Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(seava @ 2010 01 06, 14:42)
negalima taip kategoriskai sakyti, ta duok, to neduok.visi vaikai skirtingi ir situacijos nevienodos.
mums pvz. labai praverte buteliukas. ir pienukas susireguliavo. trukom pieno, damaitinau misinuku, nusitraukdavau savo piena ir vaikui is buteliuko sugirdydavau,kad lengviau butu, nes irgi istisai i krutine isikabines kabojo ir alkanas. kam kankint vaika...nera taip lengva kudikiui pustuste krutine zyst valandu valandas.
o va dabar paaugom pastiprejom, pienuko padaugejo,vaikui lengviau ir viskas susitvarke.valgo pats is krutines ir butelio nebereikia mums.
  blogiau yra nedavalges kudikis ir mama isvarginta nuo istisinio zindymo, nei damaitint misinuku.
lanksciau paziurejus i situacija ir mamai ir vaikui geriau.

Na ir super thumbup.gif Ir vaiko nekankinai, ir pieną išsaugojai - ko daugiau norėt. Nėra nusikaltimas maitinti kūdikį ne MP ar ne vien MP. Bet nemaitinti - čia jau nusikaltimas. Įtarti, kad neužtenka pieno, ir vis vien neduoti nieko kito - žiauru. Ir dar savo vaikui blink.gif Kažin, tos mamos, kurių kūdikėliai patenka į reanimaciją dėl išsekimo, baudžiamos už sveikatos sutrikdymą ar pavojaus gyvybei sukėlimą?
Atsakyti
O as dar sukelsiu bangas biggrin.gif turiu drauge Norway, tai ji sake, kad ten per tv ir radija kaip tik dabar skelbiama, kad tas mamos pienas tai nera tai, kuo mes ji laikom - sako ne pienas lemia vaiko sveikata, o jo genai ir tas irodyta mokliskai. Kas turi sako tegu maitina, bet ypatingos geroves nuo to vaikui nebus ir jokio reiksmingo efekto vaikui neduoda. tai bent. laukiam tolesniu naujienu. stai ir sprogs daugiametis burbulas apie pieno nauda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nelly_K: 06 sausio 2010 - 19:22
QUOTE(Nelly_K @ 2010 01 06, 21:21)
O as dar sukelsiu bangas  biggrin.gif  turiu drauge Norway, tai ji sake, kad ten per tv ir radija kaip tik dabar skelbiama, kad tas mamos pienas tai nera tai, kuo mes ji laikom - sako ne pienas lemia vaiko sveikata, o jo genai ir tas irodyta mokliskai. Kas turi sako tegu maitina, bet ypatingos geroves nuo to vaikui nebus ir jokio reiksmingo efekto vaikui neduoda. tai bent. laukiam tolesniu naujienu. stai ir sprogs daugiametis burbulas apie pieno nauda.

Įdomu, ką Zimbabvės bobutės šiuo kausimu kalba mirksiukas.gif
Dabar mėnulio fazė palankiausia kelt bangom 4u.gif
Įdomu, ką dar kitos parašys 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 06, 20:31)
Įdomu, ką Zimbabvės bobutės šiuo kausimu kalba  mirksiukas.gif
Dabar mėnulio fazė palankiausia kelt bangom  4u.gif
Įdomu, ką dar kitos parašys  4u.gif   4u.gif   4u.gif

Norway sake irgi daug pasipiktinusiu mamu blink.gif bet si salis labiau pazengus nei mes. Siaip senai niekas netyre pieno naudos, buvo tas stereotipas 100m. ir buvo. Juk ir vyste anksciau, kaip kareivukus, pasirodo kenkia klubiukams, margancovkej maude - pasirodo nuodas...

o gerai pamascius ar jauciasi skirtumas tarp maitintu MP ir misinukais? Koks jis? Tas matosi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nelly_K: 06 sausio 2010 - 19:38
QUOTE(Nelly_K @ 2010 01 06, 19:36)
o gerai pamascius ar jauciasi skirtumas tarp maitintu MP ir misinukais? Koks jis? Tas matosi?

