punkte nurodytus duomenis;
20.2. reikalauti, kad ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovai ištaisytų klaidas ar papildytų pateiktus duomenis.

21. Duomenų bazės tvarkytojas atsako už:
21.1. duomenų bazėje tvarkomų duomenų apsaugą;
21.2. duomenų bazės veiksmingumą ir teisingumą;
21.3. duomenų patikimumą (duomenų bazėje esantys duomenys turi atitikti ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų pateiktus duomenis).

22. Asmenys, susiję su duomenų tvarkymu, atsako už duomenų slaptumą įstatymų ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka.


V. DUOMENŲ GAVĖJAI IR JŲ TEISĖ NAUDOTIS DUOMENŲ BAZĖS INFORMACIJA

23. Duomenų bazės informacijos gavėjai yra Vilniaus miesto savivaldybės institucijos, sprendžiančios ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo plėtrą ir kitus ikimokyklinio ugdymo organizavimo klausimus, įstaigos, teikiančios ikimokyklinį ugdymą, ir tėvai (globėjai).

24. Vilniaus miesto savivaldybės institucijos turi teisę gauti duomenų bazėje tvarkomus duomenis apie:
24.1. įstaigas , teikiančias ikimokyklinį ugdymą;
24.2. vaikus, pageidaujančius lankyti grupes (jų skaičių, amžių ir vaikų, kuriems yra teikiama pirmumo teisė, skaičių).

25. Tėvai (globėjai), pateikę prašymą priimti vaiką į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, turi teisę gauti:
25.1. duomenis apie ikimokyklinio ugdymo įstaigas (grupių skaičių ir sudėtį, esamas ir laisvas vietas grupėse, papildomai teikiamas ugdymo, socialines ar kitas paslaugas);
25.2. duomenis apie vaiko (-ų) (globotinio (-ių) vietą eilėje ir kitą informaciją, patvirtinančią jo priėmimo į grupę galimybes;
25.3. informaciją apie pagal gyvenamąją vietą priskirtą ikimokyklinio ugdymo įstaigą.

Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif

Aciu mamytes, kurios padejo paskaiciuoti. Dabar jau daugmaz supratau, kaip ir kas.
Dar karta aciu!!! aciuks.gif
Atsakyti
Labas vakarelis mamytes!
Epidemija Vilniuje jau paskelbta,tai kaip su mokejimu?vistiek turbut reikes pazymos is gydytoju ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Tutev @ 2009 11 17, 20:15)
Labas vakarelis mamytes!
Epidemija Vilniuje jau paskelbta,tai kaip su mokejimu?vistiek turbut reikes pazymos is gydytoju ar ne?


Manau, kad reiks. Juk nutarime nėra parašyta, kad epidemijis atveju nereiks mokėti. Mokėti nereikia tik su gydytojo pažyma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2009 11 18, 08:47)
Manau, kad reiks. Juk nutarime nėra parašyta, kad epidemijis atveju nereiks mokėti. Mokėti nereikia tik su gydytojo pažyma  mirksiukas.gif

4u.gif
Man auklėtoja sakė, kad epidemijos atveju, jei vaikas ir nėra susirgęs, bet nelanko įstaigos dėl to, kad nesusirgtų ir kad aš turėdama galimybę vaiko nevesti į darželį, galiu jo ir nevesti ir mokestis nuo lapkričio 17 d. iki kol baigsis tas nemalonus laikotarpis tikrai nebus skaičiuojamas, reiškia, kad už praleistas dienas tuo laikotarpiu mokėti nereikės (mokėti reikės tik ugdymui skirtą po 1 Lt. į dieną) 4u.gif

