Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

O mes nors ir religinga šeima esam, kaip jau rašiau anksčiau - prieš NŠP saugojomės tik prezervatyvais, nes kito kelio tiesiog nebuvo - KT , pleistrų tikrai nenorėjau naudot ir savęs žaloti, dėtis spiralę - net nemąsčiau į kūną įleist svetimkūnį, o apie NŠP mažai ką težinojau, o ir mano ginekologė labai "suinteresuotai" patardavo tuo nesižavėti, žodžiu, buvo prieš, neva, su mano ilgais ciklais nieko neišeis ( kaip matau, klydo). Mama buvo minėjusi, jog nevaisingas laikotarpis yra prieš pat mėnesines ir po, bet - žiūrint į tai, jog pati pagimdė mus 6 vaikus, tai vėlgi, labai jau daug abejonių buvo.
Taigi, nors ir religija neleido naudotis apsisaugojimo priemonėmis, vistiek teko jas naudoti. Dabar džiaugiuos atradus NŠP, išmokstu po truputį pažinti save, savo kūną. Ir manau gamtos jau taip sudėta, kad jei nenori palikuonių, reikia susilaikyti, nes santykiai su apsaugomis vaisingomis dienomis tiesiog apgaudinėja organizmą ir tai yra manau ta priežąstis, kodėl kursuose apie tai kalbama. Nevalia eiti prieš organizmą, t.y. apgaudinėti.
Bet vėlgi, tai porų reikalas...
Dažnai yra sakoma, jog seksas - šeimos pagrindas. Jei jis nebus geras, kažkuris iš sutuoktinių bus nuviltas, šeima gali būti netvirta. Mūsų šeimoje seksas užima svarbią, bet ne svarbiausią vietą. Mums svarbu kokybė, o ne kiekybė rolleyes.gif
Mums varbu kartu leisti laiką, kažką daryti, konkrečiai - mudu fotografuojam. Planuojam, kur nuvažiuoti, kokį kadrą geresnį užfiksuoti. Mes meilę išreiškiam visapusiškai, o kai siela plasnoja, kūnas pailsėjęs, tada ir smileysex.gif būna fantastiškas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 02 vasario 2010 - 11:43
O man kaip tik ėjimas prieš organizmą yra susilaikymas vaisingomis ir mylėjimasis nevaisingomis dienomis. Nes nevaisingomis aš labiau noriu vyro artumo, o ne sekso. Sekso gali ir nebūti, o vaisingomis, kaip ir Suri Kata - nors sienom lipk doh.gif Tik va, turiu tokius tris "treniruoklius" namie, kurie iki vakaro nuvaro taip, kad jau nei rankų nei kojų nejaučiu lotuliukas.gif Ir man atrodo, kad toks ritmas ir yra natūralus, taip ir turėtų būti. Žinoma, žmogus nėra koks gyvuliukas, žmonėms ne tik pačio fizinio veiksmo reikia, todėl ir nevaisingomis dienomis mylėtis galima, bet tai jau nebe tas sad.gif

Aš dar nežinau, kaip bus pas mus. Laikysimės, ar ne. To susilaikymo ir taip mūsų šeimoje daugiau negu sočiai, bijau, kad susilaikymo atveju apskritai gręsia sekso išnykimas doh.gif
Atsakyti
joa, trys paskutiniai pasisakymai tinka ir man, kad butent vaisingomis dienomis labiausiai norisi tu kunisku malonumu... bet ir pries susilaikyma as neturiu nieko pries, nes kartais svelnumo ir artumo norisi labiau, nei sekso.. tik va kazkaip norai ir galimybes atvirksciai susimaise doh.gif ziuresim kas cia bus, nes kol kas pas mus kiekviena situacija sprendziama vietoje ir bendros taisykles - myletis ar susilaikyti - nera...
Atsakyti
As nei isimtis tuo poziuriu, kad vaisingom dienom kuniskos meiles norisi labiausiai. Musu situacijoje, jei praktikuotumem susilaikyma, jei pasisektu, galetumem pasimyleti duok dieve karta per menesi. Nes mus skiria didelis atstumas. O naudojant gumytes, tas kartas per menesi tampa garantuotas. Kai vel busim kartu, tai gali buti, kad ir mes pradesim praktikuoti susilaikyma vaisinguoju periodu.
Atsakyti
Net nežinau, nepasakyčiau, kad jaučiu tą tokį labai jau esminį skirtumą tarp noro vaisingu laikotarpiu ir nevaisingu g.gif Kažkaip man tai priklauso ne nuo ciklo, o nuo kitų aplinkybių... ax.gif Ir šiaip jau, jei jau taip svarstant, kas maloniau - vaisingu periodu su gumyte ar nevaisingu bet be jos - tai aš renkuosi antrąjį variantą ax.gif Nors, aišku, čia irgi kiekvienai kitaip rolleyes.gif
O juk, kai moteris geria KT, tai pas ją iš viso vaisingo laikotarpio nebūna mastau.gif tai taip išeina, kad tuomet visai niekada nesinori... Bet juk gyvena moterys taip ne vienerius metus g.gif
Atsakyti
Kai kurioms moterims, geriančioms KT, libido prapuola visiškai. Bet aišku, ne visoms. Kaip ir ne visos jaučia skirtumą tarp vaisingų dienų ir nevaisingų. Mes irgi praktikuosim susilaikymą, kai galėsim mylėtis bet kada. O kol kas - nežinau. Kol kas apskritai tik bandau stebėti save. Pirma reikia į tuos kursus patekti smile.gif

