Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(suri kata @ 2010 01 26, 13:16)
Panašu, kad įvyko, bet aš palaukčiau dar ir pažiūrėčiau ar nebešokinės temp., ir rytoj, poryt bus aukšta.

Man tai šį ciklą jau 9 dienos kai gleivės vaisingos, tačiau niekaip nekyla temp., o būdavo paprastai 5/6 dienos vaisingų gleivių. Užvakar jaučiau skausmą kairėje kiaušidėje, kaip būna per ovuliaciją, bet temp. dar nepakilo. Laukiu, gal rytoj užkils.. Negaliu sulaukti kada jau galima bus  smileysex.gif  wub.gif

Na aš ir galvoju dar kelias dienas stebėti, nors pagal gleives sprendžiant, jau įvyko, šiandien jau sausa, o pikas buvo 01.24. Pirmas mėnesis kai matuoju temperatūrą - nenorėčiua labai suklysti. Bet jau irgi laukiu kada bus galima smileysex.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 01 26, 12:36)
reikėtų vengti alkoholio. Ir ne vien dėl netikslios temperatūros parodymų,

Labutis,
O sakykit alkoholis BT pakelia ar numuša? Ar ir taip ir taip gali būt?

Ir dar gal pakomentuosit... Matuoju pirmą kart ir ne nuo pradžios... kažkaip keistai vis po vieną padalą tik kyla... Nors programa O nubraižė g.gif
user posted image
Atsakyti
Aš pastebėjau, kad alkoholio vartojimas pakelia BT. Po vakarėlio visada būdavo aukštesnė temperatūra biggrin.gif Bet dabar jau beveik visai nebevartoju alkoholio, nesinori, o dar kai žinai, kad BT neaiškūs duomenys bus..

Geltona, man irgi būna, kad pakyla iš pradžių per porą dalelių, o paskui dar per vieną šokteli BT smile.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 01 26, 13:36)
O man su gleivių stebėjimu kažkos fiasko, nes jau treti metai neišsigydau įvairių uždegimų. Nors žinoma, vaisingas gleives, tas tąsias ir skaidrias visada atskiriu, bet šalia eina dar ir uždegiminės.
Man vistik labai neramu šįsyk, nors ir praeitą mėnesį panašiai buvo.
Mes nieko prieš vaikelį, jei jis būtų netyčiukas, bet aš priėjau tokios išvados, jog gyvenant gyvenimą pagal NŠP, reikėtų vengti alkoholio. Ir ne vien dėl netikslios temperatūros parodymų, bet ir dėl galimo nėštumo. Nesam mes kokie pageriantys su vyru, stipriųjų gėrimų niekada nevartojam, bet karts nuo karto, mėgstam vynelį pagurkšnot. Taigi, šį mėnesį buvo ir gimtadienis draugės išpuolęs, tai vyno taip nemažai išgėriau tą vakarą ir dabar neramu, o jei esu pastojusi? Rašo, jog pirmos pastojimo dienos pačios svarbiausios. Ir alkoholis labiausiai kenkia. Šiaip iš prigimties esu bailė, tai va ir pergyvenu dabar dėl šio dalyko, gal ir be pagrindo, bet vistik  g.gif

nesuk galvos irnesakyk.gif aišku lengva sakyti, bet aš irgi buvau labai didelė bailė ir kadangi mes nepraktikuojam susilaikymo, o tuo metu naudojam barjerines priemones man būdavo labai daug streso "kas jeigu???" O aną mėnesį ėmiau ir nustojau panikuoti thumbup.gif nes matau, kad man tai tikrai vienintelis būdas planuoti šeimą yra šis, tai jei aš dar kokius 30 metų taip panikuosiu, kol man bus visiškas klimaksas, kas liks iš manęs po to? lotuliukas.gif Man dar labai MB padeda. Jis žino, kad kadangi aš ir taip daug stengiuosi matuoju BT, žymiuosi, interpretuoju ir t.t., jo pareiga yra naudoti prezikus nuo 10CD iki tos dienos kai aš pasakau, kad BT išsilaikė pakilusi 3 dienas. Ir kažkaip visai pradėjau nebegalvot apie nestuke.gif greitu laiku, nes aš supratau, kad nekvailiojant ir laikantis mūsų būdo ne ką didesnė tikimybė pastot, nei su spirale ar KT. Tai kam ta panika?
Atsakyti
Horo, šaunuolė, pritariu tau thumbup.gif Tausokim savo nervus ir nepanikuokime 4u.gif
Atsakyti
Gal kas žinote, kas vyksta su temperatūra, kai labai trūksta miego? Pavyzdžiui dvi naktys iš eilės tik po 3 valandas.
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2010 01 26, 20:39)
Gal kas žinote, kas vyksta su temperatūra, kai labai trūksta miego? Pavyzdžiui dvi naktys iš eilės tik po 3 valandas.

