Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

QUOTE(banguze @ 2009 12 26, 18:04)
Ir man tortas buvo labai skanus  4u.gif Tik vat pastovėjęs apie parą nuo sutepimo, viršus kiek suskilinėjo. Pamenu, kad skaičiau kažkada apie skilimo priežastis, bet nepamenu jų. Gal kas galėtų primint?  blush2.gif

lakšteliai sugeria grietinėlės drėgmę ir brinkdami plečiasi, ir gaunasi skilinėjimas, todėl medučiiui suteptam reikia laiko pastovėti iki puošimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 12 26, 18:09)
lakšteliai sugeria grietinėlės drėgmę ir brinkdami plečiasi, ir gaunasi skilinėjimas, todėl medučiiui suteptam reikia laiko pastovėti iki puošimo  4u.gif

Ačiū 4u.gif Aš jį sutepiau ir paslėgiau gal 1-1,5 val, tai jis buvo suminkštėjęs, o grietinėlę turbūt sugėrė trupiniai.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Kalėdoms kepiau Medutį pagal seną receptą, rastą mamos užrašuose biggrin.gif Tai buvo pirmas tortas mano gyvenime, bet tooooooooks skanus, kad kepsiu dar kokį šimtą kartų thumbup.gif ir dabar va kątik gabalėlį sukirtau blush2.gif Taip skanu, kad negaliu atsispirt tiesiog blush2.gif
Receptukas tas panašus į "Cipciuko medaus tortas", tik reikėjo dar papildomai 1 trynio ir medaus stiklinės mirksiukas.gif Tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2009 12 26, 16:04)
Kaip grazu thumbup.gif O kokio cia didumo, ir kokia doze?

O as irgi pirma karta dariau krema is grietineles, tai net nepaliginsi su grietine thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , dabar tik is grietineles darysiu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Jau turbut paveluotai bet vistiek atsakau blush2.gif Tortuko dydis apie 10cm, is puses normos gavosi 11 tortuku rolleyes.gif atrazeliu trupiniams turejau nuo praeito kepimo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapute33: 29 gruodžio 2009 - 12:55
Sveikutes 4u.gif
Įkeliu savo medaus tortuką, kurį gaminau mamos 70 metų jubiliejui.
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2009 12 26, 18:16)
musu medaus tortas pagal cipciuka  ax.gif  Gavosi gigantas, netelpa net i TW tortine  doh.gif liko vienas lakstas net nepanaudotas. Greitineles naudojau 3 indelius didelius, taciau baigiant puosybai jau neuzteko tai nusipirkau dar 200 ml ir buvo pats tas  thumbup.gif vienam skuoksny biskvita tepiau spanguoliu uogiene na tokia poskyste (trintos spanguoles) plius grietinele

šaunuolė!
spanguolės nuo to vieno sluoksnio stipriai jaučiamos valgant?
Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 12 29, 14:18)
šaunuolė!
spanguolės nuo to vieno sluoksnio stipriai jaučiamos valgant?

nelabai stipriai, tik toki prieskoni prie visko prideda ax.gif
Kita kart darysiu du mazesnius tortus bigsmile.gif
Atsakyti
Labas vakaras, kelias dienas vis skaičiau cipciukės medaus receptą ir jūsų visų komentarus g.gif pagaliau ryžausi ir iškepiau blynus pavykui puikiai, rytoj iš ryto tepsiu, turiu klausimą ar sutepus reikia paslėgti ar ne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AngeleZ @ 2009 12 29, 22:27)
Labas vakaras, kelias dienas vis skaičiau cipciukės medaus receptą ir  jūsų visų komentarus g.gif  pagaliau ryžausi ir iškepiau  blynus pavykui puikiai, rytoj iš ryto tepsiu, turiu klausimą ar sutepus reikia paslėgti ar ne  doh.gif

nereikia nieko slegt smile.gif sutepk ir palik saldytuve smile.gif
Atsakyti
Noriu paklausti. Kaip jus kepate tortui lakstelius? ar apipjaunate juos pries kepant? ar iskeptus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bravada @ 2009 12 30, 10:55)
Noriu paklausti. Kaip jus kepate tortui lakstelius? ar apipjaunate juos  pries kepant? ar iskeptus? g.gif

Galima ir taip ir taip.Galima kociot iskart ant popieriaus ir apipjaut,perkelt su popierium i skarda(bet as pvz visada iskeptus apipjanu,nes kazkiek deformuojasi man jie apipjauti pries kepima )
Atsakyti
Labuka,sakyciau lygesni laksteliai buna,kai apipjauni,tik ka iskeptus,tik neatvesusius,bet man patogiau kocioti ant kepimo popieriaus ir iskarto apipjauti norima forma,tik aisku kepant forma truputi pasikraipo smile.gif
Atsakyti