Įkraunama...
Įkraunama...

Geodeziniai matavimai 2

QUOTE(Rajnele @ 2012 02 23, 17:23)
Sveikos, mamaitės ir nemamaitės smile.gif

Tikslingai ieškojau tokios temos... Gal kažkuri man galėsite patarti, tiksliai atsakyti, na, kažkaip padėti...

Tvarkom namus po senelių mirties, o ten visiškas bardakas...
Yra planai su pastatais, bet jie nėra įregistruoti. Plius, yra pastatų, kurių nėra net planuose (jie mediniai). Tačiau visiems statiniams jau n metų (20 ir daugiau...).
Man iš principo norėtųsi žinoti, kaip galėtų būti su kainomis, jei mes nenorime griaut pastatų, o norime viską legaliai sutvarkyti ir suregistruoti...

Kiek kalbuosi, vieni sako, kad norint tuos pastatus "legalizuoti" reikia labai daug pinigų, o kiti sako, kad dabar įstatymas pasikeitęs kažkoks ir nereikia didelių investicijų ir jokių griovimų...

Gal čia esanti kokia specė galėtumėte man brūkštelėti bent keletą žodžių šiuo klausimu, kad aš turėčiau kabliuką ir galėčiau kažką mąstyti toliau.

Neapsakomai dėkinga būčiau!!!!

cia gal daugiau pastatu inventorizacija pas daro jum pasakytu. Man atrodo ten visokios pasiures, malkines ir lauko wc jei stovi ypac kaimo vietovej tai nelabai kam ir rupi, jei mieste netvarkyti pastatai tai jau rimciau. kuriam cia rajone ar mieste?
Atsakyti
QUOTE(Rajnele @ 2012 02 23, 16:23)

Yra planai su pastatais, bet jie nėra įregistruoti. Plius, yra pastatų, kurių nėra net planuose (jie mediniai). Tačiau visiems statiniams jau n metų (20 ir daugiau...).
Man iš principo norėtųsi žinoti, kaip galėtų būti su kainomis, jei mes nenorime griaut pastatų, o norime viską legaliai sutvarkyti ir suregistruoti...

Nesu specė, bet kaip tik baigiu tvarkyt dar didesnį bardaką.Nebuvo jokių planų, nieko.Manau teks pereit paveldėjimo grandinę, bent man reikėjo įregistruot pirmiausia mirusio tėvo vardu.Senelis iš tėvo pusės.Tada mirusios mamos ir tada mano vardu.
Pirmiausia reikia eiti į registrų centrą su turimais dokumentais, ten patars ko reikia.Man reikėjo kadastrinių matavimų.Dėl pinigų sunku pasakyt, nežinant, kokius dokumentus turit.
Atsakyti
QUOTE(Rajnele @ 2012 02 23, 16:23)
Sveikos, mamaitės ir nemamaitės smile.gif

Tikslingai ieškojau tokios temos... Gal kažkuri man galėsite patarti, tiksliai atsakyti, na, kažkaip padėti...

Kiek kalbuosi, vieni sako, kad norint tuos pastatus "legalizuoti" reikia labai daug pinigų, o kiti sako, kad dabar įstatymas pasikeitęs kažkoks ir nereikia didelių investicijų ir jokių griovimų...

Gal čia esanti kokia specė galėtumėte man brūkštelėti bent keletą žodžių šiuo klausimu, kad aš turėčiau kabliuką ir galėčiau kažką mąstyti toliau.

Neapsakomai dėkinga būčiau!!!!

Jei paskubėsite tai iki metų pabaigos galite legalizuoti nelegalias statybas be jokių baudų. Žinoma legalizuoti galima tik tas statybas kurios neprieštarauja įstatymams, ne saugomose teritorijose ir pan. Mes taip padarėme sodo sklype - legalizavome gyv namą.
Matavimus ir dokumentų tvarkymus mum atliko UAB “Baltijos matavimu organizacija". (tinka jei Vilniaus apskrityje) Internete rasi kontaktus, pasiskambink ir pasiklausinė visko kas domina. Jei ne Vln - ieškok analogiškos įmonės savo rajone.
Čia nėra kosminiai laivai - užsiimsi ir pasidarysi. Ką reiškia daug pinigų? 5 k LT tai daug? Jei taip tai pagalvok, kad naujam statybos leidimui gauti reikia 7-15 k LT, tame tarpe projektavimas, dokumentų tvarkymas ir t.t. O čia dar ūkiniai pastatai... Taigi jei firma užsiims už kokius 4 k LT sutvarkyti visus dokus - manau tai labai pigu.
Sėkmės !!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 24 vasario 2012 - 08:57
QUOTE(runchikas @ 2012 02 24, 10:52)
Jei paskubėsite tai iki metų pabaigos galite legalizuoti nelegalias statybas be jokių baudų. Žinoma legalizuoti galima tik tas statybas kurios neprieštarauja įstatymams, ne saugomose teritorijose ir pan. Mes taip padarėme sodo sklype - legalizavome gyv namą.
Matavimus ir dokumentų tvarkymus mum atliko UAB “Baltijos matavimu organizacija". (tinka jei Vilniaus apskrityje) Internete rasi kontaktus, pasiskambink ir pasiklausinė visko kas domina. Jei ne Vln - ieškok analogiškos įmonės savo rajone.
Čia nėra kosminiai laivai - užsiimsi ir pasidarysi. Ką reiškia daug pinigų? 5 k LT tai daug? Jei taip tai pagalvok, kad naujam statybos leidimui gauti reikia 7-15 k LT, tame tarpe projektavimas, dokumentų tvarkymas ir t.t. O čia dar ūkiniai pastatai... Taigi jei firma užsiims už kokius 4 k LT sutvarkyti visus dokus - manau tai labai pigu.
Sėkmės !!!