Man temperatura siek tiek pakilus buna. Sakyciau, kad kai diena ji pakyla, tai esant mazai miego ir nenukrinta.
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2010 01 26, 22:15)
Man temperatura siek tiek pakilus buna. Sakyciau, kad kai diena ji pakyla, tai esant mazai miego ir nenukrinta.

Man tas pats. Jei esu pavargusi, mažai miegu ir šiaip jei sunku, būna pakilusi. dar būna pakilusi po švenčių. Aš beveik nevartoju alkoholio, bet kartais būna kad išgeriu kelis gurkšniukus vyno, tai kitą rytą būna aukštesnė.
Bet svarbiausia, kad žinom, kaip ją veikia galima būti šiek tiek akylesnėmis tuo laiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 26 sausio 2010 - 22:30
blush2.gif tik visai neseniai atradau naturalu planavima smile.gif esu laiminga labai blush2.gif dziaugiuosi kad pagaliau atsisakiau kontraceptiku thumbup.gif
Atsakyti
Pradejau ir as dometis tuom, tikrai tas kontraceptiku ilgalaikis vartojimas tikrai neinauda ir kasdien jas gerti tikras vargas, dabar isinstaliavau drauges duota programele femta tai visai jin mane sudomino, ten nustatai pirmaja menesiniu diena, pasirenki sergamu dienu skaiciu ir viska automatiskai pati apskaiciuoja, vaisingas ir nevaisingas dienas, meta visokius grafikelius nu visai nieko is pirmo zvilgsnio, reiks geriau su ja susidraugaut ir isbandyti biggrin.gif Gal kas turit tokia programele, kaip nuomones Jusu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tastyte @ 2010 01 27, 18:26)
Pradejau ir as dometis tuom, tikrai tas kontraceptiku ilgalaikis vartojimas tikrai neinauda ir kasdien jas gerti tikras vargas, dabar isinstaliavau drauges duota programele femta tai visai jin mane sudomino, ten nustatai pirmaja menesiniu diena, pasirenki sergamu dienu skaiciu ir viska automatiskai pati apskaiciuoja, vaisingas ir nevaisingas dienas, meta visokius grafikelius nu visai nieko is pirmo zvilgsnio, reiks geriau su ja susidraugaut ir isbandyti  biggrin.gif Gal kas turit tokia programele, kaip nuomones Jusu? g.gif

Tai, kaip suprantu, kalendorinis metodas tada, nes kitų duomenų neįvedus tik šiuo metodu galima nustatyti. Dabar naudojamas tik kaip pagalbinis, nėra labai tikslus, pasidomėk ir kitais metodais.
Nors maloniai nustebino anytaa, kuri (ji turėjo du vaikus) skaičiuodavo dienas, vadinasi, šį metodą žinojo ir taikė jau seniau moterys wink.gif Ir panašu, kad sėkmingai, nes daugiau vaikučių neturėjo:) Įdomu, ar plačiai moterys taikydavo tokius metodus anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2010 01 27, 22:18)
Nors maloniai nustebino anytaa, kuri (ji turėjo du vaikus) skaičiuodavo dienas, vadinasi, šį metodą žinojo ir taikė jau seniau moterys wink.gif Ir panašu, kad sėkmingai, nes daugiau vaikučių neturėjo:) Įdomu, ar plačiai moterys taikydavo tokius metodus anksčiau.

Aš kadaise dar pacankė būdama pas savo mamą radau tokią ploną knygutę, gal kokių 1970 metų leidimo. (ir, berods, ten buvo jau nebe pirmas tos knygutės leidimas). Iš jos pirmą kartą ir sužinojau apie tokį dalyką kaip Natūralus šeimos planavimas. Beje, mažai kas pasikeitę nuo tų laikų, metodai - tie patys, jų taikymas irgi panašus. Kažkaip su mama nekalbėjom, ar ji taikė tai praktikoje, reiktų pasidomėti. Bet faktas tas - kad ir anksčiau buvo žinoma apie tokį būdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazza: 28 sausio 2010 - 10:09