Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

Aga, ir mano si savaitgali turetu atsistoti biggrin.gif
Bet as ko gera lupsiu velena ir viskas - nepasiruosiau is pernai, tai dabar jau nieko nebepadarysi.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 03 13, 23:38)

Pirmiems metams, salotoms ir ridikėliams gal kokiam šiltnamio kampe tiesiai ant velėnos paberčiau karutį žemių - jei sluoksnis gausis kokie 15 cm, niekas iš apačios nebeprasimuš  ax.gif .

varputis gal ir neprasimus... bet pvz... mani siltnami labiausiai atakuoja dirvinis vijoklis doh.gif ko tik nedarau, kas pora dienu apeinu su peiliu ir kiek pajegiu i gyli isplaustau. kitaip mikliai nusmaugia viska savo kelyje.
jauciu , sodinimas ant velenos, ne kiekvienoj vietoj tinka g.gif . priklauso nuo divozemio tipo, nuo dominuojanciu augalu...
nes karta pasodinau pakrasty ( pievoj) saulegrazas milzines, turejo uzaugt iki 3 metru , o uzaugo miniakai vos ne iki keliu doh.gif lotuliukas.gif kotukas - piesuko storio, ziedelis kaip astros doh.gif nepadejo nei meslas nei mulcas... piktozeles ir prastas dirvozemis( sausas zvyringas) savo selekcija atliko...
o vat giminaite turi riebu gera divozemi ( sodas buvusiam durpyne), tai pas ja su minimalia prieziura viskas uzauga. ten tikrai kur sekla numesi, kad ir ant velenos- augs...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 03 14, 11:36)
varputis gal ir neprasimus... bet pvz... mani siltnami labiausiai atakuoja dirvinis  vijoklis doh.gif

http://www.sodininky...liu-naikinimas/ čia rašo,kad vijoklis plečiasi ten,kur trūksta kalkių. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 14 kovo 2011 - 11:59
QUOTE(@asta @ 2011 03 14, 12:58)
http://www.sodininky...liu-naikinimas/  čia rašo,kad vijoklis plečiasi ten,kur trūksta kalkių.  g.gif

taip ir yra- zeme pas mus rugsti. karaliavo tas dirvinis vijoklis nuo amziu amzinuju, pakol as ant jo siltnamio nepastaciau. auga kiaurai viska, kiaurai mulciavimo plevele, kiaurai kartona, kiaurai putpasti ir kiaurai...asfalta doh.gif pries metus naujai isasfaltuotas keliukas pakrasciuose jau visur to vijoklio prauvrintas doh.gif vasara kelio pakrasciuose tokie grazus kilimai varpeliais zydejo...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 03 14, 12:36)
mani siltnami labiausiai atakuoja dirvinis  vijoklis doh.gif 
jauciu , sodinimas ant velenos, ne  kiekvienoj vietoj tinka g.gif . priklauso nuo divozemio tipo, nuo dominuojanciu augalu...

O jo, cia yra piktzoliu piktzole doh.gif pas mane irgi to gero sociai ir zaraza perzelia ka tik panorejusi. Dar neradau patikimo trucijimo budo, bet turiu itarima, kad jai nepatinka butent puri riebi, humusinga dirva. Kai kada nors mano darzas bus toks hihihi.gif, nebebus ten ir vijokliu biggrin.gif O kol kas guodziuosi mintim, kad juos raveti gana patogu - kai gerai suzelia, vienu rankos mostu nuo puses lysves kaip paklode nutraukiu lotuliukas.gif
Del vietos skirtingumo tai 100 proc. drinks_cheers.gif kas tinka vienur, ne taip greitai prilips kitoj vietoj. Slapynej kaktusai nezydi biggrin.gif bet viskas tik laiko klausimas...
Savo darze raudonmoli teko is pradziu skiesti zvyru ir trupuciu komposto, kol sukeliau darza auksciau ir pasiekiau daugmaz padoru zemes vaizda ax.gif O dabar jau liko gelytes - kastuva nugrudau i kampa biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 03 14, 19:37)
O jo, cia yra piktzoliu piktzole  doh.gif  pas mane irgi to gero sociai ir zaraza perzelia ka tik panorejusi. Dar neradau patikimo trucijimo budo, bet turiu itarima, kad jai nepatinka butent puri riebi, humusinga dirva. Kai kada nors mano darzas bus toks hihihi.gif, nebebus ten ir vijokliu  biggrin.gif  O kol kas guodziuosi mintim, kad juos raveti gana patogu - kai gerai suzelia, vienu rankos mostu nuo puses lysves kaip paklode nutraukiu  lotuliukas.gif
Del vietos skirtingumo tai 100 proc.  drinks_cheers.gif kas tinka vienur, ne taip greitai prilips kitoj vietoj. Slapynej kaktusai nezydi  biggrin.gif bet viskas tik laiko klausimas...
Savo darze raudonmoli teko is pradziu skiesti zvyru ir trupuciu komposto, kol sukeliau darza auksciau  ir pasiekiau daugmaz padoru zemes vaizda  ax.gif O dabar jau liko gelytes - kastuva nugrudau i kampa  biggrin.gif .

