Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(Horo @ 2009 12 06, 13:46)
*Pakilusi BT nerodo pastojimo.  10-16d. pakilusi BT tikrai nerodo, jog moteris nestuke.gif tačiau jei temperatūra išsilaiko daugiau, nei 17 d. pakilusi  nestuke.gif labai tikėtinas.

**Man atrodo, bent jau šiame kontracepsijos skyrelyje, reikėtų pagaliau atskirti NŠP nuo bažnyčios dogmų

***Mūsų ir taip labai nedaug. Aptarkim grafikiukus. Pagaliau patarkim viena kitai. SM yra galimybė išgirsti įvairių minčių ir idėjų, pasikonsultuoti su moterimis, kurios taip pat taiko šį metodą ir pagaliau dar geriau jo išmokti ir džiaugtis gera sveikata, meile, ramybe ir gyvenimu.

* Tikrai, kad taip, pasitikslinau su www.gyvybe.lt 4u.gif balionelis ir aciuks.gif aciuks uz info.

**Nu jo, kad ir kaip bebutu, reik man tam pritart. blush2.gif As labai uzsiciklinus, jog tai turi deret su tikejimu. Suprantu, jog ne visiems tai butina ir reikalinga. Pasistengsiu ir gal iseis but lankstesniai. ax.gif

*** drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 12 06, 16:44)
Septyniolika metų ax.gif . Bet man užtenka Bilingso metodo (gleivių stebėjimo), temperatūros matuotis ilgiau kaip tris mėnesius nepasiryžau, tik pasitikslinau ovuliacijos laiką pagal gleives. Teisybės delei turiu pridurti, kad po dešimties metų susilaukėm netyčiuko, nes nelabai uoliai stebėdavau pokyčius, praktiškai remdavausi skaičiavimais, o ištikus nemažam stresui, ovuliacija suvėlavo.

Gal jūs tada galėtumėte man atsakyti?
25 CD, mano BT buvo 36,9. Gleivių buvo labai nedaug, tačiau man Bilingsų metodas netinka, nes po pirmo mažiuko gimimo aš tik kas antrą mėnesį pamatau vaisingas drėgnas ir tąsiais gleives. Keista, bet su antru mažyliu, kuris buvo kruopščiai planuotas pastojau pagal gleives visai nevaisingą dieną.
Tos pačios dienos vėlų vakarą negalvodama apie tai, kad gali būti vaisingos dienos pasidžiaugėm su vyru vienas kitu nieko ir...
Kitą rytą BT buvo 37,1. Dabar ji ir laikosi savaitė kaip 37,1-37,3C. Kaip manot ar tokiu laiku turėjus lytinių santykių aš galėjau pastoti?
Tiesa tą patį rytą mudu su vyru nusprendėm, kad man vis dėlto reikėtų išgerti Postinor unsure.gif Tik panašu, kad vaistai nesuveikė, nes mane po keliasdešimt minučių supykino, o po 5 dienų turėjo būti iššauktos mmm, kurių nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2009 12 06, 22:31)

Kiek skaičiau apie tavo atvejį, dabar tau niekas nieko tikro nepasakys, nes šio ciklo pradžioj vartotos KT galėjo ciklą išvesti iš pusiausvyros, tokiam atvejui pritaikyti kažkokius dėsningumus praktiškai neįmanoma. Belieka tiesiog susitaikyti su nežinomybe ir palaukti. Iki mėnesinių patarčiau naudoti prezervatyvus tam atvejui, jei nebūtumėt pastojusi. Suprantu, kad kvailai ir beprasmiškai skamba pasiūlymas nusiraminti, bet nieko pakeisti jau negali, gali tik išvengt bereikalingo blaškymosi.
Atsakyti
Laba diena, merginos,
Baigiu gerti KT ( kuriuos geriu 7 mėn) ir jungiuosi prie Jūsų. Iki KT gėrimo pradžios naudojau kalendorinį metodą (gal 13 metų) , kadangi mėnesinės reguliarios, tai problemų nebuvo. Bet vieno spontaniškumo ( mintis: o gal nebus nieko) nors jutau, kad bus blogai, bet tai nesustabdė manęs.... užkibau. Po to mano ginekologė liepė gerti KT.
Norėčiau Jūsų paklausti. Kaip elgtis primais mėnesiais. Turbūt prieš O, geriau neturėti santylių, o po O turbūt jau galima nieko nebijoti, tiesa?
Atsakyti
Sveika, Scorpy
O Tu ir toliau planuoji naudotis tik kalendoriniu metodu? Tuomet neatmesk galimybės, kad Tavo ciklas kurį laiką nebus reguliarus. Taigi, bent jau keletą ciklų, pasikliauti kalendoriniu metodu nepatarčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazza: 07 gruodžio 2009 - 12:29
QUOTE(Scorpy @ 2009 12 07, 09:47)
Baigiu gerti KT ( kuriuos geriu 7 mėn) ir jungiuosi prie Jūsų. Iki KT gėrimo pradžios naudojau kalendorinį metodą (gal 13 metų) , kadangi mėnesinės reguliarios, tai problemų nebuvo. Bet vieno spontaniškumo ( mintis: o gal nebus nieko) nors jutau, kad bus blogai, bet tai nesustabdė manęs.... užkibau. Po to mano ginekologė liepė gerti KT.
Norėčiau Jūsų paklausti. Kaip elgtis primais mėnesiais. Turbūt prieš O, geriau neturėti santylių, o po O turbūt jau galima nieko nebijoti, tiesa?