o gal kaune atsiras zmogus kuris tokius dalykus sutvarko, ivertines situacija pasako kiek kainuos ir taskas? nors patys is sios srities su vyru bet su pastatais mazia reikalu turim, o musu paciu namas nukrypes nuo projekto, statybos leidimai pasibaige, inventorizacija padare visai neatitinka nieko lotuliukas.gif zodziu but gerai jei kas uzsiima ir turi galimybe sutvarkyti greitai ir be jokiu reikalu uz atitinkama atlygi, rasykite i az smile.gif
Atsakyti
Sveiki, pasidalinsiu ir aš ,,patirtimi" su geodeziniais. NŽT derino metus, nunešiau užregistruoti į Registrų centrą, o ten atmetė doh.gif . Na absurdai kažkokie... (Čia veiksmas Vilniaus raj.)
Atsakyti
Yra tokios NŽT prie ŽŪM direktoriaus 2010-09-07 įsakymu Nr. 1P-90 patvirtintos Išankstinio ginčų nagrinėjimo Nacionalinėje žemės tarnyboje prie Žemės ūkio ministerijos ne teismo tvarka taisyklės, kurios reglamentuoja fizinių ir juridinių asmenų (toliau vadinama – asmuo) skundų dėl Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos teritorinių žemėtvarkos skyrių (toliau vadinama – teritorinis žemėtvarkos skyrius) sprendimų ir veiksmų (neveikimų), išskyrus sprendimus atkurti nuosavybės teises, suteikti žemės sklypą nuosavybėn neatlygintinai, parduoti, išnuomoti ar perduoti naudotis neatlygintinai žemės sklypą, pateikimo ir nagrinėjimo Nacionalinėje žemės tarnyboje prie Žemės ūkio ministerijos (toliau vadinama – Tarnyba) tvarką.

Pasiskaitykit www.lrs.lt, tai padės rengiant skundą.

QUOTE(runchikas @ 2012 02 22, 16:04)
Mano klausimas tinka visom šio forumo temom, bet rašau čia:
Ar esate kas nors rašęs skundą Vilniaus rajono žemėtvarkos skyriui dėl dokumentų derinimo vilkinimo, biurokratizmo ar pan?
Ar esate kas nors rašęs skundą seimo kontrolieriui dėl šių žemėtvarkos darbų?

Jei taip - kokia istorija ir rezultatai? Pasidalinkite patirtim.

Atsakyti
noreciau paklausti smile.gif kai jau pasamdyta imone padaro geodezinius matavimus ar uz tai, kad jie sudetu (parodytu) ribozenklius reikia jiems papildomai moketi, ar tai jau paprastai ieina i sutarta darbu kaina?
Atsakyti
QUOTE(Rastea @ 2012 03 13, 11:17)
noreciau paklausti smile.gif kai jau pasamdyta imone padaro geodezinius matavimus ar uz tai, kad jie sudetu (parodytu) ribozenklius reikia jiems papildomai moketi, ar tai jau paprastai ieina i sutarta darbu kaina?

Siaip turi ieiti.
Atsakyti
QUOTE(Rastea @ 2012 03 13, 11:17)

pagal viska įeina ir nužymėjimas. bet kartais ir musu firmoj buna, kad jaunieji matininkai ima ir nenužymi...jei žiema būna ir sąlygų nebūna. o poto ima ir išeina iš darbo. bet iš esmės galit reikalauti, kad nužymėtų. juolab ir kaimynai turi būti supažindinami su tais taškais
Atsakyti
QUOTE(grunge @ 2012 03 13, 14:32)
pagal viska įeina ir  nužymėjimas. bet kartais ir musu firmoj buna, kad jaunieji matininkai ima ir nenužymi...jei žiema būna ir sąlygų nebūna. o poto ima ir išeina iš darbo. bet iš esmės galit reikalauti, kad nužymėtų. juolab ir kaimynai turi būti supažindinami su tais taškais

butent tai kaip renkami kaimynu parasai jei ribos nenuzymetos? siaip atlikus matavima privaloma nuzymeti uz ta pacia kaina, bet kaip minima cia buna kad ziema susmaigsto ribas, isalas isnesioja isvarto, ar pats zmogus kokius pagalius susmaigsto isvarto paskui ardamas zeme, tai jei kvieciama atstatyti tai tada ir moka.
Atsakyti
dekui uz atsakyma, tai dabar barsimes kol suzymes, nes mums ju niekas nenori pazymeti.. o i ta pati ribu parodyma kaimynams net is tos pacios imones niekas nebuvo atvyke tuo laiku, kuris buvo nurodytas issiuntinetuose laiskuose.. vat tau ir IĮ Žemata, ojj.. kokia as pikta ant ju..
Atsakyti
QUOTE(Rastea @ 2012 03 14, 00:25)
dekui uz atsakyma, tai dabar barsimes kol suzymes, nes mums ju niekas nenori pazymeti.. o i ta pati ribu parodyma kaimynams net is tos pacios imones niekas nebuvo atvyke tuo laiku, kuris buvo nurodytas issiuntinetuose laiskuose..  vat tau ir IĮ Žemata, ojj.. kokia as pikta ant ju..

o tai kaip neatvyko? tai kas ribas kaimynam parode? ar gal jau iki laisku nurodytos datos kaimynai pasirase? nes nesvarbu kad pasiraso zemetvarka vistiek reikalauja registruotu laisku siuntimo, dzin kad kaimynas per tvora gyvena ir jis pasirase. o gal isiuntinejo laiskus ir zmones paskambino kad neatvaziuos ir jie tada nevaziavo?
Atsakyti