Įkraunama...
Įkraunama...

Freiko pagalvėlės

Apklausa: gal teko jūsų vaikučiams dėvėti,ar pasiteisino,o gal reikėjo dėvėti bet nenešiojo.ka manote apie tai? (13 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(0kristut0 @ 2011 03 05, 20:28)
skaicaiu ir zurnale, kad kartais lb sunku pamatyti kad blogai su sanariukais ...

mum irgi vos vos izvelge . jei ne echo, gerai kad chirurge jei kas jei neajsq nera tikra visus siuncia echo.. (nors kitos gydytojos vis saiposi is jos  kad atseit cia siuntineja vos ne visus )

beveik visose issivysciusiose salyse yra daroma visiems vaikuciams echo. O cia juk LT, cia daug kas nedaroma. Jeigu turesiu dar vaikuciu, tai ne negalvosiu ar daryt echo ar ne. Ir kitiem patarsiu.
Atsakyti
QUOTE(xingx @ 2011 03 05, 21:51)
beveik visose issivysciusiose salyse yra daroma visiems vaikuciams echo. O cia juk LT, cia daug kas nedaroma. Jeigu turesiu dar vaikuciu, tai ne negalvosiu ar daryt echo ar ne. Ir kitiem patarsiu.

pritariu.. thumbup.gif
as irgi... reikalausiu butinai echo.
Atsakyti
Mes kai vezem savo mazyle menesio laiko, ja irgi maige, sukinejo kojytes, sake nieko nesimato, kad displazija butu, tai liepe atvaziuot kai sulauksim triju menesiuku, nes tada jei pamatys dar velu nebus. Na ir ka, kai pasirodem triju menesiu amziaus, pasukiojo vel ir iskart pamate, kad atvedimas kojyciu nevienodas. Ikinke i Freika ir issigydem greit bigsmile.gif Idomu, kad jum taip menesio laiko paziurejo ir viskas, juk vistiek kazkoks itarimas buvo, jei jau pirmai apziurai siunte pas ortopeda g.gif
Atsakyti
QUOTE(xsimonax @ 2011 03 06, 13:00)
Mes kai vezem savo mazyle menesio laiko, ja irgi maige, sukinejo kojytes, sake nieko nesimato, kad displazija butu, tai liepe atvaziuot kai sulauksim triju menesiuku, nes tada jei pamatys dar velu nebus. Na ir ka, kai pasirodem triju menesiu amziaus, pasukiojo vel ir iskart pamate, kad atvedimas kojyciu nevienodas. Ikinke i Freika ir issigydem greit  bigsmile.gif  Idomu, kad jum taip menesio laiko paziurejo ir viskas, juk vistiek kazkoks itarimas buvo, jei jau pirmai apziurai siunte pas ortopeda  g.gif

Va tas ir blogiausia, kad nekviete pakartoti, nieko. Ramiausiai sau gyvenom, kol visai atsitiktinai pakliuvom pas raidos spec. kuri ir pamate, kad viena kojyte trumpesne, tada nusiunte echo,o tada rentgenas ir diagnoze. Ir pikta ir skaudu ant gyd. kuris ziurejo. O kas idomiausia, kad ji man jau antra mergaite. Kai gyd. ziurejo, klausiau, kodel traska viena kojyte. Gyd. atsake, kad patraskes ir nustos unsure.gif
Atsakyti
Na manau kad problemos aptikimas labai priklauso ir nuo pasirinkto šeimos gydytojo ir nuo ortopedo - mus šeimos gydytoja profilaktiškai pasitikrinti siuntė ir su pirmu vaikučiu ir su antru. Ortopedą rinkomės irgi pagal rekomendacijas ir abu kartus jie įvertindami vaikučių būkles siuntė darytis echo. Pirmu atveju berniukui nieko nerado - sveikas, o va mergytei prisireikė Freiko pagalvėlės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dei: 06 kovo 2011 - 19:14
QUOTE(xingx @ 2011 03 04, 23:20)
Labas mamytes,
Jungsimes ir mes i jusu buri. Mano mergytei 7men. ir tik dabar pamate, kad klubelis isnires. Po savaites vaziuosim gipsuoti. Iki tol FP reikia nesioti. Labai ieskau pasisakymu apie gipsuotus sanariukus, bet cia ziuriu tik vienam leliukui taip pasitaike.

