Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo kiaulių gripo

Cia turbut butu klausimas daugiau nestukem gyvenanciom uzsienyje ax.gif

ar darysites skiepus nuo kiauliu gripo?

pas mus (UK) nuo pirmadienio prades siulyti nemokamus skiepus visom nesciom nuo kiauliu gripo,jie nera privalomi,bet juo rekomenduoja pasidaryti,nes jau numire dvi nestukes nuo komplikaciju po kiauliu gripo.

niekaip negaliu apsispresti ar daryt ar ne g.gif bandau ieskoti informacijos internete,bet nelabai ten daug kos yra.gal netyciom kas nors esat girdeja ar yra kokiu pasaliniu poveikiu nuo tu skiepu?ar gali but vaikiukui kas nuo ju negerai?
Atsakyti
Gaila, kad Lietuvoj ju nera, nes manau tikrai skiepyciaus, pasitarus su gydytoja.
Atsakyti
Sveikos, gerai kad sukurei tokia tema, nes as jau buvau pradejusi manyti kad mane viena tas klausimas kankina (visa foruma issniukstinejau ir nieko) g.gif
Pas mus Airijoje irgi kita savaite prades skiepyti. Jau penktadieni GP skambino ir klause ar noresiu pasiskiepyti, tai net nezinojau ka daryti, tai sakiau kad dar pagalvosiu.
Siaip kiek internete paskaiciau tai kaip ir visi rekomenduotu pasiskiepyti, bet mane labai gasdina kad jie ir nestukem ir visiem kitiem ta pacia vakcina siulo. Yra speciali vakcina Celvapan be chemikalo 'adjuvant', kuri yra rekomenduojama nestukem ir kudikeliams, o visiem kitiems skirtas Pandemrix. Kaip supratau tai tiesiog nera atlikta issamiu tyrimu ar tas chemikalas nekenkia nesciosioms. Nezinau kaip kitos salys, bet JAV ir Kanada perka nestukiu vakcina, o europoje ta pacia visiem siulo. Truputi neramu ar nepadarys cia is musu bandomuju triusiu bandydami sutaupyti g.gif
Pirmadieni eisiu i ligonine apziurai, tai daugiau reikes paklausineti ka vietiniai gydytojai apie tai mano.
Atsakyti
Net minties nekyla skiepytis, juk sitas skiepas kuris atseit "apsaugo" nuo kiauliu gripo nera istirtas, koks jo poveikis. Jei dar nesilauki, tai gali rizikuot, bet man apskritai tie skiepai nuo gripo tai BIZNIS, milijardinis BIZNIS, juk uzpirko ir reikia dabar isskiepyt. O jei paskui bus komplikacijos po sito skiepo, ka tada kaltinsite? Niekas jums nepripazins, kad tai nuo skiepo... Bet koks gripas gali nusinesti gyvybe, kad dvi nescios mire, tai dar nereiskia, kad reikia skiepytis, jos galejo mirti ir nuo bet kokios kitos ligos. as tai netikiu tokiom nesamonem. apskritai pripazinta, kad vakcina nuo bet kokio gripo yra didziausia nesamone, tai tik dideli pinigai, o visuomene, juk reikia itikinti, kad tai veikia. Turiu labai gera pvz. dirbu labai didelej istaigoje, kur nuo gripi skiepija kiekvienas metais, dalalis zmoniu kurie pasiskiepijo sirgi gripu, o sirgo tokia forma, kad temperatura laikosi 37.2 -37.5 nei vaistu gerti, nei ka ir vaiksciojo, kaip priplauke, o del koplikaciju, tai kiekvienu atveju ji galima. Jei norite tai eksperimentuokite su savimi, bet su savo turtu ar risytes tai daryti? as nesu pries skiepus, esu tik uz kai kuriuos skiepus, bet uz sita, tikrai NE. Kai laukiausi pirmo labai pasitikejau daktarais, geriau visus vitaminus nestumo metu, kuriu reik ir kuriu nereik, dabar juk jau pripzinta, kad tie visi vitainai nesciosioms gali issaukti vaikui elergijas, mums taip ir yra, kodel dabar kai laukiuos, niekas man ju nerekomenduoja, tai ir su skiepais tas pats. Na bet kiekvienai spresti ar pasiduoti formacininku itakai smile.gif
Atsakyti
problema tame ir yra, kad nera normaliai informacijos, bent jau cia Lietuvoje smile.gif as manau, reikia tik tiketis, kad ta liga neuzpuls musu!
Atsakyti
As ir nusprendziau nesiskiepyti, del anksciau isvardintu priezasciu, kurios mamytes issake. Vienintele baime yra ta, kad nera atliktu tyrimu ir niekas negali garantuoti, kad tai yra saugu nestuke.gif , tiksliau vaisiui.
Ivesta panika visame pasaulyje, tikrai baugina, na bet stengiuosi buti optimiste, nestresuoti ir tiesiog pasikliauti likimu ax.gif
Atsakyti
svekos,na as ne pries skiepus,bet siais metais pasiskiepijus nuo paprasto gripo uzpuole tokia sloga,kad iki siol nepraeina o jau daugiau nei 3 savaites,planuojam leliuka,vaistu nenoriu gerti,o kaip kitaip issigydyti nezinau.todel nuo kiauliu gripo tkrai nesiskiepysiu.yra siand Lietuvos ryte straipsnis kaip tik apie tai,paskaitykit
Atsakyti
http://www.lrytas.lt...6...pgaulė.htm
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 11 03, 10:29)

Aciu uz nuoroda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedryte @ 2009 11 01, 13:27)
Net minties nekyla skiepytis, juk sitas skiepas kuris atseit "apsaugo" nuo kiauliu gripo nera istirtas, koks jo poveikis. . Na bet kiekvienai spresti ar pasiduoti formacininku itakai smile.gif

oi kaip sutinku su tavi nuomone thumbup.gif
Atsakyti
g.gif g.gif
Atsakyti
As irgi gavau laiska, kviecianti skiepytis ir niekaip neapsisprendziu g.gif Internete pilna dviprasmiskos informacijos, o man, naturalu, norisi juk kaip geriau ir maziukui ir man g.gif Nera argumentu tikrai itikinanciu nei is tu, kurie uz skiepijimasi, nei is tu, kurie pries... Na dar turiu siek tiek laiko pagalvojimui... Klausiu savo midwife, bet aisku, sakys skiepykis, nepavojinga, nes yra medike doh.gif Tad tikrai nezinau... Guodzia tik tai, kad nestumas eina i pabaiga ir gal pavyks isvengt schmoll.gif
Atsakyti