
Geneira, o kokios rūšies miltus naudoji?

QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 13, 13:57)
Nu ne, dėl mielių taip negali, gal rimtai koks skersvėjis ar kas atidarinėja kai kepasi ?
Bet šiaip, duonytė labai graži 


na kai kepa nedarinėju, bet kai kildina tai sumąstau praverti ir pavėpsoti

QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 13, 15:13)
Naudoju Šiaulių miltus (kvietiniai miltai, 812D, I rūšies)
Pastebėjau, kad miltų ir vandens santykis labai priklauso ir nuo pačių miltų. Rupesni ir pilnagrūdžiai reikalauja daugiau skysčių, tuo tarpu kvietiniams dažnai reikia mažiau vandens.
Tokią duonelę kaip geneira ir mes kepam
Mūsų šeimos vyrų mėgstamiausia
Mažasis pamatęs nuotrauką iškart paklausė:"Ar čia saldainukų duona?"
Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu. Susiėmiau pagaliau
Štai:
[attachmentid=188083]
[attachmentid=188084]
Šįkart dariau ne su ruginiais miltais, o su pilnagrūdžiais kvietiniais. MB sakė, kad geriausia, kokia tik buvo duona su naminiu raugu. O svarbiausia- samagonu neatsiduoda (mat jis labai jautrus alkoholio kvapams- abstinentas)

Tokią duonelę kaip geneira ir mes kepam



Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu. Susiėmiau pagaliau

[attachmentid=188083]
[attachmentid=188084]
Šįkart dariau ne su ruginiais miltais, o su pilnagrūdžiais kvietiniais. MB sakė, kad geriausia, kokia tik buvo duona su naminiu raugu. O svarbiausia- samagonu neatsiduoda (mat jis labai jautrus alkoholio kvapams- abstinentas)

QUOTE(Letta @ 2009 11 13, 15:52)
Pastebėjau, kad miltų ir vandens santykis labai priklauso ir nuo pačių miltų. Rupesni ir pilnagrūdžiai reikalauja daugiau skysčių, tuo tarpu kvietiniams dažnai reikia mažiau vandens.
Tokią duonelę kaip geneira ir mes kepam
Mūsų šeimos vyrų mėgstamiausia
Mažasis pamatęs nuotrauką iškart paklausė:"Ar čia saldainukų duona?"
Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu. Susiėmiau pagaliau
Štai:
[attachmentid=188083]
[attachmentid=188084]
Šįkart dariau ne su ruginiais miltais, o su pilnagrūdžiais kvietiniais. MB sakė, kad geriausia, kokia tik buvo duona su naminiu raugu. O svarbiausia- samagonu neatsiduoda (mat jis labai jautrus alkoholio kvapams- abstinentas)

Tokią duonelę kaip geneira ir mes kepam



Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu. Susiėmiau pagaliau

[attachmentid=188083]
[attachmentid=188084]
Šįkart dariau ne su ruginiais miltais, o su pilnagrūdžiais kvietiniais. MB sakė, kad geriausia, kokia tik buvo duona su naminiu raugu. O svarbiausia- samagonu neatsiduoda (mat jis labai jautrus alkoholio kvapams- abstinentas)

kaip skaniai atrodo duonytė


Letta, labai grazi duona
tokia graziai poreta 
norejau paklausti, gal kuri nors kepet juoda juoda su slyvom ar panasiais priedais?


norejau paklausti, gal kuri nors kepet juoda juoda su slyvom ar panasiais priedais?

QUOTE(Margareta @ 2009 11 13, 17:33)
Letta, labai grazi duona
tokia graziai poreta 
norejau paklausti, gal kuri nors kepet juoda juoda su slyvom ar panasiais priedais?


norejau paklausti, gal kuri nors kepet juoda juoda su slyvom ar panasiais priedais?

Aš kepu su džiovintom slyvom, o kai buvo šviežios, ir su šviežiais. O ką?
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 13, 20:12)
Aš kepu su džiovintom slyvom, o kai buvo šviežios, ir su šviežiais. O ką?
juoda rugine duonele? gal pakomentuotum recepta? ar paprasciausiai i ipratsta kasdiene juoda duona idejai slyvu? noreciau iskepti tokia bet svarstau kaip cia ko idejus..kartu bijau kad su slyvom gali buti per saldi

Sveikutės,
taigi mano duonelė - valgoma
Kepiau pagal receptą, kur prie ruginio raugo, giedriaus_v puslapyje yra.
bekildama ir bekepdama susiplojo gana nemažai, gal per skysta buvo tešla, nors atrodė šiaip kieta gana. Pluta irgi kietoka, nors ir vandenuku purškėm, bet prie raugintų kopūstų ar baltos mišrainės tinka.
Taigi užraugiau kitą, nes raugo dar buvo, ir bandysiu dar kartą
O raugą patalpinau į šaldytuvą.
taigi mano duonelė - valgoma

bekildama ir bekepdama susiplojo gana nemažai, gal per skysta buvo tešla, nors atrodė šiaip kieta gana. Pluta irgi kietoka, nors ir vandenuku purškėm, bet prie raugintų kopūstų ar baltos mišrainės tinka.


Gal man kas gali paaiskinti ka as ne taip darau. kodel kepant duona su ruginiais miltais man nesigauna
isbandziau 2 receptus ir gaunu akmeni, beje as kepu orkaitej, nes duonkepes neturiu. duonele kyla graziai, visada siltai kildinu, ir ziuriu kad butu pakile mazdug dvigubai. balta duona gerai gaunas, bet va jei yra ruginiu miltu tai labai kieta gaunasi. paskutini kart mamytes duona isbandziau, na viduj dar nieko, bet atpjauti tai jegu reikia begales. galvoju gal per maza temperatura nustatau, nes kepu taip pat kaip balta duonele. Labai aciu jums is anksto uz atsakymus


QUOTE(Letta @ 2009 11 13, 16:52)
Pastebėjau, kad miltų ir vandens santykis labai priklauso ir nuo pačių miltų. Rupesni ir pilnagrūdžiai reikalauja daugiau skysčių, tuo tarpu kvietiniams dažnai reikia mažiau vandens.
Tokią duonelę kaip geneira ir mes kepam
Mūsų šeimos vyrų mėgstamiausia
Mažasis pamatęs nuotrauką iškart paklausė:"Ar čia saldainukų duona?"
Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu. Susiėmiau pagaliau
Štai:
[attachmentid=188083]
[attachmentid=188084]
Šįkart dariau ne su ruginiais miltais, o su pilnagrūdžiais kvietiniais. MB sakė, kad geriausia, kokia tik buvo duona su naminiu raugu. O svarbiausia- samagonu neatsiduoda (mat jis labai jautrus alkoholio kvapams- abstinentas)

Tokią duonelę kaip geneira ir mes kepam



Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu. Susiėmiau pagaliau

[attachmentid=188083]
[attachmentid=188084]
Šįkart dariau ne su ruginiais miltais, o su pilnagrūdžiais kvietiniais. MB sakė, kad geriausia, kokia tik buvo duona su naminiu raugu. O svarbiausia- samagonu neatsiduoda (mat jis labai jautrus alkoholio kvapams- abstinentas)

Aha. laukiam receptuko

Papildyta:
QUOTE(Sikste @ 2009 11 13, 22:31)
Gal man kas gali paaiskinti ka as ne taip darau. kodel kepant duona su ruginiais miltais man nesigauna
isbandziau 2 receptus ir gaunu akmeni, beje as kepu orkaitej, nes duonkepes neturiu. duonele kyla graziai, visada siltai kildinu, ir ziuriu kad butu pakile mazdug dvigubai. balta duona gerai gaunas, bet va jei yra ruginiu miltu tai labai kieta gaunasi. paskutini kart mamytes duona isbandziau, na viduj dar nieko, bet atpjauti tai jegu reikia begales. galvoju gal per maza temperatura nustatau, nes kepu taip pat kaip balta duonele. Labai aciu jums is anksto uz atsakymus 


Mano irgi kieta buvo, bandysiu kitą receptą. Pasidalinsiu įspūdžiais.
kepiau iš raugo 1/3 ir ruginių miltų ir vandens. pakildinau, bet gavos kieta.. Bet valgoma.
sveikos gyvos,
visai neturejau laiko sia sav, tai kepiau duona is picos misinio. Radau pirkti daigintu dziovintu grudu - labai puikiai tiko
Duona buvo ypatingai minksta, kadangi nedejau daugiau jokiu prieskoniu - pica tikrai nekvepejo :0
Buvau pas kaimynus PL, prisipirkau Maka domowa po 0,55zl/kg
Vel kepsiu
visai neturejau laiko sia sav, tai kepiau duona is picos misinio. Radau pirkti daigintu dziovintu grudu - labai puikiai tiko

Buvau pas kaimynus PL, prisipirkau Maka domowa po 0,55zl/kg


turiu klausimuką: ar jūs miltus persijojat?
Ir dar: ar mamytės duonai nereikia riebalų? ir tikrai kepti 2 val? gal galiu kepti kokia programa? na pavyzdžiui:nesijotų miltų duonai (programa skirta kepti duoną iš miltų su sėlenomis
Ir dar: ar mamytės duonai nereikia riebalų? ir tikrai kepti 2 val? gal galiu kepti kokia programa? na pavyzdžiui:nesijotų miltų duonai (programa skirta kepti duoną iš miltų su sėlenomis