Laba,
Mums irgi dėjo gipsą, tik mažesniems. Tada buvo 3 mėn.
Ištiesų mums buvo pasirinkimas ar iš pradžių nešioti Freiką ar gipsą, kadangi pas mus tik vienos kojytės displazija, ir gydytoja sakė, jog uždėjus pagalvėlę visada stipresnė kojytė nustums pagalvėlę, tad ateitį gali tekti dėti gipsą.Todėl mes iškart nusprendėm nuo pirmos dėt gipsą.
Ir žinai, ištiesų gipsas irgi turi savų privalumų (na gal, kad mes mažiukai buvom ir nelabai dar ką supratom smile.gif, jūs turbūt jau ropojat, o mes tik kaip pagaliukai dar gulėdavom) neramus vaikutis buvo tik puse paros. Būdami su gipsu aš labai dažnai laikydavau be pamperso, ko dabar negalime, nes šiuo metu esam su Tiubingerio įtvariuku, kurį reik nešiot 23 val.
Po dviejų savaičių dėjo platesnį pagaliuką, va tada tai tikrai verkėm kas 15 min., kad aš jau nebeiškenčiau ir daviau žvakutę nuo skausmo (ligoninėj iš kart siūlė kišt žvakutę, bet mes dar kentėjom, bet kitą kart taip nekankinčiau vaiko), bet per parą pripratom ir vėl viskas puiku.
Uždėtas gipsas savo darbą dirba 24 val. per parą, o freiko pagalvėlę kiekvieną kart nuimi ir uždedi ir jau vaikui stresas, dar turbūt plius papildomas pašidymas smile.gif. Kitą kart pasigaili vaiko ir leidi jam ilgiau pabūt nuogam, o tai tik jam ne į naudą.
Linkiu jums nenusiminti, viskas gerai, kad laiku pastebėta ir viskas pagydoma tik reikia laiko. Sekmės.
Atsakyti
Geriausiai ateiti pas likimo draugus... Mes nuo vakar susidraugavom su Freiko pagalvėle, tai pastebėjau, kad daugiau nervinuosi ir nerimauju aš pati nei vaikutis, bet vis kirba mintis nueiti dar pas kokį nors ortopedą, galbūt echo padaryti (darė rentgeną)
Sumatavo apie 30 lapsnių kampą, paminėjo, kad jei ir nenešiosim pagalvėlės, greičiausiai viskas susitvarkys, bet rekomendavo geriau nusipirkti ir nešioti, nes patenkam į padidintos rizikos grupę (pilvuke sėdėjo). Visą naktelę nemiegojau ir vis svarsčiau, kodėl taip vėlai nukeliavom pas ortopedus, o galiausiai dar ir rado mažiukui bėdelę. Dabar jau braukau dieneles kalendoriuje ir vis galvoju, ar dar ko ieškoti, nes lankėmės tai ortopedijos klinikoje
Atsakyti
QUOTE(songaila @ 2011 03 15, 22:01)
Geriausiai ateiti pas likimo draugus... Mes nuo vakar susidraugavom su Freiko pagalvėle, tai pastebėjau, kad daugiau nervinuosi ir nerimauju aš pati nei vaikutis, bet vis kirba mintis nueiti dar pas kokį nors ortopedą, galbūt echo padaryti (darė rentgeną)
Sumatavo apie 30 lapsnių kampą, paminėjo, kad jei ir nenešiosim pagalvėlės, greičiausiai viskas susitvarkys, bet rekomendavo geriau nusipirkti ir nešioti, nes patenkam į padidintos rizikos grupę (pilvuke sėdėjo). Visą naktelę nemiegojau ir vis svarsčiau, kodėl taip vėlai nukeliavom pas ortopedus, o galiausiai dar ir rado mažiukui bėdelę. Dabar jau braukau dieneles kalendoriuje ir vis galvoju, ar dar ko ieškoti, nes lankėmės tai ortopedijos klinikoje

