Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 4

QUOTE(julem @ 2009 11 01, 22:24)
man tai buvo padaryta per dieną

aaaa,nu tai kentet galima lotuliukas.gif kita vertus ,tau turbut truputi kitaip..O pas mane miestai skirtingi..Tai kol susisiuntines visokius popierius Mano VTAT su Alytaus..Dar plius is Klaipedos sveikatos pazymu sake reikia,ns ten pasiliko kai kursus baigem..vienu zodziu doh.gif
Atsakyti
Paragintoji - apie dokumetus. Kai iškilo kažkokia klaida, kad mano vaikas eis į mokyklą - buvo to rajono vtat`e didelis sujudimas - į mokyklą! rudenį! dokumentai! nesuruošti! kitas rajonas! kita apskritis! vat iš to jų sujudimo buvau jau beveik supratusi, kad tokiu atveju dokumentus sutvarkytų akimirksniu, nes vaikui svarbiau patekti į mokyklą, nei laukti eilėje dokumentų. bet... dabar laukiu įsigalėjusios nutarties ir jau baiminuosi bacilų..... nesinori nemokamų atostogų... arba kelionės į kitą rajoną, pas oficialią vaiko gydytoją...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 11 02, 17:26)
Paragintoji - apie dokumetus. Kai iškilo kažkokia klaida, kad mano vaikas eis į mokyklą - buvo to rajono vtat`e didelis sujudimas - į mokyklą! rudenį! dokumentai! nesuruošti! kitas rajonas! kita apskritis! vat iš to jų sujudimo buvau jau beveik supratusi, kad tokiu atveju dokumentus sutvarkytų akimirksniu, nes vaikui svarbiau patekti į mokyklą, nei laukti eilėje dokumentų. bet... dabar laukiu įsigalėjusios nutarties ir jau baiminuosi bacilų..... nesinori nemokamų atostogų... arba kelionės į kitą rajoną, pas oficialią vaiko gydytoją...

nesijaudink dėl bacilų ir keliauti tau niekur nereikės, į jokį kitą rajoną. Vaikai, visi be išimties yra drausti, ir medicininę pagalbą jam suteikti yra būtina. Privaloma, pasikviesk gydytoją į namus, nedarbingumo lapelį rašo ir laikinam globėjui. Aš niekaip nesuprantu, nors tu mane nušauk- kas ten su taip su popieriais pas tave. Aš parsivežiau vaiką, parsiveždama vaiką gavau jo medicininę kortelę iš kūdikių namų ir gimdymo namų išrašą. Pirmą dieną grįžus atėjo apylinkės gydytoja. Pasiėmė mūsų dokumentus ir viskas. Mes parsivežėm sveiką- ji priėmė sveiką. Laikinosios globos raštą parašo iš karto, man atrodo, jog tu pati kažko nepadarai. Nu ir mano visai iš kitos apskrities tas vaikas, gimęs vienam rajone,kuris savo kūdikių namų neturi- išvežtas buvo į kitą rajoną ir jau visai į kitą apskritį ir kitą rajoną išsivežėm. Viską susitvarkėm. Įmesk man tą registratūros telefoną, pati pasiklausiu kodėl ten neregistruoja, kokios juos problemos kankina. Nes šiaip neregistruodamos vaiko jos pažeidžia ministro bent tris įsakus.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 11 02, 20:33)
nesijaudink dėl bacilų ir keliauti tau niekur nereikės, į jokį kitą rajoną. Vaikai, visi be išimties yra drausti, ir medicininę pagalbą jam suteikti yra būtina. Privaloma, pasikviesk gydytoją į namus, nedarbingumo lapelį rašo ir laikinam globėjui. Aš niekaip nesuprantu, nors tu mane nušauk- kas ten su taip su popieriais pas tave. Aš parsivežiau vaiką, parsiveždama vaiką gavau jo medicininę kortelę iš kūdikių namų ir gimdymo namų išrašą. Pirmą dieną grįžus atėjo apylinkės gydytoja. Pasiėmė mūsų dokumentus ir viskas. Mes parsivežėm sveiką- ji priėmė sveiką. Laikinosios globos raštą parašo iš karto, man atrodo, jog tu pati kažko nepadarai. Nu ir mano visai iš kitos apskrities tas vaikas, gimęs vienam rajone,kuris savo kūdikių namų neturi- išvežtas buvo į kitą rajoną ir jau visai į kitą apskritį ir kitą rajoną išsivežėm. Viską susitvarkėm. Įmesk man tą registratūros telefoną, pati pasiklausiu kodėl ten neregistruoja, kokios juos problemos kankina. Nes šiaip neregistruodamos vaiko jos pažeidžia ministro bent tris įsakus.

