Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo kiaulių gripo

Nėštumo metu nesiskiepyčiau ir net klausimų nekiltų.
Atsakyti
Na..... esu nescia 22 savaites ir pries savaite pasiskiepijau Suomijoje. Jokiu pasaliniu veiksmu nebuvo, tik ranka paskaudejo kelias dienas......
Atsakyti
labuka,
as irgi gyvenu airijoj, ir girdejau kad jau pradeda skiepyti, bet pati irgi labai dvejoju, nebezinau ka ir daryti.? g.gif
bijau kad tai gali pakenkti vaikeliui, bet dirbu toky darba kad istsai bendrauju su daugybe zmoniu, todel turiu didele baime.... doh.gif
Atsakyti
Sveikos, man irgi aktuali si tema. Gyvenu JAV, cia gydytojai irgi ragina pasiskiepyti nesciosioms. Sako, kad saugu, bet negalima skiepytis 8-12 nestumo savaite. Nezinau, man kazkaip pasitikejimo nekelia sitos kiauliu gripo ir paprastos sezoninio gripo vakcinos. Rizikuosiu nesiskiepyt. Kaip cia kazkuri mamyte minejo, kad JAV ir Kanadoj nesciosioms yra kitokios valcinos nei visiems kitiems, tai noriu pasakyti, kad nezinau kaip Kanadoj, bet JAV nesciasias skiepija ta pacia leidziama vakcina kaip ir visus kitus.
Atsakyti
Sveikutes mamytes 4u.gif
Esu nescia 37 savaite, gyvenu Svedijoj, beveik pries dvi savaites pasiskiepijau nuo kiauliu gripo. Man atspausdino informacijos apie ta gripa, pasiskaiciau, ir nusprendziau geriau nerizikuoti ir pasiskiepyti. labai gerai pernesiau ta skiepa, temperatura nepakilo, ranka paraudo, apie 5 dienas paskaudejo, jauciuosi gerai, kolkas jokiu blogu pasekmiu nejauciu, laukiu antro pakartotino skiepo. Aiskus, cia kiekvienos mamytes asmeninis reikalas skiepytis ar ne, nevisi zmones vienodai pernesa skiepus. Kita savaite mokykloj skiepys sunu, jau pasirasem, tikiuosi jis taip pat gerai pernes ta skiepa. Sekmes visoms mamytems 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulike @ 2009 11 06, 04:35)
Sveikos, man irgi aktuali si tema. Gyvenu JAV, cia gydytojai irgi ragina pasiskiepyti nesciosioms. Sako, kad saugu, bet negalima skiepytis 8-12 nestumo savaite. Nezinau, man kazkaip pasitikejimo nekelia sitos kiauliu gripo ir paprastos sezoninio gripo vakcinos. Rizikuosiu nesiskiepyt. Kaip cia kazkuri mamyte minejo, kad JAV ir Kanadoj nesciosioms yra kitokios valcinos nei visiems kitiems, tai noriu pasakyti, kad nezinau kaip Kanadoj, bet JAV nesciasias skiepija ta pacia leidziama vakcina kaip ir visus kitus.

