QUOTE(Saulena31 @ 2009 12 18, 00:07)
sveikos. rašau į šią temą. esu naujokė orchidėjų auginime, bet noriu pasitaisyt

žodžiu, mano orchidėja numetė žiedus, pradėjo džiovint du lapus, tada išleido kelis naujus lapus ir stiebelį. Tačiau mano mažasis nulaužė stiebelio viršūnėlę su pradėtais krauti pumpurais. na ką padarysi, vaikas yra vaikas

dabar tą stiebelį dalį pamerkiau į vandenį ir jis kol kas nedžiūsta. ar gali normaliai toliau vystytis pumpurai? galbūt iš to stiebelio paskui bus galima išsiaugint visą augalą?
As buvau pamerkusi ziedstiebi su neprasiskleidusiai pumpurais, prazydo ir gan ilgai zydejo. Bet geles neuzauginsit is stiebelio
QUOTE(deltadu @ 2009 12 18, 14:10)
Merginos, ar gali buti taip, kad orcideja neprazydes?.Maniske jau pusantru metu ziedu nekrauna..., nei lapu nauju leidzia..Mest ja lauk?
Turiu tokia uzsispyrele, tai po metu isleido stora stora ziedstiebi, gret zydes

As nemesciau
QUOTE(saidutea @ 2009 12 18, 15:24)
Sveikos mergaites
nusipirkau miltonija, paziurejau i vazono apacia, per s kylutes matosi, kad ten prideta tokiu zaliu kaip kempiniu, zinot kur smeigia i jas puokstes, nes jos dregme ilgai sulaiko. man baisu ar nesupus mano miltonija

ji dabar zydi. ar reiktu palaukt kol nuzydes, ar geriau vis tik skubiai traukt lauk ir apziuret? gal tu kempiniu ten pilnas vazonas prikimstas

isorej matosi papuvusiu saknu

patarkit prasau
Su miltonijomis mano patirtis liudna, turejau 2, pasirode itartinos, istraukiau is vazonu, visos saknys buvo suslindusios i ta kempine, kol nukrapsciau puse saknu sulauziau. Vaizdas ziaurus, idetas mazas vazoniukas su kempine ir visa tai sudeta i didesni vazona, uzberta substratu ir pardavineja sau tokias

Zodziu nebeturiu siu grazuoliu, linkiu kad tau taip nenutiktu