Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 10 25, 12:48)
nusprendziau bandyti tarybinius metodus - duot mazgei papuli ne tada, kai nor, o tengtis tris valandas pratempt, ziuresim kaip bus...  blush2.gif
o gali jos toks nedidelis valgymas susijes su primaitinimu but?  blink.gif

nu bandyk bandyk, papasakosi kaip seksis.
Su primaitinimu gali but susije, bet labiau tuo kad jai pilvelis neramus, gal pucia gal skauda.
O iltinius dantis maniskiai jau turi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 10 25, 15:12)
nu bandyk bandyk, papasakosi kaip seksis.
Su primaitinimu gali but susije, bet labiau tuo kad jai pilvelis neramus, gal pucia gal skauda.
O iltinius dantis maniskiai jau turi tongue.gif

kad kai pucia jai pilveli ji kitaip elgias.. zurzia, riecias, o dabar neima ir viskas... linksma, viskas gerai, zaidzia ir atrodo, kad pilnai pavalgiu yra, o po pusvalandzio vel alkana doh.gif

jeigu iltinius turi, vadinas kruminiai.. jeigu ir kruminiai yra tada belieka protiniai lotuliukas.gif
Atsakyti
Jungiuosi i jusu bureli 4u.gif
Iskilo man klausimukas, mano mazasis valgo kas 3-4 valandas, bet po 15-20 minuciu ar tai pakankamai gauna jis pieno? Ir dazniausiai bevalgydamas uzmiega g.gif
Atsakyti
fainai-jau yra jaunesnių ir už mus-nors ir labai mažai. Smagu kai sutinki bendraamžius 4u.gif . Man rodos jei valgant užmiega ir neverkia tai viskas gerai ir visko pakanka. Mėgaukitės tokiu geru vaiku smile.gif .
O aš kadangi tema apie maitinančios mitybą jau pasibaigus noriu paklausti čia-labai mėgstu burokėlius, kada pradėjot juos ragaut maitindamos mažuosius, kada jau galima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2009 10 25, 16:47)
fainai-jau yra jaunesnių ir už mus-nors ir labai mažai. Smagu kai sutinki bendraamžius  4u.gif . Man rodos jei valgant užmiega ir neverkia tai viskas gerai ir visko pakanka. Mėgaukitės tokiu geru vaiku  smile.gif .
O aš kadangi tema apie maitinančios mitybą jau pasibaigus noriu paklausti čia-labai mėgstu burokėlius, kada pradėjot juos ragaut maitindamos mažuosius, kada jau galima  ax.gif

o as net nepagalvojau kad negalima...o kodel negalima?
Atsakyti
QUOTE(spyglencija @ 2009 10 25, 15:27)
Iskilo man klausimukas, mano mazasis valgo kas 3-4 valandas, bet po 15-20 minuciu ar tai  pakankamai gauna jis pieno? Ir dazniausiai bevalgydamas uzmiega g.gif

Laikas ribinis. Naujagimiai dar esat. Naktį leidžiamas vienas ilgesnis iki 4val. intervalas. Svarbu siūlyt, kai tik pastebi pirmus noro valgyt požymius.
kūdikis žiojasi
kaišioja liežuvį, tartum apsilaižo
prasideda seilėtekis
čiulpia kumštelius
sukioja galvą iš vienos pusės į kitą, ieškodamas krūties
verčiasi ir riečiasi į maitinimo padėtį
jo verksmas yra paskutinis desperatiškas pranešimas "Noriu valgyti..."
Iki verksmo nesusijaudinusį kūdykį lengviau pridėti prie krūtinės ir jo žindymas yra kokybiškesnis.
NEDUOT ČIULPTUKO.

Papildyta:
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 10 25, 10:18)
Ir vel as su savo klausimais. Kaip zinote mano maze nakti valgo 8 ir daugiau kartu, diena taip pat valgo ir valgo vaikas.

