Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(Lin4ia @ 2009 10 28, 20:01)
Labas vakarelis mergaites!

Gal priimsit mane i jusu bureli? Planuoju darytis pirmaji IVF ir
turiu keleta klausimeliu  blush2.gif
Gal zinosit ar yra cia tokiu kuriom pacia stimuliacija dare gyd. Klimas
o IVF procedura visiskai kitoje klinikoje? Ar tai normali praktika
kad vienas gydytojas stimuliuoja, o IVF daro kiti?
Kurioj klinikoj kokybiskiausiai atlieka IVF (Vilniuje), o gal
apsimoka vaziuoti paciai procedurai i LV arba net Baltarusija?  blush2.gif 
Busu dekinga uz informacija ir jusu nuomones  wub.gif

sveika, gal kur koridoriuje ir matemes mirksiukas.gif
Atsakyti
Kadangi IVF senbuvės nesirodo, rašau į šitą skyrelį...
Gal kas mestels kokią naują idėją, nes jau visai nebelinksma...
Po dviejų metų gydytojų durų varstymo, operacijų ir IVF'ų vėl atsidūriau tam pačiam pradiniam taške...
Dabar po gimdos nuotraukos paaiškėjo, kad kiaušintakiai pratekami (per pirmą laparo pasakė, kad nepratekami ir tik IVF gali padėt), po antros laparo ir histero (šiemet rugpjūtį) paaiškėjo kad yra gimdoje sąaugos, bet antrą laparsakopiją ir histeroskopiją dariusi gydytoja neapsiima operuoti sąaugų, kaip žadėjo po operacijos. Sakė padarys gimdos nuotrauką, o tada vėl operaciją ir šalins sąaugas. Dabar po gimdos nuotraukos teigia, pasitarus su kitais gydytojais, kad šalint sąaugas netiksslinga blink.gif gal bijo apsiimt, nes rizikinga???
aiškina kad IVF netrukdo (jo netrukdo, o kaip per įsodinimą pataikyt į tą mažą plyšelį kad patalpint embrionus nieko nematant), o ir natūraliai pastot netrukdo, nes kiaušintakiai pratekami.... nu nieko nesuprantu g.gif juk priežastis taip ir neaiški, kur gi tas šuo PAKASTAS????????? kad nepavyskta pastot ir išnešiot? LT dakatarais jau nusivyliau... IVF aklai tikrai nedarysiu, o gal šį kartą pavyks išnešiot.... Deja važiuot kur nors toliau, neneša finansai... o kai baigsis krizė, bijau kad bus visai traukinys išvažiavęs, žilų plaukų bus daugiau negu nežilų...
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2009 10 28, 20:15)
Kadangi IVF senbuvės nesirodo, rašau į šitą skyrelį...
Gal kas mestels kokią naują idėją, nes  jau visai nebelinksma...
Po dviejų metų gydytojų durų varstymo, operacijų ir IVF'ų vėl atsidūriau tam pačiam pradiniam taške...
Dabar po gimdos nuotraukos paaiškėjo, kad kiaušintakiai pratekami (per pirmą laparo pasakė, kad nepratekami ir tik IVF gali padėt), po antros laparo ir histero (šiemet rugpjūtį) paaiškėjo kad yra gimdoje sąaugos, bet antrą laparsakopiją ir histeroskopiją dariusi gydytoja neapsiima operuoti sąaugų, kaip žadėjo po operacijos. Sakė padarys gimdos nuotrauką, o tada vėl operaciją ir šalins sąaugas. Dabar po gimdos nuotraukos teigia, pasitarus su kitais gydytojais, kad šalint sąaugas netiksslinga  blink.gif  gal bijo apsiimt, nes rizikinga???
aiškina kad IVF netrukdo (jo netrukdo, o kaip per įsodinimą pataikyt į tą mažą plyšelį kad patalpint embrionus nieko nematant), o ir natūraliai pastot netrukdo, nes kiaušintakiai pratekami.... nu nieko nesuprantu  g.gif  juk priežastis taip ir neaiški, kur gi tas šuo PAKASTAS????????? kad nepavyskta pastot ir išnešiot? LT dakatarais jau nusivyliau... IVF aklai tikrai nedarysiu, o gal šį kartą pavyks išnešiot.... Deja važiuot kur nors toliau, neneša finansai... o kai baigsis krizė, bijau kad bus visai traukinys išvažiavęs, žilų plaukų bus daugiau negu nežilų...

