Aš tikrai atsiprašau, jei užgavau kieno nors jausmus. Paskutinis mano postas tikrai buvo "perlenktas"

Aš tikrai neturiu nieko prieš NŠP. Man tai yra gražu, nuostabu, tik nesutinku su kai kuriais argumentais. NŠP naudojimas man yra na, kaip ir dešimtinės atidavimas labdarai (bažnyčiai arba tiesiog stokojantiems). Tai yra sektina ir girtina, bet juk nėra nuodėmė taip nedaryti

Na, arba pasninkas. Pasiskaitai Bernardinuose: "pasninko patiekalai: lašišos kepsnys" ir juokas ima

Bet va, nėra nuodėmė net ir per pasninką valgyti sočiai.
Dėl orumo: sutinku, vyras su guma neatrodo man gražiai ir oriai, kaip ir moteris su termometru

Ir šiaip jau, čia pavyzdys gal ir ne į temą, nes ir su grandinėmis ant kaklo žmogus gali būti orus. Orumas nuo išorinių atributų man nelabai priklauso.
Dėl susilaikymo: čia, man regis, yra sąmoningumo dalykas. jie žmogus gyvena nesąmoningai, jam toks apribojimas, kaip nesimylėti per vaisingas dienas, gal ir yra prasmingas, bet jei žmogus sąmoningas, jam su susilaikymu iš viso nebus problemų ir nereikia jam to gebėjimo susilaikyti ugdyti.
Dėl sutuoktinių santykių ir atvirumo gyvybei: mane "užmuša" argumentas, kad kontracepciją naudojanti moteris nėštumo atveju darysis abortą. Kai kurios - galbūt, bet jei moteris yra tikinti, praktikuojanti, sąmoninga, tai net ir pastojusi su prezervatyvu ji aborto nedarys. O santykiai gal ir keičiasi labai subtiliai, bet tai vėlgi labai priklauso nuo daugelio kitų dalykų. Juk gali būti, kad santykiai ir naudojant NŠP bus tokie - nevaisingos dienos? Na, tai gulam! Nori-nenori - koks skirtumas, svarbiausia, kad GALIMA! Tikrai nemanau, kad jūsų šeimose santykiai yra tokie, aš norėjau tik pateikti pavyzdį, kad pats NŠP nėra panacėja nuo vartotojiškų santykių.
Aš asmeniškai galėčiau NŠP ir kitas apsisaugojimo priemones palyginti su moters higieninių priemonių pasirinkimu: NŠP, kaip ir daugkartiniai įklotai menstruacijų metu - atveria kitokį santykį su nuosavu kūnu, neabortuojančios priemonės, kaip ir vienkartiniai ekologiški įklotai - neteršia gamtos, sveikatai nekenkia, taigi, ne nuodėmė, bet tiesiog patogiau, lengviau - atitinkamas ir santykis su aplinka, na o abortuojančios priemonės kaip ir Allways - nieko gero nei moteriai, nei žemei. Atsiprašau už tokį palyginimą, bet tai geriausiai atsipindi mano požiūrį į apsisaugojimo priemones.