Čia turbūt kalbama apie ilgalaikę naudą, visam tolesniam gyvenimui - iš tiesų tai ir aš į ją žiūriu skeptiškai. Bet kuo įsitikinau pati savo kailiu, tai akivaizdu. Neseniai praūžė tas neminėtinasis pandeminis gripas. Vyresnioji iš mokyklos jį parsinešė. Saugojausi, į jos kambarį užeidavau tik su kauke, gėriau profilaktinius vaistus, bet nepadėjo - susirgau ir aš. O mažoji nesusirgo. Nemanau, kad ta kaukė, kurią užsidėjusi ją maitinau, apsaugojo - manęs juk neapsaugojo. Greičiausiai tas pienas, kurio dar gausiai ji, kaip 10 mėnesių leliukas, gerdavo, turėjo antikūnius iš mano kraujo. Todėl manau, kad pienas labai praverčia ligų sezonu, ir norėčiau išmaitinti ne tik šią, bet dar ir kitą žiemą. Juk kuo vėliau, kuo vyresnis ir tvirtesnis organizmas bus priverstas kovoti su ligomis pats, be pagalbos iš šalies, tuo mažiau nualintas ir tuo sveikesnis jis bus. Galbūt. Gal čia ir yra ta ilgalaikė nauda? Nes kitokia forma man neatrodo įtikinama.

Bet grįžtu prie savo - tai vis vien ne priežastis kūdikius marinti badu. Yra ir švelnesnių būdų išsaugoti pieną.
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2010 01 06, 20:58)
Čia turbūt kalbama apie ilgalaikę naudą, visam tolesniam gyvenimui - iš tiesų tai ir aš į ją žiūriu skeptiškai. Bet kuo įsitikinau pati savo kailiu, tai akivaizdu. Neseniai praūžė tas neminėtinasis pandeminis gripas. Vyresnioji iš mokyklos jį parsinešė. Saugojausi, į jos kambarį užeidavau tik su kauke, gėriau profilaktinius vaistus, bet nepadėjo - susirgau ir aš. O mažoji nesusirgo. Nemanau, kad ta kaukė, kurią užsidėjusi ją maitinau, apsaugojo - manęs juk neapsaugojo. Greičiausiai tas pienas, kurio dar gausiai ji, kaip 10 mėnesių leliukas, gerdavo, turėjo antikūnius iš mano kraujo. Todėl manau, kad pienas labai praverčia ligų sezonu, ir norėčiau išmaitinti ne tik šią, bet dar ir kitą žiemą. Juk kuo vėliau, kuo vyresnis ir tvirtesnis organizmas bus priverstas kovoti su ligomis pats, be pagalbos iš šalies, tuo mažiau nualintas ir tuo sveikesnis jis bus. Galbūt. Gal čia ir yra ta ilgalaikė nauda? Nes kitokia forma man neatrodo įtikinama.

Bet grįžtu prie savo - tai vis vien ne priežastis kūdikius marinti badu. Yra ir švelnesnių būdų išsaugoti pieną.

ka tik skaiciau Tavo vaikas zurnale, kad pandeminiu gripu gali susirgt ir maziausieji, nes imuniteto jam neturi mama. Sio naujo gripo musu imunine sistema neatpazysta. (Cia gyd. komentaras) Jei kalbet apie sezonini gripa, tai taip-imuniteta is mamos lyg ir gaut turetu
Papildyta:
QUOTE(Erszebeth @ 2010 01 06, 20:58)

drinks_cheers.gif
kazkaip mamos pamirsta, kad vaikiukas - zmogus, kaip ir mes pacios. Pabukim keleta dienu palake keleta sriubos saukstu - pinigus pataupysim. matysim, kaip patiks alkis...
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2010 01 06, 20:19)
ka tik skaiciau Tavo vaikas zurnale, kad pandeminiu gripu gali susirgt ir maziausieji, nes imuniteto jam neturi mama. Sio naujo gripo musu imunine sistema neatpazysta. (Cia gyd. komentaras) Jei kalbet apie sezonini gripa, tai taip-imuniteta is mamos lyg ir gaut turetu

