QUOTE(mile @ 2005 11 18, 10:54)
Kadangi man 28 metai, tai ginekologė (kreipiausi pas privačią, nors visiškai niekuom nesiskundžiau) patarė pasidaryti onkocitologinį tepinėlį. Jiu mane patikino, kad mano abi kiaušidės puikios, gimdos kaklelyje nėra jokių žaizdelių, tad tą tyrimąadarysim tik dėl ramumo. Na ir ką jūs sau galvojat? Po dviejų savaičių ji man skambina, kad surastos atipinės nenustatytos reikšmės plokščiojo epitelio ląstelės ASC-US. Vaje kaip aš išsigandau, kaip verkiau. Ji mane nuramino, kad dažniausiai jos išnyksta ir po pusės metu liepė šį tyrimą padaryti pakartotinia.
Klausiu visų - ar kam nors buvo tokių bjaurių ląstelių?
Nepulk i panika.ASCUS-tai dar pati pati pradzia,jei kas ir yra.O gal ir nera...Juk tai NENUSTATYTOS KILMES lasteles...Man pries metus buvo HSIL,atliko gimdos kaklelio operacija.Vasara ginekologe dar rado lopineli likusios zaizdos.Sugyde vaistais.Onkocitologinio atsakymas tada buvo ASCUS.Si rudeni tyrima pakartojau.Viskas tvarkoje.
mile,paieskok informacijos internete.Pamatysi,kad didesni uz ASCUS pakitimai yra LSIL,HSIL...arba cin2,cin3...taigi,tau viskas bus gerai.Cia dar nereikia verkti,patikek
mildux,ir tau sekmes ir kuo geresniu rezultatu.Visoms ateina valanda,kai jauciames nelaimingos ir kankinamos nerimo-del ligu ar pan.Bet...tai praeina.Tiesiog reikia si laikotarpi isgyventi.