QUOTE(svetima @ 2010 06 25, 13:35)
Bet nieko iš jo girdėjus apie prezervatyvus-perskaičiau čia pirmą kartą, man įdomu, bet tai nepaliečia esybės gelmių..Dievas man apie tai nieko nėra sakęs, nors gal aš neišgirdau per kasdienybės triukšmą

Dabar klausysiu atidžiau...
QUOTE(Žiogelis @ 2010 06 25, 13:50)
Aš irgi nesuprantu, kodėl tai laikoma nuodėme, todėl man ir įdomu ne tik savo nuomonę išsakyti, bet ir išgirsti tuos, kurie tame mato nuodėmę. Ne šiaip pasiskaityti su išankstiniu nusistatymu, o tikrai išgirsti.
SVETIMA, nenoriu ir nereikia , kad imtumėt graužtis

Ne apie tai kalba.
Taigi kalbam, kaip kas ką suprantam ar ne?
Man iš judviejų ir Žiogelio dar tokia mintis atėjo.
Yra Dievos įsakymas NEŽUDYK. Bet niekur Dievas nesako ir nekalba, kad tu gali žmogų ir žodžiu nužudyti ppvz: apkalbėdamas apšmeiždamas arba teismo neteisingą nuosprendį paskelbdamas tam žmogui gali įvaryti širdies infarktą. Štai ir nužudymas.
Apie rūkymą , alkoholį Dievas irgi nekalba , bet žmogus per daug rūkydamas ar gerdamas sueikvoja savo sveikatą ir prisišaukia įvairių ligų , bet niekur neįvardinta kad rūkyti ir gerti nuodėmė.Vairuoti mašiną nesaugiu greičiu taip pat Dievas neįvardina kaip nuodėmės.
Ko nemoku tai mediciniškai ar moksliškai pasakyti, bet pabandysiu kažkiek ant keliuko užvesti. Kai moteris su vyru eina į sueitį, mano galva tai turi ir vykti pagal tikslius kūno veiksnius iki galo viskas įvykti, o su gumele to nėra ir moters organizmui tai nėra į naudą, kaip ir tablečių vartojimas, kaip ir spiralės žala ar abortas. Netgi nutrauktas lyt. aktas taip pat nėra gerai. Šalia to juk traumuojama ne tik gimdos kaklelis bet ir moters psichika ir vyro ( manot , kad vyras nenori užbaigti iki galo), taigi kodėl jos tokios būna piktos ir nervingos ir depresyvios ir galiausiai ligų apsikrauna? O šalia moters kas gyvena? taigi jų vyrai, jų vaikai ir artimieji kiti, kurie tas nuotaikas jaučia mato ir tik ne visada supranta.
Žmogus eina pats prieš save, prieš savo organizmą ir bando pateisinti kad čia viskas OK. Bet čia kalbu aš iš fiziologinės pusės, o ką Bažnyčia bando dar pasakyti, kad žmogus nori griauti Dievo tvarką ir įvedinėja savo išradimus, kurie ne visada į gera pasiteisina. Jie veda į naikinimą į griovimą. Užkertami keliai atsirasti gyvybei, nors moteris ir vyras yra tam pajėgūs ir sveiki ir drūti kaip ridikai ir štai jie save tokiu būdu traumuoja.
Taigi čia ir diskusija ne tam , kad kaltais pasijaustų kas nors, bet kad išsiaiškinti, kas čia ir kodėl.