QUOTE(Rasma @ 2009 10 27, 19:04)
Melasa irgi

Jei jau 'molasses' pavadinime figūruoja, tai jau melasa.

Čia jau labai sąlyginis 'cukraus' pavadinimas, realiai tai jau 'kas likę nuo cukraus'

Kartais dar vadinama "Sugar In The Raw Sweetener".
Iš ES teisės aktų:
"77. KITI AUGALAI, JŲ PRODUKTAI IR ŠALUTINIAI PRODUKTAI
Žaliavos kodas | Žaliavos pavadinimas | Apibrėžimas | Privalomieji deklaravimo rodikliai |
7.01 |
Cukranendrių melasa | Šalutinis produktas, susidedantis iš tirštų sirupingų nuosėdų, surinktų gaminant iš cukranendrių Saccharum officinarum L. rafinuotą cukrų (Drėgmės ne daugiau kaip 25 %) | Visas cukrus, išreikštas sacharoze |
7.02 |
Cukranendrių vinasė | Šalutinis produktas, gaunamas alkoholio, mielių, citrinos rūgšties ir kitų organinių medžiagų gamybos procese susifermentavus cukranendrių melasai | Nevalyti baltymai NPN |
7.03 |
Cukranendrių cukrus [12] | Cukrus, gautas ekstrahuojant cukranendres | Cukrozė |"
as taip giliai nesigilinau, tai nesigincysiu
raso, kad cukrus, parduoda kaip cukru, panasus i cukru, tai neturejau priezasties kvestionuot
va apie ji ka gamintojas raso:
Billington's Dark Brown Molasses Sugar is a soft, moist, fine-grained sugar. Rich in the cane's inherent molasses, Dark Brown Molasses Sugar is the darkest of all our sugars. It's gloriously deep in color with a sticky texture. It has a rich aroma and great depth of flavor.
Many brown sugars are only brown on the outside--made by coating refined white sugar in molasses. Not Billington's. Our natural sugars are made simply in Mauritius with the aim of locking in, not refining out, the sugar cane's natural molasses.
Molasses if the ultimate soft brown sugar, packed full of natural cane molasses and has the deepest colour and richest flavour of all sugars.
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 10 27, 19:35)
Ieškau pirkti gryno citrinžolių ekstrakto. Kolkas radau tik
tokią nuorodą.
Gal kuri irgi ieškojot ir radot ką? Žiauriai reikia
teks kg pirkt
turbut zinau kam ziauriai reikia