Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(S.N.A.S @ 2009 12 08, 01:06)
va šita lėkštutė mano skonio thumbup.gif
tik klausimas, maišei kuskusą su soromis? kokiom proporcijom?  g.gif  įdomu.......


Aš jei rimtai galvojau kad kuskusas ir soros tai tas pats...Bet man paaiškino kad kuskusas dažniausiai gaminamas iš manų...Turėjau sorų kruopų tokių smulkesniu ir sumaišiau maždaug per pusė su kuskusu blush2.gif Man skanu buvo smile.gif

QUOTE(Nova @ 2009 12 08, 16:19)
Elena, o nesausokas iseina apkepas? As tokias bulves kepu keptuveje, bet noriu pabandyti ir orkaiteje sita apkepa, labai jau skaniai pas jus atrodo  thumbup.gif  Tik va pagalvojau, ar orkaiteje labai neisdzius kepant?  g.gif



Tikrai nesausas schmoll.gif Įpilaiu aliejaus biški ir išmaišiau...Jei bijai kad sudžius gali sviesto gabaliukų ant viršaus padėti...O gal nuo formos priklauso?Kepiau silikonineje formoje...labai gražiai iškepa...
Atsakyti
QUOTE(Neila+69 @ 2009 12 08, 13:44)
kaip jus tusinate,kad kopustai gaunasi tokie geltoni,taip skaniai atrodo user posted image

aš pvz pradžioj apkepu kopūstus morkas svogūnus ir ttt o tada užpilu vandens ir troškinu , kartais pomidoru pastos pabaigoj šaukštą įdedu gaunasi irgi tamsi spalva :
user posted image
Atsakyti
Kopūstai manieji, manau, nuo svogūnų pasispalvojo. Plius vėliau viską kiek paryškino grybai.

{ak, ir foto vakere man geltonesnės išeina}
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 12 07, 15:01)
Bulvių plokštainis
Bulvės šiam plokštainiui tarkuojamos su burokinė tarka.Jei jos labai sultingos reikia biški nuspausti.Dedame smulkinto svogūno,prieskonių,druskos.Įpilame aliejaus,išmaišome.Dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje apie valandą...

user posted image
Višta pagal Oliverį
Originalus receptas.Aš tik kumpio nenaudojau...ir dar įdėjau prie bulvių porą obuoliukų..

4 PORCIJOMS REIKĖS
viščiuko (apie 2 kg)
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 kg nuskustų bulvių
1 didelės citrinos, geriau - chemiškai neapdorotos
1 česnako galvutės, padalytos i skilteles
saujos šviežių čiobrelių
alyvuogių aliejaus


saujos šviežių rozmarinų šakelių (nuskinkite lapelius)
nebūtinai: 8 plonų griežinėlių rūkyto sluoksniuoto kumpio

Viščiuko vidų ir išorę įtrinkite druska (nepagailėkite) ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Jei galite, padarykite tai ryte, tada uždenkite viščiuką ir įdėkite į šaldytuvą, kol būsite pasirengę jį gaminti pietums ar vakarienei. Taip paruošta mėsa bus tikrai skani. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Užvirinkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens. Supjaustykite bulves golfo kamuoliukų dydžio (42-43 mm) gabaliukais, sudėkite į vandenį kartu su visa citrina, česnako skiltelėmis ir virkite 12 minučių. Nukoškite ir palikite nugaruoti 1 minutę (bulvės bus traškesnės), tada išimkite citriną ir česnako skilteles. Kol bulvės dar karštos, pakratykite jas prikaistuvyje, kad lengvai apsviltų iš visų pusių, - iškepusios bus traškios ir skanios.
Kol citrina tebėra karšta, atsargiai subadykite ją apie 10 kartų. Išimkite viščiuką iš šaldytuvo, lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir ištrinkite alyvuogių aliejumi. Į ertmę įdėkite visą citriną, česnako skilteles ir čiobrelius, tada dėkite viščiuką ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Iškelkite viščiuką į lėkštę. Skardoje turėtų likti kepimo metu išsiskyrusių riebalų, į kuriuos sudėkite bulves kartu su rozmarinų lapeliais. Krestelėkite skardą, tada centre padarykite vietos ir vėl įdėkite viščiuką. Jeigu naudojate kumpį, ant viščiuko krūtinėlės uždėkite keletą griežinėlių ir kepkite dar 45 minutes arba kol viščiukas visiškai iškeps, o bulvės gražiai apskrus. (Vištiena yra iškepusi, kai šlaunelių mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų, o tekančios sultys yra skaidrios.)
Paprastai kumpį nuo viščiuko nuimu ir sutrupinu ant bulvių. Tuomet iš viščiuko išimu citriną ir česnako skilteles; česnakų syvus išspaudžiu, skilteles sutrinu ir ištrinu visą viščiuką. Išmetu citriną ir rozmarinus, nešu viščiuką ant stalo ir pradedu pjaustyti.
user posted image

Žuvis orkaitėje


Žuvie filė apibarstome druska,prieskoniais,išspaudžiame biški citrinos sulčių ir paliekame marinuotis.Imame kepimo indą,ant dugno sudedame lauro lapus,svogūno griežinėlius,ant jų dedame žuvį.Mažas šaldytas morkytes reikia trumpai apvirti ir sudėti ant žuvies.Viską užpilame padažu.
Padažui: keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite į jį miltus ir stipriai juos paskrudinkite. Po to, pastoviai maišydami, supilkite žuvies .Įberkite druskos, pipirų ir pamaišykite. Įpilkite grietinėlės ir išmaišykite.
Kepame orkaitėje apie pusvalandį.
Garnyrui apvirtos ir apkepintos bulvės,šviežių kopūstų salotos su aliejumi.

