QUOTE(Malibu @ 2009 11 29, 12:01)
Mergaitės, help! Nusprendžiau savo 6 metų vyrukui vilnones kelnes numegzti. Kažkokiose senose megzimo knygose (berods, "Dovana mažiems ir dideliems" bei "Virbalais ir vašeliu", autorė - N. Banevičienė) radau schemą ir labai jau šykštų aprašymą. Kadangi kelnės ne kūdikėliui, tai klyno neplatinsi taip, kaip jis platinamas megztant kūdikių šliaužtus, kombinezonus ar kelnytes. Aprašyme nurodyta, kad reikia pradėti nuo viršaus ir megzti atskiras klešnes. Problema štai kur: numezgus 2 cm juosmens juostelę, rašoma, kad reikia užpakalinę klešnių dalį platinti, numezgant iki pusės klešnės ir apsisukant,( taip kelis kartus), o po to megzti pagal schemą. O ten platinimas iš abiejų pusių, po to siaurinimas (panašiai kaip siuvamų kelnių klešnės iškarpa). Nebežinau, kaip apskaičiuoti tą išplatinimą ir susiaurinimą.
Gal galite padėti? Gal turite kokį aiškesnį kelnių mezgimo aprašymą?
Papildyta:
Alacka33, nuostabi suknytė!
Gal galite padėti? Gal turite kokį aiškesnį kelnių mezgimo aprašymą?
Papildyta:
Alacka33, nuostabi suknytė!

mano pasiūlymas jei moki pasidaryk iškarpas ir pagal jas megzk. o aš praeita žiemą mezgiau savp vaikui kelnes tai mezgiau kaip kojionę apvaliai pradėjau nuo viršaus (pasiskaičiavau pagal apimtį akis) mumezgus kelias eiles padariau palenkima kad būtų kur guma įverti po to kai mačiau kad užpakaliukas jau telpa tada padalinau visas akis i dvi dalis ir mezgiau klešnes kur atrodė kad reikia siaurinau. man 5virbalais labiau patiko nes nereikėjo nieko siūti. sėkmės