gydytojo pažymą reikės atnešti tik tuo atveju, jei praleista bus daugiau negu 5 d.
tam, kad įrodyti, kad mano vaikas yra sveikas ir lankyti kolektyvą gali 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Repus: 19 lapkričio 2009 - 17:07
QUOTE(Repus @ 2009 11 19, 17:01)
4u.gif
Man auklėtoja sakė, kad epidemijos atveju, jei vaikas ir nėra susirgęs, bet nelanko įstaigos dėl to, kad nesusirgtų ir kad aš turėdama galimybę vaiko nevesti į darželį, galiu jo ir nevesti ir mokestis nuo lapkričio 17 d. iki kol baigsis tas nemalonus laikotarpis tikrai nebus skaičiuojamas, reiškia, kad už praleistas dienas tuo laikotarpiu mokėti nereikės (mokėti reikės tik ugdymui skirtą po 1 Lt. į dieną) 4u.gif

gydytojo pažymą reikės atnešti tik tuo atveju, jei praleista bus daugiau negu 5 d.
tam, kad įrodyti, kad mano vaikas yra sveikas ir lankyti kolektyvą gali 4u.gif


O jei karantinas darželyje nepaskelbtas, kaip tada g.gif Pagal savivaldybės duomenis, šiai dienai tik 3 mokyklos - darželiai stabdo savo veiklą (nelankys pradinukai pamokų). Kituose - ugdymas vyksta, vaikai lanko grupes. Reiks ar nereiks mokėti, jei nevesi bandydamas apsaugoti vaiką nuo bacilų g.gif

Pvz, karantinas tęsiasi iki lapkričio 30 d. Tiek laiko vaikai ir nevedami į darželį (tai daugiau nei 5 nelankytos dienos). Už likusias reiks mokėti ar reiks gydytojo pažymos g.gif

Tiek niuansų, kad tėvai pasimes, kai gaus sąskaitas doh.gif Ir nežinos už ką ir kodėl reikia mokėti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2009 11 19, 18:18)
O jei karantinas darželyje nepaskelbtas, kaip tada  g.gif Pagal savivaldybės duomenis, šiai dienai tik 3 mokyklos - darželiai stabdo savo veiklą (nelankys pradinukai pamokų). Kituose - ugdymas vyksta, vaikai lanko grupes. Reiks ar nereiks mokėti, jei nevesi bandydamas apsaugoti vaiką nuo bacilų  g.gif

Pvz, karantinas tęsiasi iki lapkričio 30 d. Tiek laiko vaikai ir nevedami į darželį (tai daugiau nei 5 nelankytos dienos). Už likusias reiks mokėti ar reiks gydytojo pažymos  g.gif

Tiek niuansų, kad tėvai pasimes, kai gaus sąskaitas  doh.gif Ir nežinos už ką ir kodėl reikia mokėti  doh.gif

As su jumis visiskai sutinku,bus didziausias bardakas,kai gausim saskaiteles,tai mes apsidraudimui pasiemem pazyma is gydytojos
Atsakyti
Labas,
Gal kuri galit pamokyti, kaip už daržą sumokėti internetu?
Darželis - "Žirniukas" Vilniuje. blush2.gif
Labai ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2009 11 24, 10:36)
Labas,
Gal kuri galit pamokyti, kaip už daržą sumokėti internetu?
Darželis - "Žirniukas" Vilniuje.  blush2.gif
Labai ačiū.  4u.gif


Per kokį banką norit mokėti?

Kadangi moku per Swedbank, tai trumpai papasakosiu:

Prisijungiat prie internetinės bankininkystės. Pasirenkat Kasdienės paslaugos. Kairėje lango pusėje yra paslaugų stulpelis. Susirandat Įmokos ir mokesčiai. Spaudžiat ant jo. Atsidaro langas su dviem eilutėm: vienoj galima ieškoti pagal duotus duomenis, antroje - įvesti įmokos kodą. Aš renkuos įmokos kodą ir įvedu 31150 (kodas iš kvitelio). Atsidaro Biudžetinių buhalterijų įstaiga (tiklsiai neatsimenu pavadinimo). Surašot vaiko duomenis (vardas, pavardė, mokėtojo kodas - kvirtuke yra nurodytas, datą, sumą). Patvirtinat ir viskas.

SEB panašiai. Apie kitus nieko negaliu pasakyti unsure.gif
Atsakyti