Ką daro iš mūsų baimė - tikrai žinojai, kodėl pastojai (tuo pačiu, ir ką daryt, kad nebūtų neplanuotų pastojimų), bet ginekologė lengvai įpiršo KT (čia šiaip pamąstymas apie ginekologų požiūrį blush2.gif ).
Kiek teko skaityti, metusioms KT kartais ciklas ne iš karto susireguliuoja (vienos pastoja per pirmus tris mėn., kitoms po pusę metų neatsiranda mėnesinės). Mano manymu reikėtų ilgokai save pastebėt, kad galėtum drąsiai taikyt kalendorinį (ar kurį kitą NŠP metodą),
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2009 12 06, 23:31)
25 CD, mano BT buvo 36,9. Gleivių buvo labai nedaug, tačiau man Bilingsų metodas netinka, nes po pirmo mažiuko gimimo aš tik kas antrą mėnesį pamatau vaisingas drėgnas ir tąsiais gleives. Keista, bet su antru mažyliu, kuris buvo kruopščiai planuotas pastojau pagal gleives visai nevaisingą dieną.
Tos pačios dienos vėlų vakarą negalvodama apie tai, kad gali būti vaisingos dienos pasidžiaugėm su vyru vienas kitu nieko ir...
Kitą rytą BT buvo 37,1. Dabar ji ir laikosi savaitė kaip 37,1-37,3C. Kaip manot ar tokiu laiku turėjus lytinių santykių aš galėjau pastoti?
Tiesa tą patį rytą mudu su vyru nusprendėm, kad man vis dėlto reikėtų išgerti Postinor  unsure.gif Tik panašu, kad vaistai nesuveikė, nes mane po keliasdešimt minučių supykino, o po 5 dienų turėjo būti iššauktos mmm, kurių nebuvo.

nu jau jus man atleiskit, bet kam tie klausimai adresuojami blink.gif ? ar galejot pastot? aisku galejot. ar pastojot? pasidarykit testa ir paaiskes.
Atsakyti
Ne, ne tik kalendorinį metoda, bet ir BK ir gleivių. Perskaičiau abi temas, informacijos labai daug, šaunuolės jus visos. Pasidariau lentelę ir kaip tik baigsiu gerti KT pradedu matuotis temperatūrą.
Kaip supratau iš Jūsų pasisakymų, rizika ya ir po O, tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Scorpy @ 2009 12 07, 13:27)

kiausialaste gyvena tik 24 valandas, todel praejus vienai parai po ovuliacijos pastoti nebegalima. o praktiskai yra saugomasi dar kelias dienas, nes sunku absoliuciai tiksliai nustatyti ovuliacijos laika.
Atsakyti
Ačiū visoms atsakiusioms, bandysiu nepaslysti. Tikiuosi bus viskas gerai.
Jeigu kils klausimų, klausiu 4u.gif
Atsakyti
o tai tada klausimas iskylantis po mineto pasisakymo, kad per metus gali buti keli neovuliaciniai ciklai - kaip tada del susilaikymo? Matuoji matuoji ta BT, o temp. kaip nekyta taip nekyla? Ziurek jau ir 25-30 CD.. Taip ir gaunasi tada, kad lieki be intymiu santykiu su vyru... sad.gif
Kaip jus merginos darot tokiais atvejais (jei yra pasitaike)? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Scorpy @ 2009 12 07, 13:27)

Ne, po ovuliacijos praėjus 24 val. rizikos nebėra. Bet yra rizika suklysti, nusistatant ovuliaciją mirksiukas.gif Juk po KT gali kurį laiką „grybauti“ ir BT, ir gleivės.
Papildyta:
MildukasK, vat tas klausimas ir man užkliuvo:
QUOTE(Jazza @ 2009 12 03, 11:38)
Merginos, teorijoje radau patikinimą, kad sveika moteris gali turėti 1 - 2 anovuliacinius ciklus per metus mastau.gif Tai čia turėtų būti dažnas reiškinys...  g.gif  O kaip yra praktiškai? Pasitaiko? Ir kas tokiu atveju - susilaikymas visą ciklą?

Bet nei viena neatsiliepė į šį mano klausimą, tai spėju, kad vis dėlto tai retas reiškinys?
Atsakyti