as turiu klausima  
 tai kada dedat mieles?  
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Terra2 @ 2009 11 19, 09:00)
ans Tau sparnelius išbučiuotų, jei galėtų..
AČIŪ
QUOTE(nerez @ 2009 11 19, 10:28)
QUOTE(Margareta @ 2009 11 19, 10:40)
Mileles dedu po pusvalandžio, kai atvėsta plikinys, kartu su likusiais miltais
                Nerez, ačiū  
  Kaip suprantu, be raugo duonutė būtų mažiau rūgšti  
  Ar labai skiriasi  
  Kol kas bandysiu taip  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            QUOTE(Šilingė @ 2009 11 19, 10:49)
Nerez, ačiū  
  Kaip suprantu, be raugo duonutė būtų mažiau rūgšti  
  Ar labai skiriasi  
  Kol kas bandysiu taip  
Aha, mažiau rūgšti
P.S. Originaliame Borodino recepte nereikia miltų plikyti, tai viena draugė taip ir kepa - jos šeimai taip skaniau. Bandykit kuris variantas jums labiau patiks...
                o mums tai labai patinka, berots, Jol@ntos rugine duona   
  
va sita, tik as nededu kalendru, nes ju nemegstu
 
RUGINĖ DUONA ( skonis kaip močiutės )
4 saukstus salyklo reikia uzplikyti 80 ml verdancio vandens ir gerai ismaisyti.
I duonkepe ipilti 330 ml vandens + ideti plikyta atvesusi salykla
2 dideli saukstai medaus
2 v.s. aliejaus
2 a.s. druskos
550 g miltu (dedu ruginius ir stambaus malimo kvietinius ivairiom proporcijom - bendras svoris 550 g)
1 a.s. kalendros seklu
2 a.s. sausu mieliu
linu seklu, kmynu, kepintu saulegrazu - pagal pageidavima
                
                                    
                
                
                
            va sita, tik as nededu kalendru, nes ju nemegstu
RUGINĖ DUONA ( skonis kaip močiutės )
4 saukstus salyklo reikia uzplikyti 80 ml verdancio vandens ir gerai ismaisyti.
I duonkepe ipilti 330 ml vandens + ideti plikyta atvesusi salykla
2 dideli saukstai medaus
2 v.s. aliejaus
2 a.s. druskos
550 g miltu (dedu ruginius ir stambaus malimo kvietinius ivairiom proporcijom - bendras svoris 550 g)
1 a.s. kalendros seklu
2 a.s. sausu mieliu
linu seklu, kmynu, kepintu saulegrazu - pagal pageidavima
QUOTE(nerez @ 2009 11 19, 12:08)
Aha, mažiau rūgšti 
  
P.S. Originaliame Borodino recepte nereikia miltų plikyti, tai viena draugė taip ir kepa - jos šeimai taip skaniau. Bandykit kuris variantas jums labiau patiks...
  Ir medaus aš dedu tuo šaukštus su kaupais, nenubrauktus 
 Vnž be raugo ta duona gaunas net saldoka, o ne rūgšti 
P.S. Originaliame Borodino recepte nereikia miltų plikyti, tai viena draugė taip ir kepa - jos šeimai taip skaniau. Bandykit kuris variantas jums labiau patiks...
P.S. Originaliame Borodino recepte dedama kalendros sauksteli, butent tas prieskonis ir duoda tikros Borodino duonos skoni.
Be to as dedu sauksteli obuoliu acto
                Trečias kartas nemelavo.Pagal knygutės receptą greitąja programa iškepiau puikią baltą duonelę. 
 
Nei Vilkaviškio nei Marijampolės maximoje nėra nei sauso raugo nei salyklo. Turbūt nėra kito kelio kaip pasisųsti iš Vilniaus Jūsų pirmame puslapyje nurodytos parduotuvės. Ruginę duoną be aukščiau minėtų komponentų turbūt neiškepsi? O gal yra ir kitokių varijantų?
                
                
            Nei Vilkaviškio nei Marijampolės maximoje nėra nei sauso raugo nei salyklo. Turbūt nėra kito kelio kaip pasisųsti iš Vilniaus Jūsų pirmame puslapyje nurodytos parduotuvės. Ruginę duoną be aukščiau minėtų komponentų turbūt neiškepsi? O gal yra ir kitokių varijantų?
QUOTE(AngeleZ @ 2009 11 19, 20:34)
Ruginę duoną be aukščiau minėtų komponentų turbūt neiškepsi? O gal yra ir kitokių varijantų?
Yra
QUOTE(AngeleZ @ 2009 11 19, 20:34)
Trečias kartas nemelavo.Pagal knygutės receptą greitąja programa iškepiau puikią baltą duonelę. 
 
Nei Vilkaviškio nei Marijampolės maximoje nėra nei sauso raugo nei salyklo. Turbūt nėra kito kelio kaip pasisųsti iš Vilniaus Jūsų pirmame puslapyje nurodytos parduotuvės. Ruginę duoną be aukščiau minėtų komponentų turbūt neiškepsi? O gal yra ir kitokių varijantų?
Nei Vilkaviškio nei Marijampolės maximoje nėra nei sauso raugo nei salyklo. Turbūt nėra kito kelio kaip pasisųsti iš Vilniaus Jūsų pirmame puslapyje nurodytos parduotuvės. Ruginę duoną be aukščiau minėtų komponentų turbūt neiškepsi? O gal yra ir kitokių varijantų?
Padaryk naminį raugą ir pirmyn, nereikės ir siustis
                Ačiū, Jau atsiverčiau raugo gaminimo receptą ir šiandien pradedu 
 
Jeigu nesiseks, nepykit kad vėl įkyrėsiu
                
                                    
                
                
                
            Jeigu nesiseks, nepykit kad vėl įkyrėsiu
                Netyčia aptikau ruginius miltus Norfoje (Šiauliuose, Tilžės norfoje). Pamaniau, gal ką sudomins  
 svoris, jei neklystu 1,3 kg kaina 3 lt su centais. Tiksliai nepamenu dabar. Kauno grūdų rupūs ruginiai miltai. Pati dar neišbandžiau, bet pirkau  
 Iki to tik IKI parduotuvėse teko matyti Ustukių malūno ruginius miltus  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
    






