Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(Super-Tėtis @ 2010 02 15, 04:24)
Nelabai tas kam idomu, tik tiek, kad jei kažkiek laiko praleidot šalyje (anketoj bus nurodyta), tai reikės iš tos šalies neteistumo pažymą atsisiųsti. Nėra tas sudėtinga UK atveju. Va jeigu būtų Rusija ar kokia Vidurio Azijos valstybėlė, tai tos pažymos gavimas užtruktų ir kainuotų.

aciu uz info mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cherry_On_Top @ 2010 02 15, 02:24)
Dėl santuokos tai tokia kvailoka situacija.

Na cia jau nera ka patart tokioj situacijoj - be santuokos abu tikrai neisvaziuosit (nebent per stebukla abu ZK laimetumet arba vienas su ZK, kitas kokiu kitu budu). Kaip jau patare, galit susirasyt CMB ir viskas, nemanau, kad tai kazka pakeistu santykiuose.

Pas mus su vyru buvo tokia pati situacija, po ZK laimejimo tuokemes. Aisku pries tai buvo daug apmastymu ir pan, nes nei vienas nenorejom dar tuoktis, bet teko rinktis: arba bunam kartu, arba atskirai. Ir pasirinkom but kartu. O pradzioje irgi galvojom tik apie CMB, bet isejo taip, kad pasidarem nedidukes vestuves ir abu patenkinti.

Dar klauset del pajamu, tai einant vizos, reikalinga is banko pazymos apie jusu santaupas arba rastas is JAV to zmogaus, kuris jus sponsoriaus. Reiketu paieskot tos info internete, nes nezinau ar yra kazkokia riba kiek pinigeliu reik turet. Net paciai idomu pasidare ka jie darytu, jei neturi nei santaupu, nei sponsoriaus. g.gif Manau praleistu, nors logiskai mastant tai ka pats darytum, nes be pinigeliu nuvaziavus, tai gatvej gyvent reiketu.... ax.gif Mes nedaug santaupu turejom, bet nesemes ir is banko pazymas, ir turejom sponsoriu, tai Varsuvoj mums to sponsoriaus lapu isvis net neziurejo, o is banko nepamenu ar ziurejo, ar ne (manau irgi ne, nes tie dokumentai liko pas mus, nepaeme i bendra voka). Siaip isvis labai lengvai praejom - paklause po klausima vyro apie jo darba, manes apie studijas ir klause ar buve JAV kartu (o mes esam buve ir aisku viskas dokumentuose irasyta). Del santuokos nei zodzio neklause (matyt nepasirode itartina kai jau tiek laiko kartu ir JAV buta), nors ir nuotrauku albuma buvom nusiveze.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shopingas: 15 vasario 2010 - 17:49
Labuka ;]

vis karts nuo karto pasiskaitau temuke, turiu Jum klausimeliu, gal galetumet padeti, ir suteikt i juos ats. 4u.gif

Siuo metu gyvenu UK, bet, noreciau su MB ir vaiku, kadanor, aisku, butu gerai, nepertolimiausioje ateityje ( ~2,5 metu ) isvykti i JAV. Mano beda ta, kad man reik isilaikyt 12 kl. egzaminus verysad.gif nes per savo kadaise ziopla galva, dabar man 20, to nepdariau verysad.gif
tai, mano planas butu toks, gristi atostogu i LT, ir neakivaisdziai mokytis 12 kl, karts nuo karto nuvaziuoti i LT atsiskaityti, o poto ir egzaminu laikyti, ta sugebesiu, nes, labai noriu.
Toliau, noriu islaikyti anglu kalbos testa, kai gauni sertifikata, toefl test, ir per ta laika, neakivaisdziai mokytis specialybes.

Kas liecia santaupas - su MB jau db taupomes.

Ir, jai dukryte gimus cia, bet pilietybe LT, pasas LT, viskas tvarkoje ?
Atsakyti
QUOTE(Uuoga @ 2010 02 19, 18:16)
Labuka ;]

vis karts nuo karto pasiskaitau temuke, turiu Jum klausimeliu, gal galetumet padeti, ir suteikt i juos ats.  4u.gif
Siuo metu gyvenu UK, bet, noreciau su MB ir vaiku, kadanor, aisku, butu gerai, nepertolimiausioje ateityje ( ~2,5 metu ) isvykti i JAV. Mano beda ta, kad man reik isilaikyt 12 kl. egzaminus  verysad.gif  nes per savo kadaise ziopla galva, dabar man 20, to nepdariau  verysad.gif
tai, mano planas butu toks, gristi atostogu i LT, ir neakivaisdziai mokytis 12 kl, karts nuo karto nuvaziuoti i LT atsiskaityti, o poto ir egzaminu laikyti, ta sugebesiu, nes, labai noriu.
Toliau, noriu islaikyti anglu kalbos testa, kai gauni sertifikata, toefl test, ir per ta laika, neakivaisdziai mokytis specialybes.