Sveika prisijungus i musu kluba mirksiukas.gif
Zinok mano maziukas su Freiku jau antras menuo ir galiu pasakyti, kad pagalvele tapo musu akcentu, aksesuaru ir nieko cia blogo jau nematau mirksiukas.gif Stresas ir man buvo pirma savaite...ir nuverkiau ne karta...ir vezioojom po kitus daktarus -kur vieni pasake, kad viskas idealu ir nereikia jokiu pagalviu...bet...ortopediniam daktaras buvo teisus ir vis del to reikia nesioti...o aiskiausiai tai parode rengeno nuotrauka ka tu jau ir turi mirksiukas.gif
Tad nusiramink, atsipalaiduok ir toliau DZIAUKIS MOTINYSTE!!!! mirksiukas.gif 4u.gif wub.gif thumbup.gif
Tas laikas prabegs kaip viena diena, o svarbiausia - kas laiku viskas pastebeta!! mirksiukas.gif
Atsakyti
Maniškis irgi visai neblogai jaučiasi. Paskaitinėjau, kad jei teisingai dėvima, ta pagalvėlė neturi sukelti jokio diskomforto. Vakare buvo ties keliukais paraudusi viena kojytė, o ryte, kai keičiau pampį - taip stipriai ištiesė kojytes ir su tokiu malonumu matėsi, paskui vėl į varliuko pozę.

Tai pasakykit, mamytės, kaip su tomis oro voniomis dabar?? Berniukams juk ypač aktualu. Aš laikydavau ir laikydavau nuogutį, o daba bijau tą išmislą nuimti, kad tik dienos darbas nenueitų perniek.. O mankštintis dabar igi jau nebegalima?? Iš to streso užmiršau visko gydytojo išsiklausinėti, teks jaučiu dar kartą apsilankyti

Ale vistiek aš dar noriu pas kitus nuvežti, gal kur privačiai? Kokį parekomenduotumėte ortopedą Kaune?
Atsakyti
QUOTE(songaila @ 2011 03 16, 08:56)
Maniškis irgi visai neblogai jaučiasi. Paskaitinėjau, kad jei teisingai dėvima, ta pagalvėlė neturi sukelti jokio diskomforto. Vakare buvo ties keliukais paraudusi viena kojytė, o ryte, kai keičiau pampį - taip stipriai ištiesė kojytes ir su tokiu malonumu matėsi, paskui vėl į varliuko pozę.

Tai pasakykit, mamytės, kaip su tomis oro voniomis dabar?? Berniukams juk ypač aktualu. Aš laikydavau ir laikydavau nuogutį, o daba bijau tą išmislą nuimti, kad tik dienos darbas nenueitų perniek.. O mankštintis dabar igi jau nebegalima?? Iš to streso užmiršau visko gydytojo išsiklausinėti, teks jaučiu dar kartą apsilankyti

Ale vistiek aš dar noriu pas kitus nuvežti, gal kur privačiai? Kokį parekomenduotumėte ortopedą Kaune?

as nebedarau oro voniu ... laikausi kad geriau atnesiosiu krupsciai, nei po to da viena menesi uzdes nesioti.

man visai patiko gintautiene .as buvau klinikose, bet ji dirba ir privaciai .. ortopedijos technikoje lyg . ji pgl rentgena sprendzia..
Atsakyti
bet tai kaip be oro vonių sad.gif visai nekas gal tada bent sauskelnes kokias super orui laidžias?
Atsakyti
QUOTE(songaila @ 2011 03 16, 08:56)

Del oro voniu...tai as leidziu buti ir be pampio, tik ne tiek daug kaip anksciau kai buvo be itvaro mirksiukas.gif nuimu itvara vakarais pries perrengiant i pizamyte ir idejus tarp kojykiu ranka palaikau kokias 15 min, svarbu, kad neglaustu kojyciu, o spardytis juk gali thumbup.gif
o mankstinu visa, bet su itvariuku...o nugaryte pamasazuoju nuemus vakarais itvara ir paguldzius ant pilvelio - kojytes padedu varlytes poza thumbup.gif viskas imanoma, tik nereikia stresuoti mirksiukas.gif

Del vezimo....nu as patarciau nebegaisti laiko....as jau rasiau cia anksciau savo visa istorija...paskaitinek, bus tas pats...trys daktarai ir vis tiek pirmas ir trecias teisus ir RENGENAS geriausia info parode mirksiukas.gif uz pinigus veziau kur pasake, kad viskas gerai i A klinika doh.gif ... viskas gerai.... doh.gif doh.gif doh.gif ir buvo neteisus... buciau prazioplnus per juos doh.gif aisku mamytes nori tiketi tuo, kas pasako, kad viskas gerai ax.gif tada reiks trecio daktaro nuomones doh.gif nu zodziu pasaka be galo doh.gif ziurek kaip tau geriau...bet patariu is savo patirties su tais daktarais mirksiukas.gif
Atsakyti