Pas mus laikina globa isteigia geriausiu atveju per savaite ir tai jau buna Vtas nutariusi,tik turi priimti miesto savivaldybes administratorius(atrodo,nelabai as ten gilinuos tongue.gif )ir tai to pacio miesto,tos pacios apskrities.Cia turi viska tarpusavyje sutvarkyti skirtingu miestu VTAs.Jei turite savo rankose gimimo liudijima ar bent kopija-svarbiausia poliklinikoms asmens kodas,kaip Alfija raso,galite drasiai traukti i savo poliklinika-dabar ten irgi nori "vaiko krepselio" tongue.gif
Atsakyti
As vaika dar pries teisma pasiemiau ir gavau jo gimimo liudijimo kopija ir isamu sveikatos israsa. to uzteko prisiregistruoti. Niekas net neklause kas as tokia jai.
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2009 11 02, 21:23)
As vaika dar pries teisma pasiemiau ir gavau jo gimimo liudijimo kopija ir isamu sveikatos israsa. to uzteko prisiregistruoti. Niekas net neklause kas as tokia jai.

pameni, mes kalbėjomės apie visokius jogurtus su bifido bakterijom. Dabar jau ir paplepėjimuose užvesta tema, gali pasiskaityti jog jokios naudos juose nėra, gamintojai prisipažino smile.gif
Atsakyti
Dabar jau ir neturim problemos su viduriukais. Buna kad uzkieteja bet kadangi pas mus namuose palepti visi duonos gaminniai ir prigrasinta mociutem neduoti duonos bulkos ir kukuruzu tai problema kaip ir isnyko.

Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2009 11 02, 21:06)
Dabar jau ir neturim problemos su viduriukais. Buna kad uzkieteja bet kadangi pas mus namuose palepti visi duonos gaminniai ir prigrasinta mociutem neduoti duonos bulkos ir kukuruzu tai problema kaip ir isnyko.

Pabandyk slyvu kompota arba kelias kriauses kai uzkieteja sumaitinti. As tai bijau daugiau suvalgyti (nors labai skanu), nes mano kudikis, kuris maitinamas pienu, apsi...., nors siaip po kelias dienas nedaro.
Atsakyti
Dabar gerai uzkieteja retai tai padeda tos priemones bet nejuokai buvo maze kiekviena diena neprakakodavo ir kiekviena diena turejai galvoti ko imtis tai diena budavo vaisiai valare jogurtai ir karta i menesi bakterijos. Mes taip ilgiau nei metus kankinomes. Dabar jau procesas kontroliuojamas nereikia kiaura diena su laisvianamaisias valgiais lakstyti.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 11 02, 18:33)
nedarbingumo lapelį rašo ir laikinam globėjui.
Laikinosios globos raštą parašo iš karto, man atrodo, jog tu pati kažko nepadarai.

supratau kad kalbame apie skirtingus dalykus - laikinosios globos niekas neformino schmoll.gif Gavau tik "leidimą laikyti iki teismo", tik tas teismas nusitęsė iki pusės metų. vat ir viskas.
todėl ir negavau - nei gimimo liudijimo, nei sveikatos kortelės ar išrašo nei ko kito... na, to rajono vtatas... be žodžių..... Atsakymas į kažkokį klausimą buvo bambtelėjimas "nenori - neimk". viskas tuo ir pasakyta - ir poreikis vaikui adėti, ir požiūris į darbą....

