Įkraunama...
Įkraunama...

spirale "MIRENA"

Sveikos. As mirena isidejau 2008 vasara, o dabar virs bambos atsirado kaip isberimas, kaip rausvos demes g.gif . Kazi ar gali buti tai nuo mirenos unsure.gif siaip as ja labai patenkinta ir nenoreciau pasalinti rolleyes.gif . Gal dar kam taip yra buve?! g.gif
Atsakyti
Na taip, nera tokia pigi, ar teisingiau siaubingi nepigi ta Mirena. Konsultacija, idejimas, pati Mirena - viso 1000 lt. Ir tiesa sakant, tai tik del to, kad nebutu neplanuoto nestumo. O kad tie hormoniniai preparatai geras daiktas - vargu. Manau kad tik isbalansuoja zmogaus organizma. Juk pas mus viskas vyksta savo ciklu. Ir tikrai gali buti sokas iki samones netekimo (ankstesniuose forumuose skaiciau, svarstydama, ar reikia man jos, ar ne). Bet is patogumo puses, atmetus tai, kad pasekmes gali buti ivairios (uztenka vien paskaityti anotacija ir salutinius reiskinius smile.gif), pliusu nemazai. Psichologinis saugumo jausmas, menesiniu ir skausmu pries jas nebuvimas (ar retas, cia kaip kam) ir su tuo susije kelioniu ir kt. patogumai. Man tik idomu, ar padeda Mirena PMS? Pvz jeigu budavo anksciau, tai gal sumazina? O gal atvirksciai? reikes paskaityti.
Atsakyti
nebutinai tik del neplanuoto nestumo gydytojai rekomenduoja detis Mirena, o taip pat del gydomuju tikslu. Taip, jinai ne pigiai kainuoja, o salutiniu pobeikiu turi dauguma vaistu, taip pat ir KT, cia priklauso kiekvienai individualiai, nes organizmai skirtingi, daugumai nebuna jokiu salutiniu pozymiu. Taip, kad kiekviena turi teise rinktis. Kaip man viena gydytoja pasake-tai nera nuodas, kitaip nebutu galima ja platinti is viso farmacijoje. Neziurint i tai-zalinga jinai, ar naudinga, bet paskaiciavus, kiek lt. isleidziama per metus perkant KT, Mirena 5 metams atsiperka su kaupu. Nepabandzius-nezinosi...kaip mano gydytojas sako-isimti ja reikia vienai is simto del salutinio poveikio. Taip, kad musu teise rinktis...Bijai vilko-neik i miska, kaip sakoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kendal @ 2009 11 30, 18:43)
Na taip, nera tokia pigi, ar teisingiau siaubingi nepigi ta Mirena.

Jei planuojat ją nešioti visus 5 metus,tai ji yra viena iš pigiausiu kontraceptinių priemonių mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu Mireną jau metus 4u.gif Man tai pati geriausia priemonė iš visų bandytų. Tik pirmą mėnesį buvo bėrimų (nežinau, ar nuo jos), dabar viskas liuks. Mėnesinių kaip ir nėra, kartais toks visai blyškus patepliojimas tik pasirodo trumpam... Atostogų negadina MM, baseino malonumais galima naudotis bet kada, saugumo jausmas. Man tai super thumbup.gif
Dėjausi poliklinikoj, tai kainavo tik pati spiralė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sisi: 01 gruodžio 2009 - 20:27
Mirena turiu jau beveik mėnuo. Įdėjimas nebuvo skausmingas, nors aš aišku bijojau baisiausiai. Pirma diena kazko karščio bangos pyli, maudė pilvo apačią ir strėnas kaip per menesines, o dabar štai jau trečia diena kažkaip įdomiai teplioja, toks kaip šviežias kraujas būtų. Kaži čia normalu? Beto, dar toks klausimas kyla. Gydytoja sakė, kad karts nuo karto reikia pasitikrinti, ar jaučiasi siūlai. Nu aš bandžiau, bet neužčiuopiu aš jų. blush2.gif Menesio gale nueisiu patikrins, ar ji dar vietoje, bet klausimas kyla, o kaip toliau? Nes ir instrukcijoj parašyta, kad būtina pasitikrinti. Tad norėjau paklausti korios jau ilgiau turit spiralę, kaip ten su tuo tikrinimusi. Ar tikrinate,ar nelabai reikia, nes tikrai paprastai neiskrenta?
Atsakyti
is pradziu is tikruju gali buti ir pykinimo jausmas, ir pilvo skausmai (net blogiau nei kai kam menstr metu), bet po to (gal savaites laikotarpyje) praeina. o jei ne - tai tuomet pas gydytoja. Del tu siulu tikrinimo, tai nezinau - ar reikia juos tikrinti. pirma karta girdziu. kraujas manau kad normalu - juk i gyva organizma deda, tuo labiau, kad tokiu metu kada valosi.

gydymo tikslais is tikruju duoda hormonu. man irgi gydytoja sake 'visai saugus ketvirtos kartos kontraceptikai'. tai kad nera jie saugus. butu saugus, nebutu salutiniu reiskiniu. po kokiu 20-30 gal ir suzinosime, koki poveiki organizmui daro. nors tikriausiai ne, nes tokiu vaistu pasekmes tikriausiai nera lengva susekti. Pigiausia - susilaikymas. Galbut prezervatyvai. Bent jau as juos patarciau jeigu santykiai nera reguliarus. Del tu keliu kartu nereikia organizmo nuodyti.