Kas liecia santaupas - su MB jau db taupomes.

Ir, jai dukryte gimus cia, bet pilietybe LT, pasas LT, viskas tvarkoje ?

Tai vyras gali losti t.y. galejo siemet ir kitais gali (jeigu turi 12 klasiu arba 10 kl + darbo stazas pagal profesija), kol tu gausi ta issilavinima. Svarbu kad Lietuva dar dalyvautu zaidime po 2,5 metu.
Atsakyti
QUOTE(Uuoga @ 2010 02 19, 18:16)
butu gerai, nepertolimiausioje ateityje ( ~2,5 metu ) isvykti i JAV.

QUOTE(krishana @ 2010 02 19, 23:22)
Svarbu kad Lietuva dar dalyvautu zaidime po 2,5 metu.

Tai, kad ji nori per 2,5 metu isvaziuot. Na o pirmos zinutes autorei, tai jau reiketu pradet rupintis isvaziavimu (tiksliau loterija), nes nuo uzpildymo iki isvaziavimo apie 2 metus praeina (pildai metu gale, kitu metu pavasari-vasara pirmas laiskas, po to pokalbiai ir po ju jau isvaziuoji sekanciais metais).
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2010 02 20, 08:42)
... nuo uzpildymo iki isvaziavimo apie 2 metus praeina (pildai metu gale, kitu metu pavasari-vasara pirmas laiskas, po to pokalbiai ir po ju jau isvaziuoji sekanciais metais).

blink.gif kaip ilgai laukti. ax.gif as isivaizdavau, kad metu begy isvaziuoji rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(krishana @ 2010 02 19, 23:22)
Svarbu kad Lietuva dar dalyvautu zaidime po 2,5 metu.

O tai gali nebelikti Lietuvos tarp tų šalių, kurios gali lošti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Cleo_25 @ 2010 02 20, 10:46)
O tai gali nebelikti Lietuvos tarp tų šalių, kurios gali lošti?  verysad.gif

Oho, negi tikrai taip gali atsitikti ? cray.gif
Ohh, kebli situacija mano.. g.gif neturi MB 12 kl, kaip ir as..Galvojau isvaziuodama i UK, ai baigsiu grizus..O kai proto padaugejo, oj kaip pasigailejau..
o pradirbus pagal profesija, tai, toi pacioj istaigoje 2 metus ? as cia UK pradirbus esu 1,8 metu, poto negalejau grist del to, kad vaikiuko ner kam palikt ziuet.. Hm hm.. g.gif kiekviena diena galvoju, bet nieko mandro nesumastau, kaip cia ka daryti.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Uuoga @ 2010 02 20, 11:53)
o pradirbus pagal profesija, tai, toi pacioj istaigoje 2 metus ? as cia UK pradirbus esu 1,8 metu, poto negalejau grist del to, kad vaikiuko ner kam palikt ziuet.. Hm hm.. g.gif kiekviena diena galvoju, bet nieko mandro nesumastau, kaip cia ka daryti..  doh.gif

Esu temoj idejus nuoroda (man atrodo nelabai toli atgal, galit paieskot) arba internete pasiieskokit - ten yra parasyta, kas tinka is profesiju. Yra duota profesiju sarasas, vertinimas balais ir turi jusiske atitikt. Tikrai ne kiekviena profesija tinkama.
Atsakyti
Aišku, svajoti yra labai gražu ir pagirtina, bet savo gyvenimą planuoti pagal tai, kad išloši ŽK man atrodo naivu... Čia tas pats, kaip rimtai planuot nelaimėtą milijoną išleist. Aišku, lošti reikia, bet pagal tai planuoti g.gif Drąsu smile.gif

Gali būti, kad šiais metais ar ateinančiais tos loterijos išvis nebeliks... Jau kelis metus gandai sklinda, kas čia žino.

