QUOTE(Jurgitak @ 2009 11 19, 12:16)
Gali apie šitą skanėstą papasakoti daugiau?
Davija pries kelias dienas buvo idejusi karamelizuotu riesutu recepta.
4 s. rudojo cukraus
2,5 s. vandens
cinamono
200 g migdolu riesutu
I micropliusa dedame cukru ir vandeni. Kisame i mikrobangu krosnele 1 minute. Istraukiame, sudedame cinamona ir riesutus, ismaisome, dedame vel 2 min. Vel istraukiame, pamaisome ir dar karta 2 min. Isimame ir paskleidziame ant silikoninio padekliuko.
Mano variantas gavosi todel, kad pagailejau tiek daug riesutu ir puse pakeiciau saulegrazomis, kita dali dejau anakardzio riesutus, kiek ejo rankose susmulkinau, kad nebutu cieli.
Gavosi nerealaus skonio desertas. Karamels visai nedaug, todel lengvai trupa, dauzyti nereikia. Kita karta bandysiu deti sezma, migdolu ploksteles ir cukatus ir isdeti i madeleinu formeles. Gausis tikri florentinai, kaip Rimi parduotuveje pardavinejami.(karta bandziau gaminti, nieko gero nesigavo).
Kas man kabiausiai patiko, kad riesutai ir saulegrazos graziai apskrudo, lyg butu kepinti(gerai kad tingejau pries tai kepinti, nors mintis tokia buvo

) butu tikrai sudege
Silikoninius padekliukus irgi turiu 2, jei ant jo kepi torto lakstus, ryskai per mazai