Papildyta:
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 10 25, 13:48)
ir siaip... kiek kaiciau tokio amziaus vaikas turetu per karta uvalgyti 180g, o maniske tik 50 tesuvalge... bandau samprotauti pagal save: jeigu as pavalgau tipriai, tai nuo pusdieni oti bunu ir apie maista net pagalvot nesinori, o jigu vis uzkandu biski ir viskas, tai sukuos via diena aplink saldytuva.. tai turbut ir maze taip.. uzkanda biski, uztad amziais valgyti nori  doh.gif diena ti tiek to, susitvarkyciau, bet vat nakti  doh.gif  doh.gif  doh.gif
nusprendziau bandyti tarybinius metodus - duot mazgei papuli ne tada, kai nor, o tengtis tris valandas pratempt, ziuresim kaip bus...  blush2.gif
o gali jos toks nedidelis valgymas susijes su primaitinimu but?  blink.gif

Tarybiniai metodai- tarybiniams vaikams. Nuoširdžiai nesiūlau.
MP- ir maistas, ir bendravimas, ir ramybė, ir artimiausias žmogus.
Negatyvūs įvykiai, (kaip ir pozityvūs) įsirašo pasamonėn. Jei įmanoma, geriau jų vengt mirksiukas.gif
Gal augimo šuolis??? Dažnai nori mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 25 spalio 2009 - 18:02
mano mažiukas valgo dažnai, bet galvoju kad po mažiau, nes kai pavalgo krūtinėj dar jaučiasi kad liko pienuko, ar man ji nusitraukinėti? o kai ilgiau pamiega, privalgo daug ir labai daug atpila, sakyčiau vemia unsure.gif gal kas netinka?
Atsakyti
QUOTE(zitukas24 @ 2009 10 25, 20:40)
mano mažiukas valgo dažnai, bet galvoju kad po mažiau, nes kai pavalgo krūtinėj dar jaučiasi kad liko pienuko, ar man ji nusitraukinėti? o kai ilgiau pamiega, privalgo daug ir labai daug atpila, sakyčiau vemia unsure.gif gal kas netinka?

Viskas tinka 4u.gif
Nusitraukinėt nereikia. Normalu, kad daugiau pavalgęs atpila. Kai po ilgesnio tarpo maitini, padaryk pertraukėlę- atraugink ir vėl maitink. Pasirink padėtį, kad vaiko galvutė būtų aukščiau- kūnelis- nuožulniai. Taip maitinant mažiau oro pririja- silpniau atsirūgsta. Maitink, kai tik pastebi pirmus noro valgyt požymius- taip ir valgys ramiau, ir oro mažiau pritrauks.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglencija @ 2009 10 25, 15:27)
Iskilo man klausimukas, mano mazasis valgo kas 3-4 valandas, bet po 15-20 minuciu ar tai  pakankamai gauna jis pieno? Ir dazniausiai bevalgydamas uzmiega g.gif

viskas normalu mirksiukas.gif juk dar labai maziukas jis 4u.gif

QUOTE(zay @ 2009 10 25, 17:47)
fainai-jau yra jaunesnių ir už mus-nors ir labai mažai. Smagu kai sutinki bendraamžius  4u.gif . Man rodos jei valgant užmiega ir neverkia tai viskas gerai ir visko pakanka. Mėgaukitės tokiu geru vaiku  smile.gif .
O aš kadangi tema apie maitinančios mitybą jau pasibaigus noriu paklausti čia-labai mėgstu burokėlius, kada pradėjot juos ragaut maitindamos mažuosius, kada jau galima  ax.gif

o kodel burokeliu negalima? as tai valgiau, bet aisku ne marinuotus, o virtus blush2.gif
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 25, 20:01)

