QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 02, 22:10)
Jums taip atrodo ,nes tai yra jusu vaikas,darote tai,kas jums atrodo teisingiausia,o auklei reikia daryti,tai ka jus norite ir kaip jus norite,tad sakyti ,kad aukles darbas yra lengvas nedirsciau.Jeigu net liepia ,kaip obuoli supjaustyti,tai...
Nu ka reiskia sunkus-lengvas? As tris vasaras atidirbau darzelyje ir galiu pasakyt, kad jei myli savo darba, jei patinka but su vaikais, tai einu kaip i darba ir tiek. Dirbau nuo 7 ryto iki 18 val. Vaiku 15-20 (sujungtos grupes). Neisprotejau. Tiesa, valgyr nereikejo daryt, bet atsakomybe milziniska, o ir suziureti visa tokia armija. Man labai baisu kai paskelbiau kad mokesiu 15 lt valandinei auklei ir pradejo skambint visokio plauko tetos, kurios ne tik vaika paziuretu bet dar ir kruvas darbu man nudirbtu. As suprantu, kad esu mama, ir man namie visai kitaip dirbasi, turiu instinktus, vaikas pats uzsiima kazkuria laiko dali, sunkiai du ausktai susitvarko, bet imanoma. Bet is svetimo zmogaus tikrai nereikalauciau ir ent nenoreciau kad imtusi man cia sveist plyteles, orkaites, persodint geles, ravet gelynus (tiesa viena buvo, kuri maniake ant zemes darbu, tai pamacius soda aikciojo, kad uzsimigdys lelka ir man braskes nuraves

)
Labai gerai cia kazkuri paraset, kad 1) reikia viska aptari is anksto. 2) nereikia krastutinumu. Gi sakau, kad aukle manau net neprivalo lyginti, plauti viso buto-namo grindu, vedzioti sunu, valyt langu ir pan. Nes patikekit, laiko vaikui tikrai neskirs. Vistik Rasma labai gerai parase, kad noretusi gryzus rasti nauja piesini, is konkoreziu nulipdyta bobauzi, kad vaikas papasakotu kaip per balas laivelius gainiojo ir pan. O del to kad vienos megsta kai kazkas namie seimininkauja o kitos ne - tai jau derybu ir aptarimo klausimas.
O apie bandeles

jei aukle dievina kulinarija, o cia dar ir su mazuoju kokius sausainius ar bandas susiorganizuoja kepti - kodel gi ne? Arba kad ir ta pati lyginima ar grindu valyma? (mes tai is vis rubu nelyginam, bet lygintuva turim tecio marskiniams) - vaikui didele atrakcija kad jam irgi duoda valyt grindis ar palygint. Vien del pramogos!
Mes mokedavom 1100,- - 1400,- uz viena vaika. + valgio vaikui isvirimas ir jei labai prisitrupina, kad issiplautu-issisiurbtu grindis.