Uuoga, kaip aš suprantu, reikia turėti specialybę (nebūtinai būt pradirbut toje pačioje vietoje, tiesiog pagal tą pačią specialybę). Kaip rašoma- "Occupations Requiring at Least Two Years of Training or Experience to Perform".
Jei norite per artimiausius 2.5 metų išvažiuoti- realiausia būtų su studento viza, manau. Tačiau tam pirma 12 klasių reiktų baigt. Kitas variantas- darbo viza. Bet tam reikia paklausios specialybės, ir kad išsiskirtum iš kitų žmonių, taikančių gauti darbo vizą, nes vizų kiekis kasmet yra ribotas... Kitų variantų realiai nelabai ir yra, nebent nelegalūs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 21 vasario 2010 - 03:45
QUOTE(himalaia @ 2010 02 21, 05:27)
Aišku, svajoti yra labai gražu ir pagirtina, bet savo gyvenimą planuoti pagal tai, kad 1. išloši ŽK man atrodo naivu... Čia tas pats, kaip rimtai planuot nelaimėtą milijoną išleist. Aišku, lošti reikia, bet pagal tai planuoti  g.gif Drąsu smile.gif

Gali būti, kad šiais metais ar ateinančiais tos loterijos išvis nebeliks... Jau kelis metus gandai sklinda, kas čia žino.

2. Uuoga, kaip aš suprantu, reikia turėti specialybę (nebūtinai būt pradirbut toje pačioje vietoje, tiesiog pagal tą pačią specialybę). Kaip rašoma- "Occupations Requiring at Least Two Years of Training or Experience to Perform".
Jei norite per artimiausius 2.5 metų išvažiuoti- realiausia būtų su studento viza, manau. Tačiau tam pirma 12 klasių reiktų baigt. Kitas variantas- darbo viza. Bet tam reikia paklausios specialybės, ir kad išsiskirtum iš kitų žmonių, taikančių gauti darbo vizą, nes vizų kiekis kasmet yra ribotas... Kitų variantų realiai nelabai ir yra, nebent nelegal
ūs...

1. sutinku, na, musu planai, gyvenimo, nera vien tai, kad kaip butu jai laimetume ZK ax.gif kolkas ir taip neblogai sekas, bet, noretusi i JAV blush2.gif blush2.gif bet, noru vien neuztenka, tam reik daug dalyku, mano atveju.. Pabaigtu mokslu ir etc.

2. na nelegaliai tai nelabai noreciau, norecaiu saziningai ir tvarkingai smile.gif sunku ten pakliuti tongue.gif gaila,nepardavineja tu vizu, schmoll.gif pergerai butu, o cia klausimas, pvz su 10 000 $ kaip, uztektu pradziai tokios sumos pinigu ?

Santaupu yra, noras didelis, o vat pakiso koja mano mokslu nebuvimas... doh.gif ziople as verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 02 21, 04:27)
Aišku, svajoti yra labai gražu ir pagirtina, bet savo gyvenimą planuoti pagal tai, kad išloši ŽK man atrodo naivu... Čia tas pats, kaip rimtai planuot nelaimėtą milijoną išleist. Aišku, lošti reikia, bet pagal tai planuoti  g.gif Drąsu smile.gif

Kiekvienas pries losiant pagalvoja ka jis veiks USA, ar verta vaziuoti, klausineja cia kas kaip, kaip su darbu, o kiek kainuoja tas, ar verta investuoti i kelione ir panasiai, kad nebutu taip: siandien atsiuncia laiska o tu dar nezinai ar vaziuosi (dokumentu tvarkymas irgi kainuoja), kur, pas ka, kaip, kiek reikia pinigu, ir panasiai. bet cia irgi kiekvienas aisku galvoja savaip. Todel nedrisciau sakyti kad tai yra naivu.

Papildyta:
QUOTE(Uuoga @ 2010 02 21, 12:58)
1. sutinku, na, musu planai, gyvenimo, nera vien tai, kad kaip butu jai laimetume ZK  ax.gif  kolkas ir taip neblogai sekas, bet, noretusi i JAV  blush2.gif  blush2.gif  bet, noru vien neuztenka, tam reik daug dalyku, mano atveju.. Pabaigtu mokslu ir etc.
2. na nelegaliai tai nelabai noreciau, norecaiu saziningai ir tvarkingai  smile.gif sunku ten pakliuti tongue.gif   gaila,nepardavineja tu vizu,  schmoll.gif pergerai butu, o cia klausimas, pvz su 10 000 $ kaip, uztektu pradziai tokios sumos pinigu ?

Santaupu yra, noras didelis, o vat pakiso koja mano mokslu nebuvimas... doh.gif ziople as verysad.gif

Cia rase daug kartu kokia ta suma. Konkrecios sumos niekas tau neparasys. Ziurek kur nori gyventi, paieskok kiek nuoma tau kainuos, kiek bus kitu islaidu, pvz. jeigu nerasi darbo per 3/6 menesiu, kiek reikes pinigu. Ir iseis suma. Cia jau rase apie tai, tikrai. yra daug ZK temu (senu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krishana: 21 vasario 2010 - 14:55