O del tikrinimosi - tai apskritai reiketu proflaktiskai bent karta per puse metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kendal: 03 gruodžio 2009 - 15:12
QUOTE(Kendal @ 2009 11 30, 19:43)
Na taip, nera tokia pigi, ar teisingiau siaubingi nepigi ta Mirena. Konsultacija, idejimas, pati Mirena - viso 1000 lt. 

Brangumas Mirenos atrodo tik del to kad iskarto reikia sumoketi uz 5 metu kontracepcija, jus paskaiciuokite kiek jums kainuos KT ar pleistras ar dar kokia tinkanti jums premone. Plius man dingo menesines, patepliuoja 1 dienele- uztenka ikloto, tai ir paketams skirtu pinigeliu kiek sutaupau. O kiek kainuoja psichologinis saugumas ir patogumas? Turiu Mirena 4,5 metu, man asmeniskai labiau pliusas kad nera vargo su menesinemis , tikrai zadu pratesti draugyste su ja bigsmile.gif .
Atsakyti
as tai del mirenos neturiu jokiu abejoniu nuo tada, kai dar laukiausi ir jau masciau ka reikes daryti, kad kol kas vaiku nebutu. pigiau, patogiau del gal isnyksianciu menesiniu, nereikia kas diena mastyti apie tabletes ar keitinetis ziedo. zodziu, as tikiuosi kad bus taip, kad isidesiu ir pamirsiu visus rupescius ir nereikes sukti sau galvos ar jau laukiuosi ar dar ne doh.gif , nes man atrodo, kad tai tikrai patikima apsauga, kurios nepamirsiu ryte "aktyvuoti" lotuliukas.gif (kaip yra su KT)
Atsakyti
QUOTE(Reginok @ 2009 12 03, 20:52)
Brangumas Mirenos atrodo tik del to kad iskarto reikia sumoketi uz 5 metu kontracepcija, jus paskaiciuokite kiek jums kainuos KT ar pleistras ar dar kokia tinkanti jums premone. Plius man dingo menesines, patepliuoja 1 dienele- uztenka ikloto, tai ir paketams skirtu pinigeliu kiek sutaupau. O kiek kainuoja psichologinis saugumas  ir patogumas? Turiu Mirena 4,5 metu, man asmeniskai labiau pliusas kad nera vargo su menesinemis , tikrai zadu pratesti draugyste su ja bigsmile.gif .

Na nezinau, as tai ne taip skaiciuoju savo sveikatos kaina smile.gif). Ir paketus perku brangius naturalius (nes taip sveikiau). Zinau uz ka moku tokia kaina, tik nezinia kiek ir kokia mokes ateityje nesiojancios Mirena.

Man atsiunte uzklausima del menstr. dingmo po Mirenos isidejimo i AZ, bet gal dar kam skaitancioms bus idomu. Niekas negali uztikrinti, kad jos dings. Cia tai jau kaip kam pasiseks. Kada praejo menstr. tai net ir nepamenu. gal po puses metu. bet tikrai is pradziu buvo. ir dabar gal pora kartu per metus buna, bet niekada nezinau bus ar ne smile.gif. kartais tik pora dienu l. mazai tepa. is tikruju manau, kad reikia dziaugtis, jei buna, net jei ir tai nepatogu. Veliau bus kitos bedos, kai prasides menopauze. Tada vel - hormonai. Jau geriau vyrai pasiryztu vasektomijai. Bet argi jie pasisiulys toki dalyka?smile.gif
Atsakyti
apie mirena galiu atsiliepti labai gerai,pati nesiojau 7 -ius metus,pinigai palyginus yra niekas ,kai tu patiri psichologine ramybe,t.y. tau nereikia jaudints kiekviena menesi nescia tu ar ne.5 metus atnesiojau,po to reikejo pakeisti i nauja ir pasikeiciau,bet po dvieju metu issiemiau nes leliuko uzsinorejau pagranduko ir jau per antra cikla pastojau,taigi neabejokit -super daiktas,po gimdymo ir vel isidesiu smile.gif
Atsakyti
Aš mireną jau įsidėjus nuo pavasario, nuo nepageidaujamo neštumo galima dėtis ir kitokias spirales, ne tokias brangias, bet aš dėjaus vien dėl to, kad po antro gimdymo per mmm į lauką negalėdavau išeiti 2 dienas doh.gif plaukdavau doh.gif o dabar thumbup.gif
Atsakyti