Įkraunama...
Įkraunama...

Peršalimo ligos. Gydytojo konsultacija

Laba diena gydytoja, labai norėčiau sužinoti jūsų nuomonę. Mano 4,5 mėn kūdikiui prasidėjo stipri sloga, kuri komplikavosi į bronciolitą (taip sakė gydytojai), temperatūros neturėjome, bet pradėjome 3 slogos dieną kosėti drėgnai ir atsidūrėme ligoninėje. Gydė inhaliacijomis bei purškimais per "pypkę" (atrovent, salbutamol, fluxotid, kortizonu), antibiotikų neskyrė, nes vaikas nekarščiuojantis ir kraujas rodė virusinį susirgimą. Vaikas tuoj pat nustojo kosėti ir nepasakytum, kad sergantis vaikas. Iš ligoninės išrašė aštuntą dieną, plius išrašė namuose naudoti antibiotikų (ospamox) kursą ir salbutamolį. Man pakankamai keista, kad skyrė antibiotikus ir dar sakė, kad salbutamolį galima naudoti neribotą laiką g.gif . Kiek žinau iš anksčiau, tai salbutamolį naudodavo tik kai dūsta ir panaudojus kelias dienas laipsniškai nutraukdavo. Dar sakė, kad gali išsivystyti astma. Ar iš tikro tai jau taisyklė, kad sirgsime šia liga ir ar tikslinga dabar pradėti naudoti antibiotikus.
Atsakyti
Laba diena.Pries 2 menesius 4 metu sunui operavo angina.Histolog. tyrimai po operacijos buvo geri.Krauja eme pries ir po operacijos-uzdegiminio proceso po operacijos jau nerode. Pries kelias dienas sunui pakilo temperatura iki 39 ,atsirado kosulis,sloga- gydytoja nustate stipru bronchita(itare plauciu uzdegima).Rentgeno nuotrauka parode plauciu limfmazgiu padidejima. Rentgenologas rekomendavo komp tomograf. arba magn. rezonansa pasidaryti.Dabar geriam clacida.Musu gydytoja po antibiotiku kurso siulo daryti kontroline nuotrauka ir konsultacija pulmonologo.Ar gali plauciu limfmazgiai padideti nuo bronchito? Ar toks padidejimas rodo kita(pvz kraujo lyga). Kraujo tyrimai rodo nedid. uzdeg.Labai lauksiu Jusu atsakymo.
Atsakyti
labas vakaras,

koki keiki misinuko per para turetu suvalgyti 2 men vaikiukas. maitinu ji misinuku Aptamil alergy. Ar nuo sito misinuko vaikelio svoris augs?? man jis atrodo nekoloringas palygin su kitais??
Atsakyti
QUOTE(vildži @ 2010 06 26, 20:17)
trijų savaičių naujagimė čiaudi, kosėja ir sloguoja.Temperatūros nėra. Kasdieną prieš ir po valgio traukiu snargliukus, plaunu jūros vandeniu, geria mano pienuką. Kvietėm greitąją(nes per išeigines), tai paklausė, nieko nerado, jokių vaistų neskyrė. Naktį dėl kosulio nepabunda.Stebim ligos eigą.Manau, kad galėjo apsikrėsti nuo vyresnės sesės. Ar taip ir praeis beveik negydant? ką toliau daryti?į lauką, manau, eiti galime?nuo pirmadienio mūsų gydytoja išeina atostogų, be to ji yra šeimos gydytoja.Gal mums tiesiai važiuoti į Santariškes?

nesulaukiau atsakymo.... g.gif Gulėjom savaitėlę Santariškėse verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dūle @ 2010 06 27, 16:27)
Šiandien ji visai nebeturi temperatūros , nebekosėja ir pradėjo valgyt. Tebeduodu Ventonil ir Hedelix.  Kol kas valio thumbup.gif  4u.gif


Laba diena, gydytoja mirksiukas.gif 4u.gif

Vakar ryte vėl dukrytė pradėjo kosėti ( visą šį laikotarpį darželį nebuvo, buvo prižiūrima namie), dieną nekosėjo, o vakare pakilo temp. iki 37,3 kelissyk pakosčiojo, išvėmė.. unsure.gif Po vėmimo pagerėjo, nukrito temp., nebekosėjo, prieš miegą daviau pusę arb š. "Prospan", visą naktį ir iki dabar nė kart nesukosėjo, temperatūros nėra, jokios slogos, gerklytė graži, nieko nebesuprantu... unsure.gif Gal antibiotikai (Sumamed) nesuveikė iki galo tos bakterijos, reiks kitų ar įmanoma toliau be antibiotikų išsigydit, man panašu į tą patį bronchitą.. g.gif Šiap ji jaučiasi puikiai, atrodo kaip nesergantis vaikas smile.gif Ką Jūs manot? g.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dūle: 10 liepos 2010 - 10:47
QUOTE(Dūle @ 2010 07 10, 11:40)
Laba diena, gydytoja mirksiukas.gif  4u.gif

Vakar ryte vėl dukrytė pradėjo kosėti ( visą šį laikotarpį darželį nebuvo, buvo prižiūrima namie), dieną nekosėjo, o vakare pakilo temp. iki 37,3 kelissyk pakosčiojo, išvėmė.. unsure.gif Po vėmimo pagerėjo, nukrito temp., nebekosėjo, prieš miegą daviau pusę arb š. "Prospan", visą naktį ir iki dabar nė kart nesukosėjo, temperatūros nėra, jokios slogos, gerklytė graži, nieko nebesuprantu... unsure.gif Gal antibiotikai (Sumamed) nesuveikė iki galo tos bakterijos, reiks kitų ar įmanoma toliau be antibiotikų išsigydit, man panašu į tą patį bronchitą.. g.gif Šiap ji jaučiasi puikiai, atrodo kaip nesergantis vaikas smile.gif  Ką Jūs manot? g.gif  Ačiū 4u.gif


Pasirodo, nieko rimto thumbup.gif , plaučiai švarūs , nekosėja, nėra temperatūros, gydytoja sakė, kad sveika, taip ir yra drinks_cheers.gif Geros visiems vasaros ir daugiau nebesirkim mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnele78 @ 2010 07 02, 18:15)
laba diena gyd,

koks 2 men kudykio dienos ritmas??/ kiek val per para jis turetu miegoti. mano vaikelis diena uzmiega praejus 30-40 min po pamaitinimo, bet pamiega labai trumpai po puse val tik. ar pakanka  to???

Sveiki.Tokio amžiaus vaikas dienos metų turi miegoti po kiek vieno maitinimo,tai vaikutis ir daro.Kad diena miega neilgai--nieko tokio,svarbų kad naktį miegotu ilgiau.Dienos režimą kūdikiai nustato patys pagal savo nervų sistemos tipą.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti