Taigi as perskaiciau beveik visus komentarus/patarimus sioje skiltyje ir deka keliu tikrai kompetetingu zmoniu susidariau gana nebloga vaizda ir tikrai nemazai suzinojau, bet kuo daugiau zinai, tuo daugiau nauju klausimu kyla...

Taigi prie reikalo. Susidariau nuomone, jog pagrindine diskusija cia vyksta tarp lateksiniu ir putų poliuretano ciuziniu (taip pat spyruokliniu tiems, kas negali isigyti anksciau minetu). Lateksas man nepatinka is principo, o apie poliuretana cia prirasyta nemazai geru dalyku, nezinau ar is tiesu tai kol kas geriausias kainos ir kokybes santykio pirkinys, taciau as pasigendu informacijos apie viskoelastinius ciuzinius. Nezinau ar tai itakoja, jog nei vienas is jusu zinovu (labai gerbiu jusu ziniu lygi ir dekoju uz patarimus/pagalba ciuziniu klausimais, tik kazkodel truksta info apie viskoelastinius) neatstovaujate viskoelastiniu ciuziniu pardavejams

Putu poliuretano ciuziniai:
Labai daug gero issakyta Metzeler ciuziniams, nemanau, kad tai tik "savu interesu brukimas", taciau turiu pora klausimu/komentaru.
1. Butinos geros groteles, tai prideda apie 400-600lt prie ciuzinio kainos.
2. Skirtingu ugiu zmones gali nepataikyti i "atitinkamas anatomines zonas" (as pats esu 190 ugio, 83 svorio, ieskau vienviecio ciuzinio, tai man reiktu h3 kietumo (tarkim aruba ir bonair realiausi kandidatai), bet ar standartinis 200 ilgio ciuzinys tiks pagal mano ugi, ar reikia ziureti 210? Nes uz tuos papildomus 10cm ilgio reikia pakloti 300lt, kas man labai nepatinka).
Viskoelastiniai ciuziniai:
Gaila, bet cia nelabai daug yra apie juos. Pats atejau i siuos forumus zinodamas apie Tempur. Turiu pazistamu, kuriems Tempur tarnauja jau 5 metus ir jokiu nusiskundimu jie neturi. Pats esu bandes gulineti, tai tikrai "pasaka" (suprantu, jog daug priklauso ir nuo to, kokio tipo "minkstumo" norisi) . Minusas- kaina, nors skiriasi nesmarkiai (lyginant su poliuretano putu is metzeler+geru groteliu).
Taigi viskas, ka cia maciau apie viskoelastinius sioje skiltyje yra:
1. Tempur reikia permoketi uz varda (o ar yra geru alternatyvu perkant viskoelastini?)
2. Kazkas sake, kad tai "silti" ciuziniai, kai kam darosi karsta, taip pat reikia nemazos aplinkos temperaturos, kad ciuzinys "pilnai veiktu".
Lateksinio nenoriu, tai tik sitie variantai man lieka. Sukonkretinus:
Paprasciausias ciuzinys is tempur 15cm storio arba Aruba/Bonair+groteles,
vienvietis ciuzinys, mano ugis 190cm, svoris 83kg.
Dekui is anksto uz pagalba

p.s. na taip dar vienas variantas- ekonominis. Kloti sena lova su antciuziniu (kiek skaiciau tai Lono viskoelastinis 6cm storio butu).