Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukų plovimo priemonės

turim AVENT firmos buteliukus. norejau paklausti ar juos galima sterilizuoti tik specialiu sterealizatorium, ar galima tarkim plikyti vyrintu vandeniu. ir ar nesusigadina buteliukai ir ciulptukai kai juos nuplikai?
Atsakyti
aishku galima virinti, daugelis taip ir daro smile.gif be to, uz sterilizatoriaus kaina tau isheis daug buteliuku ir soskiu biggrin.gif
Atsakyti
Yra parduotuvese specialus sterilizavimo skystis Chicco, kainuoja apie 12 lt., palaikai pusvalandi ir perlieji verdanciu vandeniu.
As dar sterilizuodavau garu puode. Sudedavau buteliukus ir apie 10 min. garindavau. Virint nepatiko, nes apsinesa kalkem buteliukai ir zindukai.
Atsakyti
Garų tie indai brangūs, aš virindavau, kartu sumesdavau barškučius, čiulptukus, žindukus, antspenius ir pan, dar šauksštelį sodos įpildavau- pamokė seselė (pienligės profilaktikai), 3 min paverda, tada perskalauju ir ramu.
Atsakyti
gal pasirodysiu bloga mama, bet zinokit ne karta girdejau,kad kuo daugiau virinat viska tuo mazesnis vaiko atsparumas ligoms,po to kieno nors purvinos rankos-ir vaikas is karto serga...as tai tik pitma menesi viska virindavau,o dabar tik uzvirinu vandeni ipilu i buteliuka(irgi AVENT) pakratau gerai ir ispilu,po to ciulptuka aisku irgi apiplaunu su karstu virintu vandeniu ir viskas.Aisku karta i savaite viska sudedu i puoda ir virinu,bet tikraine kasdiena.nu ir beabejo jei kas ant grindu nukrito irgi tada virinu.
Atsakyti
as naudoju tik avent gaminius, taciau sterilizatoriaus nemaciau prasmes pirkt. nuo gimimo, po kikekvieno naudojimo sudedu viska i mikrobange ant max 3 min ir viskas. tik beda, kad kalkes kaupiasis, taigi tenka kartas is karto gerai pakrapstalioti.
Atsakyti
Paskaičiau.. aš kokia nepareiginga... Prisipažinsiu - tingiu. blush-anim-cl.gif nebevirinu buteliukų jau senokai - išplaunu karštu vandeniu, kaip ir visus indus, virintu perlieju ir viskas... Tfu tfu tfu, kol kas nieko blogo nepastebėjau.
Atsakyti
Merginos, net ant širdies ramiau pasidarė pasiskaičius, kad ne aš viena nekeliaklupsčiauju visuotiniam sterilumui. Negaliu sakyti, kad tingiu - ant to ir sėdžiu dabar - bet palaikyčiau teoriją, kad vaikas turi gauti šiek tiek mikrobų, tada lengviau adaptuojasi aplinkoje. Na pasvarstykime - buteliukus ir žindukus sterilizuojame, o jis nenaudėlis nuropoja ir apsižioja nesterizlų lovytės strypą arba žaisliuką. Taigi, aš irgi tik verdančiu vandeniu perpylu (hm, ir tai jau ne visada pastaruoju metu), ir regis viskas tvarkoje.
Atsakyti
as irgi tik verdanciu vandeniu uzpilu ir palieku siek tiek. na kol kas kalba tik apie pientrauki, nes ir pirmas buteliuko nemate pirmus 3men ir antrasis kol kas ne.

bet gal tas sterilizatorius avent greiciau ir patogiau? cia manau jei yra pinigu, tai tik del mamos patogumo, ne del svaros. o nuo 4,5 men vistiek jau eina papildomas maistas po truputi ir tikrai nesterilizuotas ir indai normalus.

kazin ar indaploves pakanka nuo kokio 4men? ten 70laipsniu tempera max?
Atsakyti
atsiprasau,jei apie tai jau kur kalbeta,taciau as nemaciau.kazkaip idomu pasidare,kuo jus plaunat kudykiu buteliukus?as naudoju antibakterini fairy(indu ploviklis),taciau mano mama sako,kad neprotingai elgiosi.ji siulo plauti su soda.ka jus manot?
Atsakyti
Aš tiesiog išplaunu su Fairy ir tada perskalauju verdančiu vandeniu, karts nuo karto sterilizuoju, pasiruošusi tirpaliuką su spec. tam skirtu Chicco skysčiu.
Atsakyti
Kiek žinau,negalima kūdikių buteliukų plaut su indų plovikliu.Ypač su Fairy.Vaikams tinkami yra kažkokie specialūs plovikliai.Bet aš visada plaunu su soda,arba su vaikišku muilu,jei soda pasibaigus ax.gif
Atsakyti