QUOTE(xingx @ 2011 03 04, 23:20)
Labas mamytes,
Jungsimes ir mes i jusu buri. Mano mergytei 7men. ir tik dabar pamate, kad klubelis isnires. Po savaites vaziuosim gipsuoti. Iki tol FP reikia nesioti. Labai ieskau pasisakymu apie gipsuotus sanariukus, bet cia ziuriu tik vienam leliukui taip pasitaike.
Laba,
Mums irgi dėjo gipsą, tik mažesniems. Tada buvo 3 mėn.
Ištiesų mums buvo pasirinkimas ar iš pradžių nešioti Freiką ar gipsą, kadangi pas mus tik vienos kojytės displazija, ir gydytoja sakė, jog uždėjus pagalvėlę visada stipresnė kojytė nustums pagalvėlę, tad ateitį gali tekti dėti gipsą.Todėl mes iškart nusprendėm nuo pirmos dėt gipsą.
Ir žinai, ištiesų gipsas irgi turi savų privalumų (na gal, kad mes mažiukai buvom ir nelabai dar ką supratom

, jūs turbūt jau ropojat, o mes tik kaip pagaliukai dar gulėdavom) neramus vaikutis buvo tik puse paros. Būdami su gipsu aš labai dažnai laikydavau be pamperso, ko dabar negalime, nes šiuo metu esam su Tiubingerio įtvariuku, kurį reik nešiot 23 val.
Po dviejų savaičių dėjo platesnį pagaliuką, va tada tai tikrai verkėm kas 15 min., kad aš jau nebeiškenčiau ir daviau žvakutę nuo skausmo (ligoninėj iš kart siūlė kišt žvakutę, bet mes dar kentėjom, bet kitą kart taip nekankinčiau vaiko), bet per parą pripratom ir vėl viskas puiku.
Uždėtas gipsas savo darbą dirba 24 val. per parą, o freiko pagalvėlę kiekvieną kart nuimi ir uždedi ir jau vaikui stresas, dar turbūt plius papildomas pašidymas

. Kitą kart pasigaili vaiko ir leidi jam ilgiau pabūt nuogam, o tai tik jam ne į naudą.
Linkiu jums nenusiminti, viskas gerai, kad laiku pastebėta ir viskas pagydoma tik reikia laiko. Sekmės.