
geneira - as nesijoju

QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 23:01)
turiu klausimuką: ar jūs miltus persijojat?
As tai niekada

QUOTE(Nerutė @ 2009 11 13, 23:16)
tai gal dėl to sukrenta? nes aš sijoju

Papildyta:
QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 23:01)
Ir dar: ar mamytės duonai nereikia riebalų? ir tikrai kepti 2 val? gal galiu kepti kokia programa? na pavyzdžiui:nesijotų miltų duonai (programa skirta kepti duoną iš miltų su sėlenomis

ne į temą, bet labai sudomino
jogurto sūris
Nataliuncik - ačiū už jaukius namučius
Ir dar norėjau padėkoti, tik neatsimenu, kam
Už užtepėlę iš šaldyto kefyro - gėris neišpasakytas
Bandau vis su kitokiais prieskoniais, skanu ką bedėtum. Šiandien maišiau su bulvių prieskoniais, o valgėm su spagečiais
Labai spalvota ir linksma duonelė
Oho, net iš nuotraukos matosi kokia minkšta ir puri duona, fantastika
Visada persijoju. Vieną iš pirmų kepimų nepersijojau ir duonoj liko miltų gumulėlių. Labai nepatiko, daugiau tos klaidos nedarau. Be to, persijojant miltai gauna daugiau deguonies, o tai duoda purumą. Apie sijoklius jau pasakojau
Parsisiunčiau pobrangiai iš ebėjaus, po to Kaune radau pigiau, o dabar Delonoj dar pigiau yra

Ir dar norėjau padėkoti, tik neatsimenu, kam



QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 11:12)
Labai spalvota ir linksma duonelė

QUOTE(Letta @ 2009 11 13, 15:52)
Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu.
Oho, net iš nuotraukos matosi kokia minkšta ir puri duona, fantastika

QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 23:01)
turiu klausimuką: ar jūs miltus persijojat?
Visada persijoju. Vieną iš pirmų kepimų nepersijojau ir duonoj liko miltų gumulėlių. Labai nepatiko, daugiau tos klaidos nedarau. Be to, persijojant miltai gauna daugiau deguonies, o tai duoda purumą. Apie sijoklius jau pasakojau


QUOTE(Sikste @ 2009 11 13, 22:31)
Gal man kas gali paaiskinti ka as ne taip darau. kodel kepant duona su ruginiais miltais man nesigauna
isbandziau 2 receptus ir gaunu akmeni, beje as kepu orkaitej, nes duonkepes neturiu. duonele kyla graziai, visada siltai kildinu, ir ziuriu kad butu pakile mazdug dvigubai. balta duona gerai gaunas, bet va jei yra ruginiu miltu tai labai kieta gaunasi. paskutini kart mamytes duona isbandziau, na viduj dar nieko, bet atpjauti tai jegu reikia begales. galvoju gal per maza temperatura nustatau, nes kepu taip pat kaip balta duonele. Labai aciu jums is anksto uz atsakymus 


Man irgi gaudavosi kieta pluta, vos įmanoma atpjauti.
Lung mane pakonsultavo (ačiū jai

Nežinau kame esmė, bet tešlą dedu į įkaitintą molinį indą. Orkaitėje pastatau indelį su vandeniu ir kepu 10 min. 230, o paskui sumažinu iki 200. Iškeptą duoną iškarto įvynioju į sušlapintą ir išgręžtą virtuvinį rankšluostį ir palieku, kad atauštų.
Nataliunčik, įkyrėsiu aš tau, bet dar reikia konsultacijos dėl raugo

QUOTE(Lung @ 2009 11 14, 00:25)
Visada persijoju. Vieną iš pirmų kepimų nepersijojau ir duonoj liko miltų gumulėlių. Labai nepatiko, daugiau tos klaidos nedarau.
Niekada nesusimasciau, kad reiketu miltus persijoti


Reikes kada pabandyti persijoti...
Trolėmolė, aš po pirmo maitinimo jau kitą dieną kepiau batoną, Po to kito maitinimo gali statyt į šaldytuvą
Miltus nesijoju, tingiu
Miltus nesijoju, tingiu

QUOTE(geneira @ 2009 11 14, 00:01)
Ir dar: ar mamytės duonai nereikia riebalų? ir tikrai kepti 2 val? gal galiu kepti kokia programa? na pavyzdžiui:nesijotų miltų duonai (programa skirta kepti duoną iš miltų su sėlenomis
kaip tik vakar kepiau mamytes duonele, gavosi super

Nesuprantu, kas daros mano duonkepej, uzvakar kepiau majonezine duona, dejau du saukstelius mieliu, bet ji visai nepakilo, iskept iskepe, bet tokia zema su suplysusiu stogu, vakar kepiau tosterine (anksciau kepdavau, buvo viskas tvarkoj), ir vel nepakilo, iskepe, stogas iplyso, bet liko zema. Langa, duris virtuves uzdariau, kad nebutu skersvejo, kame cia reikalas?
QUOTE(panterele35 @ 2009 11 15, 14:58)
Nesuprantu, kas daros mano duonkepej, uzvakar kepiau majonezine duona, dejau du saukstelius mieliu, bet ji visai nepakilo, iskept iskepe, bet tokia zema su suplysusiu stogu, vakar kepiau tosterine (anksciau kepdavau, buvo viskas tvarkoj), ir vel nepakilo, iskepe, stogas iplyso, bet liko zema. Langa, duris virtuves uzdariau, kad nebutu skersvejo, kame cia reikalas?
Gal mielės paseno, pabandyk jos pakeist
QUOTE(panterele35 @ 2009 11 15, 15:58)
Nesuprantu, kas daros mano duonkepej, uzvakar kepiau majonezine duona, dejau du saukstelius mieliu, bet ji visai nepakilo, iskept iskepe, bet tokia zema su suplysusiu stogu, vakar kepiau tosterine (anksciau kepdavau, buvo viskas tvarkoj), ir vel nepakilo, iskepe, stogas iplyso, bet liko zema. Langa, duris virtuves uzdariau, kad nebutu skersvejo, kame cia reikalas?
Tai gal ne duonkepei, o mielems kazkas nutiko

QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 16:11)
Ir as pagalvojau, kad gal cia vis delto mieles kaltos. Bet jos jau pasibaige, pirksiu ir bandysiu kept ir tada ziuresim, kas cia kaltas