Žydi,jei palaikai virš jų skėtį biggrin.gif Ne į temą,bet negaliu nutylėti- klaidinga nuomonė,kad kaktusams reikia sausros ir didelio karščio. Be vandens bet kas suvysta,o per karščius nustoja augti-tik vegetuoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 03 14, 20:48)
Žydi,jei palaikai virš jų skėtį  biggrin.gif Ne į temą,bet negaliu nutylėti- klaidinga nuomonė,kad kaktusams reikia sausros ir didelio karščio.  Be vandens bet kas suvysta,o per karščius nustoja augti-tik vegetuoja  ax.gif

Nedrisiu gincytis blush2.gif , na bet juk sutiksit, kad augalai gali buti skirstomi pagal pomegius (sausamegiai - megstantys dregme, rugsciamegiai-sarmines dirvos) ir augimui vietas renkasi atitinkamas blush2.gif
Oi tik dabar pamaciau, kad cia siltnamio tema, persiprasau uz nuklydimus i pievas user posted image
Atsakyti
aš tai kiekvieną dieną vis prisimenu, kaip @asta svajoja kaktusus šiltnamin susinešt. Matyt yra ir tokių, kuriems drėgnesnis oras reikalingas.
Na, opuncijos pas mus ir taip auga žemėj, peržiemoja, o kitus teko vasarą gražiai kieme įkurdintus matyt. Čia Birštone vienam kieme vis akis traukė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 03 14, 00:08)
siandien ejom siltnamiui plevele taisyt, kur sniegelis sutrupino smile.gif mane nuteike,kad ilgai nelaikys ir vistiek reikes ja keist verysad.gif
o taisem tai dejom ant virsaus plevele, laikrasti ir uzlyginom..ryt zadu dar pirkt,kokia lipni juosta ir papildomai uzklijuot, kazi kokia geresne? g.gif ar ilgai laikys ta paprasta skaidri?

Ne, ji nelaikys.
Mes klijavom su tokia juosta, ku yra skirta santechnikos darbas - plati ir stora, buna juodos arba sidabrines spalvos, laiko labai gerai ( mes is abieju pusiu klijodavom )
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 03 14, 20:10)
Nedrisiu gincytis  blush2.gif , na bet juk sutiksit, kad augalai gali buti skirstomi pagal pomegius (sausamegiai - megstantys dregme, rugsciamegiai-sarmines dirvos)  ir augimui vietas renkasi atitinkamas blush2.gif

Tikrai taip drinks_cheers.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 14, 20:45)
aš tai kiekvieną dieną vis prisimenu, kaip @asta svajoja kaktusus šiltnamin susinešt. Matyt yra ir tokių, kuriems drėgnesnis oras reikalingas.
Na, opuncijos pas mus ir taip auga žemėj, peržiemoja, o kitus teko vasarą gražiai kieme įkurdintus matyt. Čia Birštone vienam kieme vis akis traukė  wub.gif

Birštone tą kiemelį ir aš mačiau..visada dar sustoju prie tvoros,paspoksau,po to gėda pasidaro,kad gali žmonės ir nesuprasti biggrin.gif Jei jau kalbam ta tema,tai šiltnamyje spygliuotieji nerealiai gerai jaučiasi iki vasaros pradžios. Kai jame šilta ir didelis oro drėgnumas. Vasarą jiems idealu būti gryname ore. Paslapčiom ir aš jau matau,kaip mano numylėtiniai įsikurs šiltnamyje tarp pomidorų ir agurkų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 03 14, 11:02)
Ačiū už protingas mintis  4u.gif
Dar ir nestovi  biggrin.gif  šios savaitės gale turėtų atvežti  ax.gif 

Dabar būsimiems ridikėliams ir salotoms "šildau" dirvą,saukėtoje vietoje užklojus juodą plėvele..kai oras gerokai pašils į žemę įkišiu nedidelius lankelius,uždengsiu plėvelę ir bus mini tunelinis šiltnamiukas. Rudenį taip dengiau agroplėvelę,kai naktys jau vėsios buvo.

thumbup.gif koki isigijot siltnamuka ? rolleyes.gif ir ko ten jame yra ? smile.gif Gal ka ir saviskiam dar galeciau maz pritaikyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smulkmenele @ 2011 03 14, 22:48)
thumbup.gif  koki isigijot siltnamuka ?  rolleyes.gif ir ko ten jame yra ? smile.gif Gal ka ir saviskiam dar galeciau maz pritaikyt  smile.gif

Dar neturiu šiltnamio,tik gyvenu taip,tarsi jis jau kieme stovi smile.gif Jei viskas sklandžiai eisis,savaitės pabaigoje turėtų atvežti. Polikarbonatinį,šlaitinį. Vistik priėjau išvados ,kad reikia šlaitinio,nes jame bus vėdinimo langai,ko nėra arkiniame....
Atsakyti