Tarybiniai metodai- tarybiniams vaikams. Nuoširdžiai nesiūlau.
MP- ir maistas, ir bendravimas, ir ramybė, ir artimiausias žmogus.
Negatyvūs įvykiai, (kaip ir pozityvūs) įsirašo pasamonėn. Jei įmanoma, geriau jų vengt  mirksiukas.gif
Gal augimo šuolis??? Dažnai nori  mirksiukas.gif

kad tas augimo suolis mums jau du menesius ir pagrinde nakti doh.gif
siandien bandziau maze maitinti kas 3 valandas - ir pasiteisino... vostik pamatydavau, kad zuika zurza iskart puldavau zaisti su ja, nesioti, supti ir ji uzmirsdavo, o pratempus tris valandas (nors krutine jau ogogo kokia pilna budavo) maze normaliai, nesimaivydama (aip kad anksciau) pavalgydavo ir jos valgymas trukdavo apie 8 min thumbup.gif kolkas man pasiteisina thumbup.gif
QUOTE(zitukas24 @ 2009 10 25, 20:40)

nenusitraukinek schmoll.gif nes kuo daugiau nusitrauksi, tuo daugiau pienelio gaminsis blush2.gif tik butinai stebek, kad nesusidarytu guzai... maniske pvz irgi laaaabai retai isvalgo iki galo blush2.gif
Papildyta:
mmmm... o del atpylimo ir vemimo.. tai siandien ryte ziurejau "mamyciu kluba", ten daktare pasake, kad labai sunku atskirti kada toks mazius atpila, o kada vemia.. tai vemimas skaitosi tada, kai vaikas ziaugcioja... nezinau kiek cia tiesos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 25, 19:55)
Viskas tinka  4u.gif
Nusitraukinėt nereikia.  Normalu, kad daugiau pavalgęs atpila. Kai po ilgesnio tarpo maitini, padaryk pertraukėlę- atraugink ir vėl maitink. Pasirink padėtį, kad vaiko galvutė būtų aukščiau- kūnelis- nuožulniai. Taip maitinant mažiau oro pririja- silpniau atsirūgsta. Maitink, kai tik pastebi pirmus noro valgyt požymius- taip ir valgys ramiau, ir oro mažiau pritrauks.
4u.gif

jis nevisa laiką tiek daug atpila, tik kai lauke pabūnam ilgiau,kad pabūtu ramesnis ilgiau pamiegotu, per ta laiką matyt išbadėja mažius ir gali būti kad daug oro priryja doh.gif

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 10 25, 20:05)
nenusitraukinek  schmoll.gif nes kuo daugiau nusitrauksi, tuo daugiau pienelio gaminsis  blush2.gif tik butinai stebek, kad nesusidarytu guzai... maniske pvz irgi laaaabai retai isvalgo iki galo  blush2.gif
Papildyta:
mmmm... o del atpylimo ir vemimo.. tai siandien ryte ziurejau "mamyciu kluba", ten daktare pasake, kad labai sunku atskirti kada toks mazius atpila, o kada vemia.. tai vemimas skaitosi tada, kai vaikas ziaugcioja... nezinau kiek cia tiesos  blush2.gif

unsure.gif as kazkaip isivaizdavau, kad guzai gali susidaryti, tik kai prasideda laktacija blush2.gif
jeigu žiaukčioti turi tada jis tik smarkiai atpila, bet vistiek prisibijau, kad pienuko jam netruktu ir butu sotus, bijau nes su pirmu nepavyko pilnai maitinti MP, blush2.gif per mažai žinių turėjau, verysad.gif nors ir labai norėjau, bet ištraukėm nors ir po truputi iki 6men.
Atsakyti
QUOTE(zitukas24 @ 2009 10 25, 23:05)
jeigu žiaukčioti turi tada jis tik smarkiai atpila, bet vistiek prisibijau, kad pienuko jam netruktu ir butu sotus, bijau nes su pirmu nepavyko pilnai maitinti MP,  blush2.gif per mažai žinių turėjau,  verysad.gif nors ir labai norėjau, bet ištraukėm nors ir po truputi iki 6men.

niu ka, tada linkiu stiprybes ir kantrybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 10 25, 22:24)
niu ka, tada linkiu stiprybes ir kantrybes  4u.gif

dėkui 4u.gif ,stengsimės, čia patarėjų yra, kurioms labai ačiū už pagalbą,kurios įtariu dar reikės blush2.gif
Atsakyti