user posted image

Likučiai žuvies

Liko tos žuvies,tais sugalvojau suvynioti į bemielę tešlą,sutepiau kiaušinio plakiniu ir užkepiau orkaitėje...
Vištienos kepsniai.
Vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais.Įtarkuojame morką,dedame smulkintus svogūnus,česnakus,petražolės,beriame prieskonių,druskos (bet nedaug) ir sudedame majonezo.Viską gerai išmaišome ir paliekame šaldytuve.Gali net naktį pastovėti.Prieš gaminimą įmušame kiaušinį ir dedame porą šaukštų krakmolo.Išmaišome.Imame šaukštu ir dedame į įkaitintą aliejų,Apkepame iš abiejų pusių.Aš kas liko po to šildžiau orkaitėje ant viršaus sudėjus tarkuoto sūrio.Valgėme su raugintais kopūstais.

user posted image

Omletas.

Į indą įmušami kiaušiniai, įdedama grietinė, įpilamas pienas,dedame  pipirų,druskos (bet nedaug,nes lašiša sūdyta), šiek tiek svogūnų laiškų ir viskas išplakama. Masė įpilama į keptuvę ir kepama kelias minutes.Iškepusi omletą dedame ant lėkštes,sudedame ant jo sūdytos lašišos gabaliukus ir sulenkiame per pusę.

user posted image


Papildyta:
Viena nuotrauka neįsėdejo..pabandysiu vėliau  4u.gif

prarysiu liežiuvį,
thumbup.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanta.jjolanta @ 2009 12 08, 21:12)
prarysiu liežiuvį,
thumbup.gif  essen.gif  essen.gif



aga, gerai kad jau vėlus vakaras ir aš po vakarienės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanta.jjolanta @ 2009 12 08, 21:12)
prarysiu liežiuvį,
thumbup.gif  essen.gif  essen.gif


necituokite žinučių su nuotraukomis.
Atsakyti
KADANGI nes man šiandien reikėjo spalvų, bet ir daržovių, tai gaminau

Tautišką beveik vegetainį

nes mėsos tai praktiškai tik kvapas. Bet skanus biggrin.gif


user posted image



Reikia:
skaldytų žirnių, perlinių kruopų ir avižinių dribsnių
pomidorų piure
maaažo gabaliuko kiaulienos
vienos cukinijos
agurko
pomidoro
baziliko lapiukų
džiovintų daržovių pireskoninių
druskos, garam masala prieskonių,
sviesto.

Ramiakiškai išvirkite pasūdytą košę iš mirkytų žirnių ir perlinių kruopų. Išvirusią pagardinkit džiovintom daržovikėm, pomidorų tyre, sviestuku, vandeniu ir meskit dribsnius. Pavirkit, kad dribsniai būtų GATAVUČIAI, ir palikit uždengtą ant šiltos kaitlentės.

Kiaulienos gabaliuką supjaustykit kubeliais, meskit kept {aš šiuo metu sviestuko maniakė, jis man labai gardina cukinijas}. Nulupkit cukiniją, supjaustykit puspinigiais ir meskit prie mėsytės. Pasūdykit, pagardinkit garam masala.

Maktelkit lėkštėn košės, ir ant jos jau kraukit visą gėrį - lengvai mėsa kvepiančią kepintą cukiniją, luptą žalią agurką ir pomidoriuką, ir baziliko lapiukus.

Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
Mergaites kas UZ kas srovei ir nereitei po apdovanojima moderatoriai iteiktu mirksiukas.gif
Atsakyti
O kur balsus balsuot?
Atsakyti
QUOTE(RDA @ 2009 12 09, 00:09)
Mergaites kas UZ kas srovei ir nereitei po apdovanojima moderatoriai iteiktu  mirksiukas.gif

o už ką apdovanojimai? bigsmile.gif

QUOTE(gadget3 @ 2009 12 09, 09:39)
O kur balsus balsuot?

Na niekur , ne konkursas gi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(RDA @ 2009 12 09, 00:09)
Mergaites kas UZ kas srovei ir nereitei po apdovanojima moderatoriai iteiktu  mirksiukas.gif

jau jau taip tai ir Elenai reikia biggrin.gif o beje Neryte jau senokai nededa cia receptu, jai kaip ir ner uz ka apdovanojimo duot cool.gif

Atsakyti
Sveikos,

idedu ir as kelis patiekalus. Galbut pasikartos su buvusiais, bet bus proga prisiminti 4u.gif

Taigi,

Citrinines vistienos saslykai

Vistienos krutinele, supjaustyta smulkiais vienodais gabaliukais. Marinatui 1 citrinos sultys, aliejus, paukstienos prieskoniai, siektiek druskos, raudonieji svogunai. Palaikyt marinate apie 15 min. Kepiau keptuveje, suverusi ant vandenyje pamirkytu iesmeliu. Kadangi gabaliukai buvo mazi, tai iskepe viskas mazdaug per 5 min. smile.gif

user posted image

Sparaginiu pupeliu troskinys

Virtos sparagines pupeles, svogunai, vistienos ar kitos mesos likuciai, prieskoniai, siek tiek adzikos. Viskas troskinama grietineje.

user posted image

Skanaus biggrin.gif
Atsakyti