O aš nuo 2003 metų U.S esu praleidus kokius 9mėn iš viso..Rimčiau planuoju išvažiuot 2011.Tai jei iki 2013 pragyvensiu jau ten,kaip manot,pratęs?

QUOTE(Rashkyte @ 2010 01 03, 23:38)
ZK pratesia dar 10-ciai metu
bet, tik 1 karta (2-a karta tesiant jie pradeda "zyzt" kad jei jau per tiek laiko neuzsimanei patapt Amerikos pilieciu,tai kam ta ZK tada) 

Ar jus jau ta bandet? Nes nera jokiu problemu ja prasitest, kad ir 10 kartu. Mano vyro mociute, UK piliete, neseniai jau n-ta karta ja prasitese cia. Jai buvo 30 metu kai emigravo, o dabar jau 86

As, pvz., irgi planuoju ja testis kai 10mete pasibaigs.
QUOTE(Rockwa @ 2010 01 03, 14:42)
Ar jus jau ta bandet? Nes nera jokiu problemu ja prasitest, kad ir 10 kartu. Mano vyro mociute, UK piliete, neseniai jau n-ta karta ja prasitese cia. Jai buvo 30 metu kai emigravo, o dabar jau 86
.

nene, mes patys ZK turim nuo 2003

tai jei tikrai lengvai pratesineja,tai ir mes taip tesinesim

QUOTE(Super-Tėtis @ 2010 01 04, 08:25)
Labas,
Jei jūs ilgiau metus nebuvot įvažiavę be atskiro leidimo, tai neįsileis, t.y. panaikins tą ŽK. Jei nebuvot 6-12 mėn., tai dar pagalvos.
Jei jūs ilgiau metus nebuvot įvažiavę be atskiro leidimo, tai neįsileis, t.y. panaikins tą ŽK. Jei nebuvot 6-12 mėn., tai dar pagalvos.
Aš kasmet važiuoju į Jav.Būnu apie mėnesį

QUOTE(Vysnia3333 @ 2010 01 04, 11:09)
O kam jums reikalinga ZK ????

QUOTE(krishana @ 2010 01 06, 22:12)
gal zmogus ten gyventi nori

QUOTE(krishana @ 2010 01 06, 22:12)
Čia kiekvieno asmeninis reikalas kam ji reikalinga,ir kaip ja naudojasi žmogus

Jei klausiu,tai tikiuosi sulaukti pagalbos bei naudingos informacijos,kurios man reikia

QUOTE(Vysnia3333 @ 2010 01 07, 15:18)
Jei klausiu,tai tikiuosi sulaukti pagalbos bei naudingos informacijos,kurios man reikia

"ŽK" yra nuolatinio gyventojo leidimas ar pažymėjimas. Jei jūs praleidžiat 1 mėn. per metus, mokesčių nelabai mokat, akivaizdu, kad sunku pritempti iki nuolatinio gyventojo. Nežinau kaip ten jas pratesinėja, automatiškai ar žiūri ką nors, čia jums reiktu su toj srity patyrusiu advokatu konsultuotis, jei tikrai naudingos informacijos reikia. Bet jei netyčia pažiūrės iš arčiau, perduos kokiam imigracijos teisėjui, tai jums bus sunku įrodyti, jog esat nuolatinė gyventoja ir jums reikia tos ŽK.
QUOTE(Super-Tėtis @ 2010 01 07, 22:32)
"ŽK" yra nuolatinio gyventojo leidimas ar pažymėjimas. Jei jūs praleidžiat 1 mėn. per metus, mokesčių nelabai mokat, akivaizdu, kad sunku pritempti iki nuolatinio gyventojo. Nežinau kaip ten jas pratesinėja, automatiškai ar žiūri ką nors, čia jums reiktu su toj srity patyrusiu advokatu konsultuotis, jei tikrai naudingos informacijos reikia. Bet jei netyčia pažiūrės iš arčiau, perduos kokiam imigracijos teisėjui, tai jums bus sunku įrodyti, jog esat nuolatinė gyventoja ir jums reikia tos ŽK.
Dėkui

QUOTE(vikute9 @ 2009 12 16, 13:54)
Na tai kai islosiu manau reiks jau kazkaip susiveikt ta parasa, juk tevas vietoje, tik kad su kita seima kuria gyvenima. Nemanau kad turetu priestarauti sunaus ateiciai Amerikoje.
Na bet mane sitas maziausiai domina. Idomu kokios ten galimybes vienisai mamai su mazu vaiku. Ar buvo tokiu isvaziavusiu, kaip pasiseke ar nepasiseke?
Na bet mane sitas maziausiai domina. Idomu kokios ten galimybes vienisai mamai su mazu vaiku. Ar buvo tokiu isvaziavusiu, kaip pasiseke ar nepasiseke?
sveika vikute9 ,
su mazias vaikais mamos tiesiog sedi namie, sansu gauti gera darba su mazu vaiku tas pats kaip lietuvoj. pradesi skaiciuot kiek kainuoja darzelis ir kiek tu uzdirbi ir noresi verkti. jei turetum kas padeda bent pradzioje butu visai kita kalba!!!
Papildyta:
QUOTE(Vysnia3333 @ 2010 01 07, 15:18)

prasitesinejant zalia korta kaip ir gaunant citizenship reikia pateikti tam tikrus dokumentus kuriu tarpe yra TAX return, kas gyvena jam labai gerai zino kas tai yra. jei to neturite labia abejoju ar langvai jus praleis su ZK pratesimu.
QUOTE(daivutyte @ 2010 01 14, 03:39)
sveika vikute9 ,
su mazias vaikais mamos tiesiog sedi namie, sansu gauti gera darba su mazu vaiku tas pats kaip lietuvoj. pradesi skaiciuot kiek kainuoja darzelis ir kiek tu uzdirbi ir noresi verkti. jei turetum kas padeda bent pradzioje butu visai kita kalba!!!
Papildyta:
Papildyta:
Su vaikais namuose sedi tos mamos, kurios turi pinigu ir gali sau leisti nedirbti. Nesutiksiu, kad su mazu vaiku sunku gauti darba, cia visai kitoks poziuris i moteris negu Lietuvoje. Kita vertus, isidarbinus jau reikes rimtai pluseti, jokiu biuleteniu vaikui sukarsciavus neduos ir siaip niekas nedarys nuolaidu darbe del to kad turi vaiku. Vaiku prieziura kainuoja brangiau negu Lietuvoje, bet tikrai nesikandzioja, jeigu tradicinis darzelis per brangus, galima leisti i "namini darzeli", kur moteris priziuri 3-5 vaikus savo namuose, beveik kiekvienoje gatveje tokiu darzeliu galima rasti.