arba
Citrininta menkė su salsvai aštriu garnyru

Vakarieninė foto, o lėštė tokia injaniškai geltona ir yra

Reikia:
300 g. šviežios menkės file
1/2 citrinos sulčių
2-3 v.š. alyvų aliejaus
2-3 arb. š. žolėlių {žuvims prieskoniuoti skirtų}
miežių, rugių ir pilno grūdo avižų kruopų (vienas nedidelis miuslių dubenėlis kad artypilnis būtų, išenia daaaug košės}
didelė sauja džiovintų datulių
100 g. sviesto
1 svogūnas
3 juodieji ridikai,
saujelė bazilikų lapukų
2-3 v.š. grietinės,
druskos.
Menkę supjaustyti kubeliais, užpilti citrinos sulčių, aliejaus ir žolelių mišiniu, pasūdyti. Palikti uždengtą šaldytuve nakčiai.
Užkaisti košę. Lėtai virti rugius ir miežius, vėliau sumesti avižas ir datules. Galima pagardinti sviestu.
Kol verda košė, nulupti ir stambiai sutarkuoti juoduosius ridikus. Sumaišyti su grietine,pasūdyti.
Nulupti, pusžiedžiais supjaustyti ir svieste pakepinti svogūną. Paruoštą uždengti, ant to paties sviestuko likučių užmesti menkę su visu mirkaliuku, kepti iki iškepimo {greit}.
Pateikti padailinus baziliko lapukais. Svogūnai jungia košę su žuvele.