o šuo greičiausiai pakastas čia: yra išbalansuota visa hormoninė sistema - šitiek visokių vaistų prileista doh.gif , dėl to ir nepastoji. O sąaugas iš tikrųjų šalinti netikslinga, nes bet kuri chirurginė intervencija palieka savo randus, tai nuo vilko bėgsi-meškai įkliusi. Saugok savo psichika ir neieškok kaltu, greičiausiai jų nėra. Visi dirba savo darba, tavo situacija tikrai galėjo pasikeisti. Turi pripažinti tik faktą, kad nepastoji. Ir užduoti sau kalusima: ką daryt toliau, kad pastotum. Gal padės IUI? Laikykis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vic @ 2009 10 28, 19:35)
o šuo greičiausiai pakastas čia: yra išbalansuota visa hormoninė sistema - šitiek visokių vaistų prileista  doh.gif , dėl to ir nepastoji. O sąaugas iš tikrųjų šalinti netikslinga, nes bet kuri chirurginė intervencija palieka savo randus, tai nuo vilko bėgsi-meškai įkliusi.  Saugok savo psichika ir neieškok kaltu, greičiausiai jų nėra. Visi dirba savo darba, tavo situacija tikrai galėjo pasikeisti. Turi pripažinti tik faktą, kad nepastoji. Ir užduoti sau kalusima: ką daryt toliau, kad pastotum. Gal padės IUI? Laikykis  wub.gif

Nu nežinau apie kokius harmonus kalbi, bet visi harmonai normoje, ir skydliaukės ir LH, ir t.t.
Suprantu, kad visi dirba savo darbą, bet tegul jie dirba kokybiškai (kalbu apie pirmą laparo) ji nebuvo gerai atlikta... negali būt, kiaušintakiai pratekami, vėl nepratekami ir vėl pratekami, juo labiau kai per pirmą laparo išoriškai be jokių pakitimų atrodė...
Aš ir užduodu klausimą ką toliau daryti, bet atsakymo tai nerandu... juk ir IVF išbandyta... o dėl sąaugų, juk jos progresuos... jau dabar mažas praėjimas, apie kokius dar IUI ar iVf kalba gali būt, iš karto pasmerkta...
Vienintelis gal kalbiukas AFS, bet gdyymas taikomas kai pastoji g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2009 10 28, 20:47)
Nu nežinau apie kokius harmonus kalbi, bet visi harmonai normoje, ir skydliaukės ir LH, ir t.t.
Suprantu, kad visi dirba savo darbą, bet tegul jie dirba kokybiškai (kalbu apie pirmą laparo) ji nebuvo gerai atlikta... negali būt, kiaušintakiai pratekami, vėl nepratekami ir vėl pratekami, juo labiau kai per pirmą laparo išoriškai be jokių pakitimų atrodė...
Aš ir užduodu klausimą ką toliau daryti, bet atsakymo tai nerandu... juk ir IVF išbandyta... o dėl sąaugų, juk jos progresuos... jau dabar  mažas praėjimas, apie kokius dar IUI ar iVf kalba gali būt, iš karto pasmerkta...
Vienintelis gal kalbiukas AFS, bet gdyymas taikomas kai pastoji  g.gif

deja gali taip buti ax.gif man taip buvo,buvo nepratekamas o po to pasidare pratekamas lotuliukas.gif paaiskinimas buvo toks;begant laikui situacija kinta,gali dar pablogeti arba pagereti smile.gif tai va,visko buna,bet labai tave suprantu,ir tavo rupesty kai y klausymus neina rasti atsakymu 4u.gif
Papildyta:
gal yra randuoti,kaip ir mano atveju,todel ir neina pastoti naturaliai?
Atsakyti
QUOTE(suvilte @ 2009 10 28, 20:04)
deja gali taip buti ax.gif man taip buvo,buvo nepratekamas o po to pasidare pratekamas lotuliukas.gif paaiskinimas buvo toks;begant laikui situacija kinta,gali dar pablogeti arba pagereti smile.gif tai va,visko buna,bet labai tave suprantu,ir tavo rupesty kai y klausymus neina rasti atsakymu 4u.gif
Papildyta:
gal yra randuoti,kaip ir mano atveju,todel ir neina pastoti naturaliai?

Nu aš manau, kad bėgant laikui situacija kinta, bet nemanau, kad ji taip gali pakisti į gerą pusę. Pas mane jie neranduoti ir tada buvo, o ne viena gydytoja, paaiškino, kad jei neteisingai įvedi kateterį atliekant laparakopiją, tada skystis nepatenka į kiaušintakius ir jie neprateka. Va toks paaiškinimas...
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2009 10 28, 21:12)
Nu aš manau, kad bėgant laikui situacija kinta, bet nemanau, kad ji taip gali pakisti į gerą pusę. Pas mane jie neranduoti ir tada buvo, o ne viena gydytoja, paaiškino, kad jei neteisingai įvedi kateterį atliekant laparakopiją, tada skystis nepatenka į kiaušintakius ir jie neprateka. Va toks paaiškinimas...

jei su vyru viskas ok,tai gal rimtai meginkit iui? g.gif
Atsakyti
mergaites, tas kraujavimas po nsekmingo ivf, kiek jis trunka?
Atsakyti
QUOTE(vic @ 2009 10 28, 22:31)
mergaites, tas kraujavimas po nsekmingo ivf, kiek jis trunka?

