QUOTE(himalaia @ 2010 01 11, 21:34)
Turiu autentišką plieninį wok'ą, specialią mentelę. Gaminu ant dujinės viryklės, puikiai pavyksta, jei maistas, ypač mėsa yra supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Man labai keista, jei jums ant normalios dujinės pavyksta

kiek bandydavau ant normalios, "nepatraukdavo", neduodavo reikiamos wokui kaitros

aišku, kad maistą išeis pagaminti ir taip, bet... ne taip, kaip tai turėtų būti.
Pasidalinsiu savo įspūdžiais apie wokus
Įsigijom naują dujinę viryklę, šiaip netaip man pavyko rasti viryklę su specialiu wok degikliu

įmontuojamų tai yra, o va kad būtų normali "vienam gabale" viryklė su orkaite ir vienu iš degiklių- wokiniu- tai tik du varijantus radau.. nepopuliarus daiktas visdėlto, ir brangesnis už paprastą.. bet tai buvo tiesiog svajonė

Skirtumas ant tokios kaitros gaminant- kaip juoda ir balta; nors ir tai dar, būna ir daug galingesnių degiklių wokams.. tiesiog techninėse specifikacijose reik pažiūrėti, kokio galingumo yra dujinis degiklis, paprastose viryklėse galingumas būna maždaug 2.70 - 1.70 kW. Wok degiklis (bent jau maniškis, va toks
http://www.naminukas...P...&ID=256297) yra 4.30 kW; ir tai čia yra tik minimumas, nuo kurio jau galima pradėt "žaist" su woku.. "normalūs" wok degikliai būna ir 8 kW

Jei turit normalią dujinę be spec. kaitraus degiklio, tai tikrai nepatariu švaistyti pinigų wok keptuvėms.. nes ji atlikinės taspat funkcijas kaip ir paprasta keptuvė, na nebent dėl formos pirkt, bet ta forma be reikiamos kaitros visai nepasiteisina nes "kepa" tik dugnas
O šiaip wok keptuvę tai rekomenduočiau "Skeppshult" firmos ketaus liejinio, jų Ogminoj mačiau, bet gal ir kitur būna?