Jeigu mama susirgo pirma, ar tegul ir tuo pačiu metu kaip kūdikis sukontaktavo su sukėlėju, jos organizmas iškart pradeda kovoti, t.y. gaminti antikūnius. Juos ji ir perduoda kūdikiui su pienu. Jeigu mama nesusirgo ir niekada nėra sirgusi - tada taip, neperduos to, ko neturi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2010 01 06, 21:22)
Jeigu mama susirgo pirma, ar tegul ir tuo pačiu metu kaip kūdikis sukontaktavo su sukėlėju, jos organizmas iškart pradeda kovoti, t.y. gaminti antikūnius. Juos ji ir perduoda kūdikiui su pienu. Jeigu mama nesusirgo ir niekada nėra sirgusi - tada taip, neperduos to, ko neturi  smile.gif

aš manau, kad ir pandeminiu gripu serga pora - mamos nuo kūdikio kaip ir neatskirt - tik mama sunkiau, o žindomas leliukas daug trumpiau, nes gauna mamos antikūnių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2010 01 06, 20:21)
Pabukim keleta dienu palake keleta sriubos saukstu - pinigus pataupysim. matysim, kaip patiks alkis...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Mano vaikuciui tuoj bus 1 menuo 4u.gif Bet labai pucia mum pilveli verysad.gif diena, nakti. Nemiegam ir labai stenam ir verkiam. Visi lasiukai isbandyti, masazai ir guldymas ant pilvuko. Tik prie mamytes krutines prisiglaudes nusiramina, bet istampo labai spenelius, nes suspazmuoja pilvelis kol valgo. Daktare israse Kreon kapsuliu, kadangi itaria, kad vaikutis netoleruoja baltymo ir jei niekas nepades, reiks nutraukti zindyma ir pirkti misini alergiskiems vaikams, o to as labai nenoriu. verysad.gif
Gal kokiai mamytei taip buvo? Gal visgi isvenge misinuko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lur @ 2010 01 06, 22:49)
Sveikos mamytes. Mano vaikuciui tuoj bus 1 menuo  4u.gif  Bet labai pucia mum pilveli  verysad.gif diena, nakti. Nemiegam ir labai stenam ir verkiam. Visi lasiukai isbandyti, masazai ir guldymas ant pilvuko. Tik prie mamytes krutines prisiglaudes nusiramina, bet istampo labai spenelius, nes suspazmuoja pilvelis kol valgo. Daktare israse Kreon kapsuliu, kadangi itaria, kad vaikutis netoleruoja baltymo ir jei niekas nepades, reiks nutraukti zindyma ir pirkti misini alergiskiems vaikams, o to as labai nenoriu.  verysad.gif

matau kad esi ir turbut nekantrauji atsakymo. Tuoj parasysiu
Atsakyti
QUOTE(Lur @ 2010 01 06, 21:49)
Sveikos mamytes. Mano vaikuciui tuoj bus 1 menuo  4u.gif  Bet labai pucia mum pilveli  verysad.gif diena, nakti. Nemiegam ir labai stenam ir verkiam. Visi lasiukai isbandyti, masazai ir guldymas ant pilvuko. Tik prie mamytes krutines prisiglaudes nusiramina, bet istampo labai spenelius, nes suspazmuoja pilvelis kol valgo. Daktare israse Kreon kapsuliu, kadangi itaria, kad vaikutis netoleruoja baltymo ir jei niekas nepades, reiks nutraukti zindyma ir pirkti misini alergiskiems vaikams, o to as labai nenoriu.  verysad.gif

as nesu susidurus su tokia situacija, bet jei man taip butu, bandyciau kokia savaitele maitint tuo misinuku alergiskiems vaikams, o kad pienukas neisnyktu nusitraukinet, tada ,paaisketu ar tikrai vaikas netoleruoja baltymo.
gal tiesiog vaikiukas turi labai jautru zarnyna. dar labai mazi jus esat, kiek zinau iki 3 menesiu kudikiai daznai labai vargsta su pilvukais.
Atsakyti