Smalsute, MB neprieštarauja dėl ėjimo į kursus. Gal ir ne pro šalį būtų, bet aš turėjau omeny ne kažkokius nepatogumus ar gėdijymąsi, o labiau tai, kad man pačiai nesmagu, jog pamečiau kažkur tą savo kūno pajautimą ir dabar turiu naudotis tokiais vyriškais įrankiais kaip termometras smile.gifsmile.gifsmile.gif Man kažkodėl atrodo, jei pasaulis būtų matriarchalinis, tokių įrankių apskritai nereikėtų, jaustume save taip, kaip dabar galime suskaičiuoti pirštus ant rankų smile.gif Na, bet čia tokie labai jau filosofiniai apmąstymai iš serijos "kas būtų jei būtų".

O dar paskaičius tą pavyzdį apie "gal jau" man kilo toks klausimas... O jums taip nebūna, kad grafikėliai akivaizdūs, vyras tikisi romantiško vakaro, o jūs norite tiesiog paskaityti knygą? Ar nebūna tada didelio nusivylimo vyrui? Ar po susilaikymo jums tiesiog nesinori niekada romantikos iškeisti į filmą, knygą ar pan.? Čia turbūt klausimas tik susilaikančioms, nes jei nesusilaikai, tai ir problemos kaip ir nėra.
Atsakyti
svarstant, kas maloniau - vaisingu periodu su gumyte ar nevaisingu bet be jos - tai aš renkuosi antrąjį variantą

Taip, mes nors ir neištveriam per vaisingas, bet visada beprotiškai laukiu kol ateis nevaisingas laikotarpis ir niekas mūsų nebeskirs, jokie guminukai.. wub.gif Toks seksas yra su niekuom nesulyginamas.. Tačiau man tikra kančia būtų susilaikyti tada, kai labiausiai norisi.. Šiaip aš mylėtis noriu dažnai, ir nevaisingu laikotarpiu, bet per O išvis doh.gif Galbūt dėl to, kad dar neturime vaikų, o gamta matyt jau šaukia... wub.gif biggrin.gif Tačiau dar teks palaukti bent porą metelių, nes dabar netinkamas laikas..

O juk, kai moteris geria KT, tai pas ją iš viso vaisingo laikotarpio nebūna mastau.gif tai taip išeina, kad tuomet visai niekada nesinori... Bet juk gyvena moterys taip ne vienerius metus g.gif

Kiek aš esu girdėjus tai nemažai moterų skundžiasi, kad pradėjus gerti KT sumažėja noras mylėtis.. Tai kam tada išvis jas gerti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 02 02, 12:46)
vaisingomis, kaip ir Suri Kata - nors sienom lipk  doh.gif

QUOTE(MildukasK @ 2010 02 02, 13:19)
joa, trys paskutiniai pasisakymai tinka ir man, kad butent vaisingomis dienomis labiausiai norisi tu kunisku malonumu...

QUOTE(Garbanelele @ 2010 02 02, 14:04)
As nei isimtis tuo poziuriu, kad vaisingom dienom kuniskos meiles norisi labiausiai.

Kiek žinau moters organizmas jau taip sukurtas, kad vaisingomis dienomis ji sekso nori labiausiai. Nes tada didžiausia tikimybė pastoti, čia dar iš akmens amžiaus mes tą atsinešėm lotuliukas.gif Ir vyrams mes tada atrodom patraukliausios thumbup.gif
Aš irgi ne išimtis - vaisingomis dienomis sienom lipu lotuliukas.gif Stengiamės susilaikyti, bet jeigu jau labai labai noriu tai pasinaudojam gumytėm blush2.gif
Atsakyti
Ir vyrams mes tada atrodom patraukliausios thumbup.gif

Taigi.. aš per O tiesiog švytėti pradedu thumbup.gif Oda skaisti, jokių spuogelių, akys klapsi, plaukai žiba thumbup.gif Jau kokia seksiulė tada jaučiuosi rolleyes: Ir brangusis tada sekioja iš paskos kaip katinas prie valerijonų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 02 02, 13:59)
Galbūt dėl to, kad dar neturime vaikų, o gamta matyt jau šaukia...  wub.gif   biggrin.gif Tačiau dar teks palaukti bent porą metelių, nes dabar netinkamas laikas..

Na, man po gimdymų tai viskas tik žymiai žymiai sustiprėjo smile.gif Dabar atrodo, kad iki tol aš net nenumaniau, kam tas seksas reikalingas lotuliukas.gif

Mano akimis žiūrint, tas "neatitikimas" yra vienas rimtesnių NŠP trūkumų. Visa kita tik praktikos klausimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiogelis: 02 vasario 2010 - 14:41
QUOTE(Žiogelis @ 2010 02 02, 15:39)
Na, man po gimdymų tai viskas tik žymiai žymiai sustiprėjo smile.gif Dabar atrodo, kad iki tol aš net nenumaniau, kam tas seksas reikalingas  lotuliukas.gif

nu labai idomu! biggrin.gif kagi... as jau zinau, kaip yra dabar, ziuresim kaip bus po gimdymu lotuliukas.gif
Atsakyti
Na jeigu man po gimdymų dar padidės "apetitas" tai nežinau ką brangusis turės su manim daryti lotuliukas.gif
Atsakyti