man tai kraujavo kaip ir visada,apie 5 dienas,o ka nenustoja kraujuoti?
Atsakyti
QUOTE(suvilte @ 2009 10 29, 10:01)
man tai kraujavo kaip ir visada,apie 5 dienas,o ka nenustoja kraujuoti?

viskas atrodo, kaip tikras kraujavimas, o ne mm, del to ir neramu - man jau buvo, kad negalejo sustadyti 1,5 mėn, tai dabar bijau pasikartojimo. Laiko dar yra, ziuresim..
aciu 4u.gif

Atsakyti
[quote=Vilma J.,2009 10 28, 15:38]
O vat man vistiek įdomu kaip susiję tada kiaušidžių vėžio markeris ir endo, kad pagal tą tyrimą gydytojai diagnojuoja endo g.gif
Papildyta:

a galas zino, kaip jie susieja endo su veziu.. neisivaizduoju, cia geriau koks patyres medikas paaiskintu. pasak U, pastaruoju metu pradeta teigti, jog endo zidiniai visgi yra linke vezeti ilgalaikej perspektyvoj, nors anksciau nuomone buvo priesinga - gal del to panasumu ieskoma? bet kuriuo atveju, su pirmaja cista kiek gydytoju buvau aplankiusi - visi klause, ar ta markeri dariausi.. nors jis man rode visiska pieno riebuma.
Atsakyti
[quote=zirza,2009 10 29, 10:17]
[quote=Vilma J.,2009 10 28, 15:38]
O vat man vistiek įdomu kaip susiję tada kiaušidžių vėžio markeris ir endo, kad pagal tą tyrimą gydytojai diagnojuoja endo g.gif
Papildyta:

a galas zino, kaip jie susieja endo su veziu.. neisivaizduoju, cia geriau koks patyres medikas paaiskintu. pasak U, pastaruoju metu pradeta teigti, jog endo zidiniai visgi yra linke vezeti ilgalaikej perspektyvoj, nors anksciau nuomone buvo priesinga - gal del to panasumu ieskoma? bet kuriuo atveju, su pirmaja cista kiek gydytoju buvau aplankiusi - visi klause, ar ta markeri dariausi.. nors jis man rode visiska pieno riebuma.
[/quote]

Pabandysiu paaiškinti ax.gif :
Endometriozė - visada buvo laikoma priešvėžiniu susirgimu!!!! Endometriumas dengia gimdos vidų, o kada šios ląstelės per daug pradeda daugintis - jos išviešėja už gimdos ribų. Taigi, endometriozės esmė - gimdos gleivinės ląstelės atsiduria ne gimdoje. Tai liga, kurią reikia gydyti, nes negydant yra rizika, kad atsiras vėžys. Gydymas gali būti įvairus: gali laparaskopijos metu prideginti židinius (jei jų nedaug ir jie nedideli), kartais po gimdymo susitvarko, todėl dažnai siūlo gimdyti. Jei pažeidimai didėli, skiriama hormonų terapija.

Ca 125 - tai kiaušidžių vėžio laboratorinis rodiklis. Šio rodiklio koncentracija dažniausiai padidėja vadinamų serozinių (t.y. epitelinių) kiaušidžių adenokarcinomų metu. CA 125 padidėjimo nerandama mucinozinų navikų atvejais. Esant mucinozinei kiaušidžių karcinomai geriausias rodiklis yra CA 72.4. Rodiklis CA 125 neabejotinai turi apribojimų, ir jo diagnostinės galimybės atsilieka nuo histologinio tyrimo (kuomet su adata paimamas naviko gabaliukas ir pažiūrimas po mikroskopu). Tačiau jo panaudojimas kartais leidžia aptikti kiaušidžių vėžį I stadijoje. Tai gana svarbus faktas, nes, netaikant CA 125 tyrimo, kiaušidžių vėžys dažniausiai diagnozuojamas III ar IV stadijoje.

CA 125 taip pat padidėja ir kitų lokalizacijų vėžio atvejais, pvz., endometriumo, kasos, plaučių, krūties, storosios žarnos, įvairių ginekologinių ligų, pvz., endometriozės atveju, menstruacijų ar nėštumo metu. CA 125 dažnai padidėja, kai vėžys yra išplitęs už gimdos. Manoma, kad jis yra labai jautrus diagnozuojant ekstrauterinę ligą.

Šiuo metu CA 125 yra naudojamas ir kaip profilaktinės patikros metodas. CA 125 nustatymas kartu atliekant bimanualinį ginekologinį ištyrimą ir transvaginalinę echoskopiją yra veiksmingas aptinkant ankstyvą kiaušidžių vėžio stadiją. CA 125 koncentracijos kiekis padeda atskirti piktybinius ir gerybinius auglius ir pritaikyti tinkamą chirurginį gydymo būdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vic: 29 spalio 2009 - 10:06