QUOTE(Gundia @ 2012 04 02, 12:45)
Sveikos mamytes,
labai aciu, kad daug kas atsiliepe

Mes gerdavom vit D nemazai, po 4-5 lasus, bet paskui vasara sumazinom. Siaip niekad mums neitare jokio rachito, nic nieko, bet mergaite gime lb didele ir lb sparciai augo, tai uz tai ir tokia didele doze vit D buvo.
O del displazijos jau kaip ir minejau, man pasidare neramu, kai mergaite pradejo kaire kojale sukti i vidu, tada nulekem pas ortopede. Cia Kaune silainiu poliklinikoj, pas gydytoja Bielskiene, tada ji ir skyre mums rengena, kur diagnoze pasitvirtino - abipuse displazija, bet kaip gydytoja minejo, tai labai mazai isreiksta ji. Jokio gydytomo tipo nera, jeigu butu blogiau, tai tuomet tik operacija, o db tik masazai ir manksteles. As kadangi noriu dar kito gydytojo nuomones, nes mergaitei jau 1,5metuku, o man tas ir yra labai baisu, nes jau gipsas kaip ir velai, nu aisku, jeigu ten blogetu, tai turbut jo neisvengsim. Ketvirtadieni einam i ortopedini dar pas kita gydytoja, galbut jis dar kazka patars. o su tom mankstom, tai siaubas, nesileidzia ji visai

Nezinau, nei ka cia kaltinti, aisku kaltinu save, kad galbut laiku nepastebejau, taciau ji pradejo vaikscioti normaliai ir tik laikui begant kojyte pradejo sukti i vidu. Kazkaip norisi, kad dar vienas gydytojas paziuretu ir kazka pasakytu
Labai lauksim kito gyd. nuomones. Man kazkas cia nepatinka. Displazija paprastai mankstomis negydoma, juk sanario arba nesusiformavusio kaulo arba kremzles neatstatys. Mankstos ir masazai tik raumenukus sustiprins, del to kojyte turetu atsistatyti i vieta.
Jus teisingai informavo, kad gipsas tokiame amziuje nebepadetu, tik operacija. Mano mergytei kai beveik 7men. pamate, kad displazija yra, tada jau sake, kad kazin ar issisuksim be operacijos, nes jau per didele tokiems gydymo metodams. tada minejo, kad jeigu butu virs metuku, tai tik operauotu ir tada gipsuotu.
Puikiai jus suprantu, mano mergaite dar eina i mankstas ir masazus.is mankstos naudos jokios, masazus seip taip isguli.
saves kaltinti nereikia. tokius dalykus turi ne tik mama matyti, bet ir jus priziurinti gydytoja. Labiausiai ja reiketu kaltinti, kad ji laiku nepastebejo.