Įkraunama...
Įkraunama...

Amariliai (VIId.)

Tai as taip ir padariau tik nemirkiau niekur nes jokiu puviniu nebuvo, bet zydejo man du ar trys amariliai kai as juos iskasinejau, o turejau kast, nes salnas jau pranasavo....o dabar pradejo put..... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 14 lapkričio 2009 - 16:33
QUOTE(Lutpede @ 2009 11 14, 17:30)
nepatariu sodinti lauke, jei turit nedaug meilenių arba retų veislių, nes gali įsimesti puvinys. Apie raudonligę net nekalbu.
Nei lapų, nei šaknų pjaustyti nerekomenduojama. Lapai turi savaime nudžiūti, prieš tai atidave maistingas medžiagas svogūnui.

Ot tai tau blink.gif Nežinojau schmoll.gif Puvinio nebūna, kai iš daržo iškasu. Bet svogūnai labai padidėja thumbup.gif tai palikti vazonuose per vasarą kambaryje? Lutpede dau turi rūšių ir jau patirties turi smile.gif
Atsakyti
As tai anksciau kisdavau i vazonus ir vel per ziema augindavau, be jokiu poilsiu, nezinojau kad taip reikia, pradejau siemet paleist juos atostogaut tai man bedos prasidejo, jau bijau kad neliks nei vieno svoguno pas mane..... doh.gif

O cia sakykit kiba tik su kokiom trsom auga nesuprantuhttp://www.deepfriedkudzu.com/hello/305195/320/DSC04259-2005.11.22-10.11.05.jpg
http://www.deepfried...22-10.11.39.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 14 lapkričio 2009 - 16:48
QUOTE(daivasen @ 2009 11 14, 17:44)
As tai anksciau kisdavau i vazonus ir vel per ziema augindavau, be jokiu poilsiu, nezinojau kad taip reikia, pradejau siemet paleist juos atostogaut tai man bedos prasidejo, jau bijau kad neliks nei vieno svoguno pas mane..... doh.gif

O cia sakykit kiba tik su kokiom trsom auga nesuprantuhttp://www.deepfriedkudzu.com/hello/305195/320/DSC04259-2005.11.22-10.11.05.jpg
http://www.deepfried...22-10.11.39.jpg

gal viduj yra mažesnis indas su žemėmis, o į likusį tarpą pridėta akmenėlių. Aš taip norėjau daryti, bet neradau didelio stiklinio vazono verysad.gif
Atsakyti
O as turejau toki nemaza ir sesuo ji sumuse, oi kip as pykstu dabar, ,,,,,,
buvau pirkus aleksote turguj sendaikciuose ir mokejau 10 lt, o didelis buvo gal kokiu 3 litru doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2009 11 14, 18:01)
O as turejau toki nemaza ir sesuo ji sumuse, oi kip as pykstu dabar, ,,,,,,
buvau pirkus aleksote turguj sendaikciuose ir mokejau 10 lt, o didelis buvo gal kokiu 3 litru doh.gif

Tikrai nebrangiai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2009 11 14, 18:38)
Ot tai tau blink.gif Nežinojau schmoll.gif Puvinio nebūna, kai iš daržo iškasu. Bet svogūnai labai padidėja thumbup.gif tai palikti vazonuose per vasarą kambaryje? Lutpede dau turi rūšių ir jau patirties turi smile.gif

Nesakau, kad negalima lauke sodinti. Sakau, kad nerekomenduoju, nes dažni lietūs, šaltos naktįs gali būti puvinio priežastis. Dar nepamirškit vabalų žemėje, kurie gali pasivaišinti jūsų svogūnais.
Jei yra galimybė tai geriau sodinti ten, kur ne taip užlyja, auginti terasoje ar balkone. Gerai šiltnamyje.
Taip. Svogūnai auginami grunte gauna daugiau maisto medžiagų ir užauga didesni, bet įvertinus tai, kad gali supūti, būti suvalgyti kokių kurklių-gaila, o ypač jei atsisiunti iš užsienio kokią retą veislę
Atsakyti
aciu uz info man ji padejo jau pradesiu kazka kitaip galvot.....
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2009 11 14, 18:13)
Nesakau, kad negalima lauke sodinti. Sakau, kad nerekomenduoju, nes dažni lietūs, šaltos naktįs gali būti puvinio priežastis. Dar nepamirškit vabalų žemėje, kurie gali pasivaišinti jūsų svogūnais.
Jei yra galimybė tai geriau sodinti ten, kur ne taip užlyja, auginti terasoje ar balkone. Gerai šiltnamyje.
Taip. Svogūnai auginami grunte gauna daugiau maisto medžiagų ir užauga didesni, bet įvertinus tai, kad gali supūti, būti suvalgyti kokių kurklių-gaila, o ypač jei atsisiunti iš užsienio kokią retą veislę

O pas jus kur auga vasarą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2009 11 14, 19:24)
O pas jus kur auga vasarą? blush2.gif

Turiu ir sodą ir jame šiltnamį, bet viskas 30 km nuo namų, tai dėl saugumo ir minėtų priežasčių grunte neauginu.
Auginu balkone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 14 lapkričio 2009 - 17:41
Esu iš vieno augintojo gavusi amarilių. tai jis visuomet vasarą sodina į daržą ir rudenį giriasi, kokie svogūnai užaugę thumbup.gif , o nuo to ir žiedai priklauso rolleyes.gif
Atsakyti
laba diena smile.gif

žiauriai laiko neturiu, tai net temos nebeseku, bet pasigirti atlėkiau rolleyes.gif šiandien suvalkuose apple blossom ir ferrari nusipirkau - po 11,99 zl/ žiadai lenda smile.gif kai pražys, pasirodysiu smile.gif
Atsakyti