kaip tik siandien skaiciau straipsny del tu skiepu, tai nesciosioms nepatartina nors galima.....taciau rizika yra kaid vaikelis gali buti alergiskas....taip kad... verysad.gif taip pat is kitu saltiniu suzinojau kad iki 12 savaites negalima tikrai....
Atsakyti
As nesiskiepysiu, irgi Airijoje randames tai cia apie tai tik ir snekama. Mano GP nevakcinuoja - jis pries. As irgi pries - musu kudikiai ne laboratorines ziurkes. Juk jokiu tyrimu nera daryta ant nesciu moteru jog kas galetu pasakyti as tai nesukelia apsigimimu, astmos ir kt fiziniu ligu (tarp ju ir protiniu). buvo kazkada geras filmas rusu imunologijos instituto kur vienas profesorius atskleide visa tiesa apie vakcinas - tai eksperimentai ant zmoniu. Nesiruosiu skiepytis ir tikiuosi jei ir susirgsiu pasveiksiu be problemu. Sekmes visoms apsisprendziant nestuke.gif
Papildyta:
......juk vakcinas israsti uztrunka kelius metus, o cia tiesiog persa visiem skiepytis net patys nezino ir negarantuoja ka tai padarys negimusiam kudikeliui... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(soritena @ 2009 11 06, 21:39)
Sveikutes mamytes  4u.gif
Esu nescia 37 savaite, gyvenu Svedijoj, beveik pries dvi savaites pasiskiepijau nuo kiauliu gripo. Man atspausdino informacijos apie ta gripa, pasiskaiciau, ir nusprendziau geriau nerizikuoti ir pasiskiepyti. labai gerai pernesiau ta skiepa, temperatura nepakilo, ranka paraudo, apie 5 dienas paskaudejo, jauciuosi gerai, kolkas jokiu blogu pasekmiu nejauciu, laukiu antro pakartotino skiepo. Aiskus, cia kiekvienos mamytes asmeninis reikalas skiepytis ar ne, nevisi zmones vienodai pernesa skiepus. Kita savaite mokykloj skiepys sunu, jau pasirasem, tikiuosi jis taip pat gerai pernes ta skiepa. Sekmes visoms mamytems  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tai, kad pati pernesei, tai taip ir but turejo, cia kalba eina aipie tavo mazyli, o tu juk nezinai kaip jam tai galejo atsiliepti? ne tokias ligas nestumo metu isgydo ir viskas buna gerai, bet vakcinos. Tu dabar skaitosi "prasirgai' 'kiauliu gripu", tau gerai, o mazajam kaip? ar zinai?
Atsakyti
Liūdniausia yra tai, kad daugelis skiepų yra labai kenksmingi. Vienas didžiausių autizmo sukėlėjų yra gyvsidabris, kuris įvairiomis formomis dedamas į vakcinas kaip konservantas. Besilaukiančios mamos raginamos vengti žuvies ir jos produktų dėl galimai juose esančio gyvsidabrio. Ironiška, bet vakcinoje esantis gyvsidabrio kiekis kelis kartus viršija maisto produktams nustatytas normas.

Kaip apsisaugoti nuo gripo:
vartoti daug vitamino D ir antioksidantų,
vengti cukraus,
reguliariai mankštintis,
nepervarkti ir pakankamai miegoti,
sveikai maitintis, ypač vengti transriebalų kupino maisto,
gerti daug vandens,
kuo dažniau plauti rankas.
Atsakyti
as taip pat gyvenu airijoje, taciau tikrai nesiskiepysiu, nors gavau is ligonines informacija, kad ji nesciom tikrai nekenkia ir vakcinoje nera ligos bakteriju, bet juk ta vakcina taip neseniai sukurta ir tikrai nera istirta, kaip ji paveikia kudikeli, ar paveiks, kai jis gims, kokios ligos jam gali nuo tos vakcinos issivystyti. skaiciau eumom.ie forume apie ta vakcina, yra net besilaukianciu medicinos darbuotoju, kurios nesiskiepys nuo to gripo.
Atsakyti
Mane irgi kankina nezinia, pries pora dienu gavau laiska, kviecianti pasiskiepyti... g.gif Rytoj susitinku su midwife, ziuresiu ka jinai pasakys unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnuze1 @ 2009 11 15, 22:20)
Mane irgi kankina nezinia, pries pora dienu gavau laiska, kviecianti pasiskiepyti... g.gif  Rytoj susitinku su midwife, ziuresiu ka jinai pasakys unsure.gif

As atsisakiau.Nezadu buti bandomuoju triusiu. doh.gif Jei tave nuo ko nors skiepija,tai siuloma 3 menesius nepastoti. doh.gif jeigu jie cia Uk rimtai i sita reikala ziuretu,tai ant GP duru nekabotu rasteliai su tekstu skelbenciu jog,jei pajutote gripo simtomus tai neikite cia,o eikite i vaistine doh.gif
Atsakyti