Zaika2 - pasidomėk skysčių kiekiu. Šiek tiek padeda šiltas vanduo tik atsikėlus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 03 lapkričio 2009 - 12:50
QUOTE(Karusia @ 2009 11 03, 13:49)
supratau kad kalbame apie skirtingus dalykus - laikinosios globos niekas neformino schmoll.gif Gavau tik "leidimą laikyti iki teismo", tik tas teismas nusitęsė iki pusės metų. vat ir viskas.
todėl ir negavau - nei gimimo liudijimo, nei sveikatos kortelės ar išrašo nei ko kito... na, to rajono vtatas... be žodžių..... Atsakymas į kažkokį klausimą buvo bambtelėjimas "nenori - neimk". viskas tuo ir pasakyta - ir poreikis vaikui adėti, ir požiūris į darbą....
Zaika2 - pasidomėk skysčių kiekiu. Šiek tiek padeda šiltas vanduo tik atsikėlus.

tai suprantu, kad neformino, nes taupė savivaldybės pinigus pašalpai smile.gif . Bet jei tu, turi kopiją, net ir pačią kreiviausią tai poliklinikoj ją tiesiog registruoti privalo. Tau tik nereikia visko nuėjus sakyti- to neturiu, ano neturiu- reik sakyt turiu, bet neprivalau pateikti, nes viso to tu iš tiesų neturi pateikti ir viskas. Aš norėjau poliklinikos telefono smile.gif , būčiau paskambinus ir pasiklausus neminint jokių pavardžių smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2009 11 01, 02:19)
Ir man su šia teorija teko susidurti ne kartą ar bent jau ją apmąstyti galvojant apie globos ar įvaikinimo atvejus. Bet vienareikšmiškai - teorija nėra teisinga. Vien jau todėl, kad ši teorija prikabina neklystančiojo etiketę globėjui ar įvaikinančiam. Kurių tarpe begalė asmeninių problemų neišsisprendusių žmonių. Gerai, jei tos problemos yra lengvos formos... Nieko nenoriu įžeisti, bet kabintis sau teisiųjų aureolę nėra teisinga. Ypač kai kalbama apie vaikus.

Na aš šiaip į viską žiūriu realiai. Tikrai negaliu prisiimti, atsakomybės ir kaltės, už kažkokias kito padarytas klaidas. Nu tiesiog negaliu, neesu gal didvyrė. blush2.gif
Tačiau atsakomybės nevengiu ir nebijau. Žiūrint į mano situaciją, kadangi savo saulytę pasiėmiau ganėtinai mažą, nors ir labai ,,sužeistą,, tačiau manau, kad aš esu ir būsiu atsakinga už jos išauklėjimą, aš prisiimsiu klaidas, bandysiu įžiūrėti savo elgesio kažkokius trūkumus, ir tikrai nekaltinsiu nei genų, nei dar kažko, beliks tik save kaltinti, jei kažkas nepasiseks. Bet tiksiuosi mano dukriukas bus šaunus žmogiukas užaugęs. wub.gif Tačiau niekaip neisivaizduoju, kad galėčiau prisiimti visą atsakomybę už vaiko elgesį, tinkamą išauklėjimą, jei pasiimčiau vaiką kokių 12 m., kuris per tą laiką ir tėvų smurtą išgyveno, ir vaikų namuose ilgą laiką buvo, ir dar kažko na liūdno jo praeityje buvo, galėčiau pabandyti jį sušildyti, bet atsakomybės tikrai šimtaprocentinės negalėčiau prisiimti ir kaltinti tik save, kad kažkas nepasisekė.
Atsakyti