

Tiesa, vėl nusipirkau duoninių miltų 812B ( Katu man atrodo dėjo 550D ), kaip ir Katu vietoj vandens pyliau pieną. Varškės dar turėjau darytos iš šaldyto kefyro.
Duona su varškės kremu (Cream Cheese Yeast Bread)
1/2 puodelio vandens
1/2 puodelio minkšto varškės kremo (Cheese Cream)
2 valg. šaukštai minkšto sviesto
1 plaktas kiaušinis
4 valg. šaukštai cukraus
1 arb. šaukštelis druskos
3 puodeliai miltų duonai (bread flour)
1 1/2 arb. šaukštelio sausų mielių.
Sudėti visus ingridientus pagal duonkepės rekomendacijas. Išminkyti duonkepėje tešlą, tada išimti iš duonkepės, suformuoti kepaliuką, dėti į riebalais pateptą duonos skardą (23x13 cm), uždengti ir leisti padvigubėti. Kepti 180 laipsniu orkaitėje apie 35 minutes.
Mano komentarai: aš vietoj vandens pyliau pieną, dėjau mūsų švelniosios varškės visą induką (naudojau tą riebesnę, žalioj pakuotėj, berods 7 proc.). Miltus ėmiau 550C. Cukraus dėjau 5 šaukštus, ens netyčia vyras užkalbino ir pamečiau skaičių. Kai duonkepė užminkė tešlą, iš karto dėjau ją į silikoninį stačiakapmį indą (skirtas duonai kepti, kepu jame ir keksus, labai panaši forma) ir pašovia uį orkaitę. Kitą kartą bandysiu kepri pačioje duonkepėje. Šį kartą viską dariau pagal originalų receptą. Tikrai skanus ragaišis, valgia uir vieną, ir su Nuttela. Pusę vyras išnešė tetai, lauksiu iš jos komentarų... Skonis kiek kitoks, nei tų įprastinių ragaišių (be sūrio) - gal jis kiek drėgnesnis (bent kol karštas), minkštesnis.